...

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

ΦΩΦΗ, ΕΚΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ' ΟΣΑ ΣΕ ΑΦΗΣΑΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΗ Η ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ






1981. Ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς, επιχειρεί να περάσει ως υπουργός Εσωτερικών την δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια αυτοδιοίκηση.

Σάλος. Η Νέα Δημοκρατία αντιδρά, σε κάτι που δεν μπορεί να κατανοήσει.

Ο Γεννηματάς περνάει στην αντεπίθεση με τα μπλε και πράσινα καφενεία.
Τελικά αργότερα, η Νέα Δημοκρατία, έρχεται στις θέσεις του, όσον αφορά την αυτοδιοίκηση.

Νεαρός κάνω το τόλμημα. «Τι κάνεις βρε τρελέ», με προειδοποίησε ο αείμνηστος αγαπημένος διευθυντής της «Καθημερινής» Δημήτρης Παπαναγιώτου. «Θέλεις να φέρεις τον Γεννηματά στην Βλάχου;».

Την ίδια απορία, είχε τότε και η συμπαθής ιδιαιτέρα του Κλαίρη: «Είσαι σίγουρος» Ήμουν..

Ο Γεννηματάς στην Βλάχου ήλθε, η Βλάχου τον υποδέχθηκε με ανοικτές αγκάλες κι όταν έφυγε μου είπε με το γνωστό ύφος της: «Aυτός εάν είναι μαρξιστής να μου φέρεις κι άλλους τόσους. Πανέξυπνος και συμπαθής».

Χρόνια μετά Φώφη, που ήσουν μικρούλα, τότε στο σπίτι στο Χαλάνδρι, δίπλα στο διαμέρισμα του γλυκού Μώραλη, και στην πάντα καλή οικοδέσποινα Κάκια γελούσες και ο συγχωρεμένος με τον...επιθετικό προσδιορισμό «δεξιούλη, δεν βλέπω να τρως» με προέτρεπε: «Είσαι σίγουρος ότι είσαι Καραμανλικός; Αλλοίμονό μας, εάν έτσι είναι οι Καραμανλικοί, θα μας καταλάβετε τον χώρο»...

Ο Γιώργης Γεννηματάς, άξιος, ηθικό στοιχείο, ο αείμνηστος Γεννηματάς, με τις χαρακτηριστικές άσπρες πίπες των τσιγάρων και με τους αγαπημένους του Θανάση Τσούρα και Μιλτιάδη Παπαϊωάννου επιχειρούσε να αλλάξει τότε το κίνημα.

Ως Καραμανλικός... οξύμωρο; τον καταλάβαινα. Δεν τον κατάλαβε όμως, ούτε το κίνημα, ούτε ο συγχωρεμένος ο Ανδρέας Παπανδρέου.....

Χρόνια μετά ήλθες εσύ Φώφη. Δύσκολοι καιροί. Τελικά αποσύρθηκες. Να είσαι καλά στην υγεία σου πρώτα απ' όλα.Το ΚΙΝΑΛ θα βγάλει πρόεδρο τον Λοβέρδο της Νοβάρτiς, γιατί έτσι θέλουν τα μέσα ενημέρωσης του Μητσοτάκη, που τόσο καιρό τον προβάλλουν. Φώφη μου, θέλει ο Μητσοτάκης δεκανίκια, μετά την απλή αναλογική για να κυβερνήσει...Ποιον να βγάλει: Tον Γερουλάνο; Ήμαρτον... Μπορεί θα μου πεις να βάλει τον ...Παπανδρέου (ήμαρτον...δις)

Τώρα θα μου πεις, δεν το καταλαβαίνουν οι πασόκοι; Θα σου πω όχι Φώφη μου, όπως δεν κατάλαβαν όταν ψήφιζαν τον Μητσοτάκη οι νεοδημοκράτες.

Βίοι παράλληλοι, αυτοκτονικές τάσεις των δυο μεγάλων-κάποτε- κομμάτων, που θέλουν σώνει και καλά να αποτελέσουν παρελθόν.

Να'σαι καλά....Περαστικά...-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου