...

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ (Μεγάλη αναταραχή. Θαυμάσια κατάσταση)





Για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική περίοδο το πολιτικό αδιέξοδο, είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού.

Η σκληρή πραγματικότητα επιβάλλει να δει κάθε ψηφοφόρος την αλήθεια, όσο κι αν αυτή οδηγεί σε απελπιστικά συμπεράσματα.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, πολύ μακριά από την ιδεολογία της και τις αρχές της, πορεύεται , προσωποπαγώς, χωρίς πυξίδα στο άγνωστό, χωρίς καμία ελπίδα ανάκαμψης.

Το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών, που μόνον αφελείς δεν κατανοούν την σημασία του είναι φυσικά το κερασάκι στην τούρτα, των όσων έχουν συμβεί.

Οι περισσότεροι και συνεχώς αυξανόμενοι τριάντα χιλιάδες θάνατοι εκτός ΜΕΘ, από τον δολοφονικό ιό, είναι το δεύτερο σκάνδαλο

Ο Μητσοτάκης δήλωνε πριν από καιρό, ότι δεν έχει αποδείξεις ότι αυξάνονται οι θάνατοι για τους εκτός ΜΕΘ ασθενείς.

«Εσείς έχετε.στοιχεία;» δήλωνε με το θράσος ενός γόνου πολιτικής οικογένειας, με σαράντα σπίτια.

Τελικά η μελέτη Λύτρα- Τσιόδρα- του το απέδειξε.

Ξεκάθαρα ο Κυριάκος ,θεωρείται ο υπαίτιος για τους θανάτους τριάντα χιλιάδων και πλέον συνανθρώπων μας, γιατί δεν αύξησε τον αριθμό των ΜΕΘ κι έδινε τα χρήματα για να βουλώσει τα στόματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Που τελικά ούτε αυτό το πέτυχε...

Οι απευθείας αναθέσεις, οι ρεμούλες, οι ατασθαλίες, αποκαλύπτονται και κανενός λειτουργού της Δικαιοσύνης δεν ιδρώνει το αυτί .

Η συνήθης μικροκομματική τακτική, να δείχνουν οι φανατικά σκεπτόμενοι, τα πεπραγμένα του Σύριζα της προηγούμενης τετραετίας ,αποτελεί δικαιολογία για ανόητους.

Η Νέα Δημοκρατία, σέρνεται προς τις εκλογές, με ψέματα και απάτες και το μόνον που την διασώζει -οξύμωρο και πολιτικά παράλογο-είναι ότι η εναλλαγή των σκανδάλων, γίνεται με τέτοια ταχύτητα, που το επόμενο επιχειρεί να σκεπάσει το προηγούμενο.

Οι εκδότες βαστάζοι της την εγκαταλείπουν σιγά σιγά και δίνουν την ευκαιρία στον Κυριάκο να παρουσιάσει το μεγαλύτερο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης: O Mητσοτάκης πολεμάει τους νταβατζήδες...

Ο Σύριζα δεν φαίνεται να αποτελεί εναλλακτική λύση.

Κάτι οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί που έχει στήσει με τεράστια ποσά των λιστών -«ληστών» , το Μαξίμου, κάτι τα λάθη του παρελθόντος και η έλλειψη ουσιαστικής αντίληψης για το σήμερα, το κάνουν να μένει στο περιθώριο και να πολεμά για τα ποσοστά του.

Γιατί θα είναι επιτυχία, εάν στις προσεχείς εκλογές, πιάσει τα ποσοστά του. Το 31,53% των τελευταίων εκλογών, με δεδομένη την παρουσία πλέον του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να θεωρείται πολύ δύσκολη περίπτωση για τον Σύριζα, που δεν φαίνεται να περιμένει ψήφους απογοητευμένων από την δεξιά. Υπό την έννοια αυτή, είναι αστεία η υπεραισιοδοξία ορισμένων στελεχών του.

Το ΠΑΣΟΚ κουβαλώντας τα μύρια όσα των τελευταιων ετών στην πλάτη του, επιχειρεί να παίξει τον παράγοντα επίλυσης για τον σχηματισμό κυβέρνησης, στην σίγουρη πλέον περίπτωση μη αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας και του Σύριζα. Στην καλύτερη περίπτωση, δύσκολα θα ξεπεράσει το 12% από το 8,10% των προηγουμένων εκλογών.

Η Ελληνική Λύση δυστυχώς, αυξάνει την δύναμή της, άλλο ένα φαινόμενο επικίνδυνης γραφικότητας της ελληνικής, πέρα από κάθε πολιτική λογική, πραγματικότητας.

Τώρα θα μου πείτε, εδώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πουλούσε νανογιλέκα, το ότι ακούει την φωνή του Ύψιστου ο Βελόπουλος, μας μάρανε. Ο «θεόπνευστος» ηγέτης της Ελληνικής Λύσης θα πολεμήσει για το 6% από το 3,70% των τελευταίων εκλογών. Το εάν θα το επιτύχει ή θα αυξήσει περισσότερο από 6% το ποσοστό του, θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο το ένστικτο των δεξιών απογοητευμένων και εγκλωβισμένων ψηφοφόρων, στείλει ψήφο διαμαρτυρίας, μέσω Βελόπουλου ...

Πιθανό κι αυτο εαν σκεφθει κανείς οτι ειχε στείλει την ψηφο του κάποτε στον Λεβέντη.

Από εκεί και πέρα το χάος.

Μικρά κόμματα και κομματίδια, επιχειρούν να μας πείσουν ότι θα αποτελέσουν την σωτηρία η θα οδηγήσουν σε αυτήν.

Το μόνο βέβαιο, ειδικά για τους φιλόδοξους ηγετίσκους που κινούνται στον δεξιό και κεντροδεξιό χώρο, είναι ότι επιθυμούν διακαώς μια θέση στο... σκοτάδι της ελληνικής Βουλής, χωρίς ωστόσο κι αυτό να δείχνουν ότι μπορούν να το καταφέρουν. Αστείες προσπάθειες, χωρίς ίχνος ελπίδας, που όμως θα συγκεντρώσουν ένα ποσοστό γύρω στο 3%, προερχόμενο και αυτό από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Η Νέα Δημοκρατία βοηθούσης της απόλυτης ...μη αντίληψης των Μητσοτακικών, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο κόμμα.

Θα έχει απολέσει το λιγότερο το οκτώ της εκατό της δύναμής της, γεγονός που θα την οδηγήσει σε δεύτερες εκλογές, αφού καμία πολιτική δύναμη δεν θα συμπράξει για κυβέρνηση συνεργασίας. Απο εκεί και πέρα το χάος, καθώς ούτε στις δεύτερες εκλογές θα σχηματίσει κυβέρνηση, με βάση την κοινή λογική και τα ποσοστά της.

Τι πρέπει να γίνει

Η μοναδική περίπτωση που θα φέρει στην δεύτερη θέση την Νέα Δημοκρατία, αφού έχει αποκλειστεί η πιθανότητα να φύγει ο αστείος Κυριάκος και να αναλάβει άλλος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι να φύγουν βουλευτές από την κοινοβουλευτική της ομάδα.

Ακόμα και τρείς βουλευτές να φύγουν, η Νέα Δημοκρατία θα καταρρεύσει.


Μην βιαστούν ορισμένοι να μιλήσουν για τον Σύριζα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ακόμα και εάν συμπράξει με το ΠΑΣΟΚ, θα δημιουργήσει μια συγκυβέρνηση, η ζωή της οποίας δεν θα έχει μέλλον.

Υπό την έννοια αυτή, την ανοησία των Μητσοτακικών που βοηθούν τον παντελώς αποτυχημένο και επικίνδυνο Μητσοτάκη να μείνει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, θα την πληρώσει μια ολόκληρη ιστορική παράταξη. Ας είναι τουλάχιστον μόνον αυτό το τίμημα για να μην την πληρώσει ο τόπος .

Το τεράστιο ερώτημα είναι το τι θα κάνει ο Κώστας Καραμανλής. Η προειδοποίησή του προς τον Μητσοτάκη να χυθεί άπλετο φως στην βρωμερή ιστορία των υποκλοπών δεν έπιασε τόπο. Μια ιστορία, που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα οδηγούσε στην πτώση της κυβέρνησης, τείνει να γίνει σήριαλ για νεα επεισόδια του Netflix. Άλλωστε και η δεξιά παράταξη, δεν φημιζόταν ποτέ για τους προβληματισμένους, υποψιασμένους ψηφοφόρους της...

Υπό την έννοια αυτή, η παραμονή στην Νέα Δημοκρατία και η υποψηφιότητα Κ. Καραμανλή στις επόμενες εκλογές, δεν θεωρείται πιθανή. Εάν αποχωρήσει, με μια κομψή δήλωση, ακόμα κι αυτο είναι χτύπημα σε μια παράταξη που παραπαίει. Εάν όμως αποχωρήσει, εξηγώντας τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτήν την απόφασή του, τότε οι εξελίξεις είναι πιθανόν να είναι ραγδαίες.

Όπως και να' χουν τα πράγματα, το μέλλον του Μητσοτάκη είναι δυσοίωνο.

Όσο για την γενικότερο πολιτικό μετεκλογικό κλίμα: «Μεγάλη αναταραχή. Θαυμάσια κατάσταση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου