...

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΩΡΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟΣΟ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥ- Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ




Είναι αλήθεια ότι σε όλη την περίοδο μεταπολιτευτικά, από το '74 μέχρι σήμερα, δεν έχει παρουσιασθεί φαινόμενο μονοκρατορίας στην πολιτική ζωή του τόπου.

Είναι επίσης αληθές ότι η παντοδυναμία του σημερινού πρωθυπουργού, οφείλεται κυρίως στην συγκυβέρνησή του με τα μέσα ενημέρωσης και στο γεγονός που -όπως υπογραμμίζουν- δυο έρευνες της κοινής γνώμης η αξιοπιστία της Δικαιοσύνης δοκιμάζεται...

Επίσης μεταπολιτευτικά, ουδέποτε τα μέσα ενημέρωσης, είχαν με τέτοια λύσσα, ψεύδη και γκαιμπελίστικες μεθοδεύσεις, στηρίξει πολιτικό πρόσωπο. Ποτέ επίσης άλλοτε, δεν είχαν αποκρύψει τόσο χυδαία, αυταρχικά και δύσοσμα την αλήθεια.

Οι εταιρίες δημοσκοπήσεων βγάζουν κατά παραγγελία διψήφιες διαφορές και κανείς από την Δικαιοσύνη δεν επεμβαίνει.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, πιθανόν να υπήρχε μόνον η ελπίδα της στήριξης της αλήθειας και της πραγματικής έννοιας της πολιτικής και του πολιτικού πολιτισμού.

Από την μία τα χρηματοδοτούμενα μέσα ενημέρωσης και οι εκδότες κι από την άλλη η πανδημία που δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας, ελαχιστοποίησαν αυτές τις ελπίδες.

Έτσι τι έχει μείνει;

Ο Σύριζα, εκτεθειμένος, πληγωμένος με ακραία στελέχη που ελάχιστα να έχει γεμίσει η καρδάρα γάλα τη χύνουν κάθε τρεις και λίγο, δεν παρουσιάζει καμιά δυναμική και μόνον εθελοτυφλούντες δεν το παραδέχονται; Δεν υπάρχει περίπτωση να αποτελέσει την εναλλακτική λύση και να επανέλθει στην εξουσία.

Το μόνον που μένει είναι η δημιουργία ενός μετώπου αντίδρασης από τους γνήσιους νεοδημοκράτες, που βλέπουν ένα συνονθύλευμα Σημιτικών, ακραίων δεξιών και άλλων γραφικών γυρολόγων, να κυβερνούν στο όνομα της Νέας Δημοκρατίας. Και είναι πλέον αρκετοί αυτοί που θέλουν να στείλουν τα μηνύματά έντονης δυσαρέσκειας στον Μητσοτάκη...

Για να διαμορφωθεί, να μορφοποιηθεί όμως αυτό το μέτωπο αντίδρασης απαιτούνται πολλά.

Πρώτον σοβαρή ηγεσία.

Εκείνος που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι μόνον ο Κώστας Καραμανλής.

Οι παρεμβάσεις του μέχρι σήμερα, με το σταγονόμετρο, ήταν για τα εθνικά ζητήματα.

Μέχρις εκεί.

Με τα σημερινά δεδομένα, ο πρώην πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να αποτελέσει την λύση στο θέατρο του παραλόγου που παίζεται.

Κι έχει κι ένα δίκιο σε αυτό, κατά την άποψή μας, αφού δεν φαίνεται ....ακόμα- εάν είναι δυνατόν- να κατανόησαν οι νεοδημοκράτες τι διακυβεύεται για την χώρα με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό.

Που και που εμφανίζονται σχήματα, συμμαχίες και διατυπώνονται προβληματισμοί, από πολλούς που βρίσκονται απέναντι από τον παραλογισμό του κ. Μητσοτάκη.

Πρόκειται κατά την ταπεινή μας άποψη, για....τίμιες φωνές , αλλά πολύ μικρά πυροτεχνήματα, που δεν μένουν, ούτε κάνουν εντύπωση.

Απαιτείται ηγεσία, δυσεύρετη και αυτήν την στιγμή μη ορατή...που να ενώσει όλες αυτές τις φωνές διαμαρτυρίας και προβληματισμού.

Χωρίς ηγεσία με το να μαζεύονται, την μια φορά σε ένα ξενοδοχείο σαράντα άτομα, την άλλη να δίνουν συνέντευξη σε εκατό άτομα και να μην το βλέπεις πουθενά στα πληρωμένα μέσα ενημέρωσης δεν μένει σοβαρό αποτύπωμα.

Η προσπάθεια είναι εξεύρεσης ηγεσίας.

Η δεύτερη προσπάθεια εξεύρεσης πόρων που θα στηρίξουν την προσπάθεια. Και πόροι και στήριξη όσο δεν υπάρχει ηγεσία δεν έρχονται.

Και η τρίτη, παραμερισμός των όποιων φιλοδοξιών, φόβων, δισταγμών ορισμένων να συμμετάσχουν στο σχήμα που θα δημιουργηθεί.

Η προσπάθεια σαφώς και θα έχει το στίγμα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού του Κ. Καραμανλή,(χωρίς να έχει την στήριξή του), αλλιώς δεν θα έχει καμιά ελπίδα.

Το θέμα είναι να βρεθεί το σοβαρό αυτό πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει αυτό το στίγμα.

Τα άλλα όλα είναι γραφικότητες. Δυστυχώς....




ΥΓ: Άσχετο αλλά σχετικό... Η Google τέσσερις ημέρες τώρα δεν επιτρέπει στο Exofitsio να κάνει αναρτήσεις παρά μόνον κάθε βράδυ στις...10.30 περίπου. Ανεξέλεγκτες εταιρίες, αρχές και πουθενά να προστρέξεις για να βρεις το δίκιο σου. Παράδειγμα, για να κατανοήσουν ορισμένοι τι τους περιμένει, από το κατεστημένο των εκδοτών, των εταιριών που παρεμβαίνουν οι βαστάζοι της κυβέρνησης και φυσικά την αδιαφορία της Δικαιοσύνης, εάν επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν την άθλια αντισυνταγματική και φασίζουσα κατάσταση που ζούμε. Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως.. Και ο Μητσοτάκης προφανώς και οι βαστάζοι του έχουν την εντύπωση ότι θα είναι αιώνιοι. Δεν θα' ναι....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου