...

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

EXOYME ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΟΣΟ ΑΔΕΞΙΑ...ΑΝΟΗΤΟΙ;






Είναι να απορεί κανείς πως μπορεί μία ιστορική παράταξη να μεταλλαχθεί σε άβουλο μη σκεπτόμενο πολιτικό σύνολο.

Οι πρωθυπουργοί και οι κυβερνήσεις κρίνονται με βάση το έργο τους.

Σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία οργανισμών ευρωπαϊκών επιτροπών κλπ κλπ η χώρα μας:

Έχει σπάσει το αρνητικό ρεκόρ θανάτων από την πανδημία και εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα στην Ευρώπη.

Βρίσκεται μεταξύ των δυο πρώτων θέσεων στην Ευρώπη στην ακρίβεια.

Έχει την...τιμή να καταναλώνει τα ακριβότερα καύσιμα στην γηραιά ήπειρο.

Διαθέτει το ...προνόμιο να μοιράζει δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς διαγωνισμούς σε διαφόρους παρατρεχάμενους, διατηρώντας ταυτόχρονα την πλήρη αδιαφορία των ελεγκτικών μηχανισμών.

Είναι πρώτη στον πληθωρισμό σε όλη την Ευρώπη

Χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό καταστρέφει τις σχέσεις της με την Ρωσία, την στιγμή κατά την οποία όλη η Ευρώπη γονατίζει και επιδιώκει να βρει τρόπους να μειώσει τα αντίποινα στον Πούτιν.

Με έναν πολιτικό παραλογισμό επιχειρεί να δικαιολογήσει την παρακολούθηση πολιτικού αρχηγού και να την νομιμοποιήσει στην συνείδηση του ελληνικού λαού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σχεδόν στον... προθάλαμο του Μαξίμου τον Ανδρουλάκη για να συνεργαστούν. Κι έχασε το προνόμιο με τις ανόητες έως και σχιζοφρενικές παρακολουθήσεις. Έρχονται λοιπόν οι σοβαρά σκεπτόμενοι νεοδημοκράτες και θέτουν έναν προβληματισμό:


ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ;

Kαλοί μου υποστηρικτές του Μητσοτάκη ακόμα και πρώτο κόμμα να εξέλθει από τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία κανείς δεν θα συνεργασθεί μαζί της. Άρα η εντολή θα δοθεί δυστυχώς, στον δεύτερο Αλέξη Τσίπρα, που σαφώς έχει περισσότερες πιθανότητες να συνεργασθεί με τον Ανδρουλάκη, υπό την πίεση μάλιστα της διεξαγωγής δεύτερων εκλογών με άλλον εκλογικό νόμο .

Υστερίες, βλακώδεις αναλύσεις περί σταθερών κυβερνήσεων της ενισχυμένης αναλογικής ακολουθούν την απλή αυτή σκέψη συνάρτηση των παραμέτρων μιας σκληρής για τον Μητσοτάκη πραγματικότητας

Άσε που ξεκίνησε το παιγνίδι των διαπλεκόμενων εναντίον του Μητσοτάκη. Θέλουν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης για να ορίζουν τις τύχες του λαού, μέσω κυβερνήσεων συνεργασίας μαριονετών.

Ήμαρτον. Υπάρχει μεγαλύτερος συνοδοιπόρος με τα διαπλεκόμενα από τον Μητσοτάκη; Υπάρχει μεγαλύτερη μαριονέτα-κυβέρνηση από την σημερινή;

Τους λες λοιπόν να παραιτηθεί όσο είναι καιρός να αναδειχθεί άλλος αρχηγός, που σαφώς θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία στις διαπραγματεύσεις για συγκυβέρνηση.

Ε αυτό, επειδή δεν το δέχεται ο Μητσοτάκης, δεν το δέχονται και οι ακόλουθοί του βλακωδώς, αφού η στάση αυτή είναι επικίνδυνη για την παράταξη. Και είναι φυσικό σε μία τέτοια εξέλιξη να ζητηθούν ευθύνες από τον ίδιο τον Μητσοτάκη εάν σχηματίσουν κυβέρνηση οι Σύριζα-ΠΑΣΟΚ.

Ο Μητσοτάκης επειδή δεν παραιτείται θα οδηγήσει την παράταξη σε εσωκομματικές συγκρούσεις και διάλυση.

Τα περί απλής αναλογικής και κυβερνήσεων συνεργασίας είναι σαχλαμαρίτσες καφενείου. Δέκα εννέα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαθέτουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Το επιχείρημα ότι εμείς δεν είμαστε έτσι, είναι σαθρό και διαλύει όλη την δήθεν πολιτική περί εκσυγχρονισμού και ευρωπαϊκής κουλτούρας του Κυριάκου. Σαφώς και η σταθερότητα μετράει, αλλά γιατί είναι πιο δημοκρατικό να κυβερνά ένα κόμμα με το ένα τέταρτο των ψήφων, εξαιτίας του εκλογικού συστήματος και όχι δυο κόμματα ή περισσότερα με συνεργασία.


Ή μήπως ο Μητσοτάκης θα κυβερνήσει αυτόνομα; Για κυβέρνηση συνεργασίας πήγαινε αλλά δεν του βγήκε με το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της αθλιότητας των παρακολουθήσεων.


Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Είπε ο Κώστας Καραμανλής τα αυτονόητα. Ταραχή και τρέμουλο. Γιατί αυτή η στάση; Εάν ήθελε ο Καραμανλής να ρίξει τον Μητσοτάκη αυτή την περίοδο θα το έκανε, τώρα που έχουμε φθάσει στο σημείο σύσσωμος ο παγκόσμιος τύπος να τον κτυπά σαν χταπόδι.

Απλώς ο Καραμανλής τους έδωσε μια διέξοδο, ένα στενό διαφυγής με την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το εάν ο Μητσοτάκης αρνείται να δεχθεί αυτή την πραγματικότητα, τότε κάτι άλλο συμβαίνει.

Ας προσπαθήσουν όλοι οι νεοδημοκράτες να βάλουν το καλό της παράταξης πάνω από τα πρόσωπα. Η διατήρηση της ιστορικής φυσιογνωμίας της Νέας Δημοκρατίας ως κόμματος εξουσίας πέρασε από συμπληγάδες πολλές φορές, αλλά έμεινε όρθια και με σταθερές αξίες. Μην προσωποποιηθεί ειδικά τώρα που με όλους τους ξενόφερτους γυρολόγους που έχουν μαζευτεί κάθε άλλο παρά Νέα Δημοκρατία θυμίζει.

Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης; Θα συνεργαστεί με τον γραφικό Βελόπουλο, υπογράφοντας την πολιτική του αυτοκτονία;

Κι ας σταματήσει το παραμύθι. Πάντα στην Νέα Δημοκρατία υπήρχε αντίλογος. Τον ένιωσαν στο πετσί τους ο συγχωρεμένος ο Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής. Εκείνοι που αντιδρούν στα αίσχη δεν είναι συριζαίοι. Σκεπτόμενοι κεντροδεξιοί είναι με ήθος, που βλέπουν ότι τα διαπλεκόμενα και ο Κυριάκος βαδίζουν στον όλεθρο. Είναι όλα τόσα ξεκάθαρα. Μόνον ηλίθιοι δεν τα βλέπουν.

Είναι ευκαιρία να μην επιβεβαιωθεί η επιτυχής ατάκα του Αρκά:



Ας μην τον επιβεβαιώσουμε, νεοδημοκράτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου