...

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ....ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΜΑΡΑ






Eίναι να θλίβεται κανείς από την καταρράκωση της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Έκανε η Καθημερινή επιτυχία με την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά.

Μία συνέντευξη που συνοδεύεται από το κύριο θέμα της εφημερίδας του Κ. Παπαδιόχου, ένα εξαιρετικό δημοσιογραφικά κομμάτι που εμμέσως πλην σαφώς, υπογραμμίζει τις τεράστιες αμφιβολίες του ...κατά πόσον οι διερευνητικές με την γείτονα μπορούν να καρποφορήσουν.



Η δημοσιογραφική προσέγγιση της συνεντεύξεως, απαιτεί δια βοής την αναδημοσίευσή της από τα μέσα ενημέρωσης. Τα μέσα ενημέρωσης όμως, που δεν λειτουργούν ως φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής, διαθέτουν κρίση (ένστικτο δεν διαθέτουν, όπως αποδείχθηκε...) και κυρίως δεν είναι "μετακλητά γραφεία τύπου της κυβέρνησης”.

Με απλά λόγια, δεν λειτουργούν κατά την ρήση "όταν τα γεγονότα δεν συμφωνούν με την γνώμη μας τόσο το χειρότερο για τα γεγονότα"...

Τί έκαναν λοιπόν οι αθεόφοβοι βαστάζοι του κυρίου Μητσοτάκη; Αφού τους έπιασε ένα σχετικό σύγκρυο από χθες το βράδυ, όταν έγινε γνωστή η συνέντευξη, επιχείρησαν στην αρχή να μάθουν τι θέλει η κυβέρνηση να πουν.

Κατανοητό, τόσα λεφτά έχουν πάρει, πάνω από σαράντα δύο εκατομμύρια ...

Στην συνέχεια, επειδή στην ίδια αμηχανία βρισκόταν το Μαξίμου-που αναζητά κανένα κουφό θέμα για να σκεπάσει το ζήτημα Σαμαρά- πλην των σχετικών τηλεφωνημάτων που θα έγιναν στην πυραμίδα της Καθημερινής (αμφιβάλλετε;) έπεσε άκρα του τάφου σιωπή.

Θάψτε το θέμα. Έτσι κι έγινε πλην των ιστολογίων- και είναι πολλά πλέον- που δεν τα τσεπώνουν από την κυβέρνηση, τα περισσότερα μέσα τήρησαν σιγή ιχθύος και προετοίμασαν την αυριανή τους επίθεση, κατά πως γουστάρει το καθένα εναντίον του Σαμαρά και όσων έχουν διαφορετική γνώμη από τον κ. Μητσοτάκη.

Είναι τόσο χαρακτηριστική η αναίδεια απέναντι στο αναγνωστικό τους κοινό ώστε:

-Ακόμα και ο Σκάι, δέν έγραψε λέξη στην ιστοσελίδα του (στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση θα δείτε σήμερα την αντίδραση του) από το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής. Κατανοεί κάποιος ποιές είναι πλέον οι σχέσεις μεταξύ Θέμη Αλαφούζου της Καθημερινής και Γιάννη Αλαφούζου του Σκάι. Από καιρό άλλωστε πολλοί από το επιτελείο της Καθημερινής, εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για τον δουλικό δημοσιογραφικά τρόπο, που υπηρετούσε ο Σκάι την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δημιουργώντας την αίσθηση ότι και η Καθημερινή κάνει το ίδιο.

-Το γεγονός όμως ότι ο Σκάι, δεν έγραψε λέξη στην ιστοσελίδα του δεν οδήγησε την ιστοσελίδα των Νέων του κ. Μαρινάκη στην ίδια στάση. Μεταξύ των πρώτων ειδήσεών της, όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία, είχε και την συνέντευξη Σαμαρά στην Καθημερινή.

- Η ηλεκτρονική σελίδα του Βήματος αντιθέτως, δεν ασχολήθηκε καν με το θέμα, προφανώς επειδή έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται μια δεκαετία πίσω και είναι....ανταγωνιστής της Καθημερινής...

-Εντύπωση προκαλεί η στάση της ιστοσελίδας Al tsantiri με ικανοποιητική επισκεψιμότητα, που ενώ στην αρχή ....προσπάθησε να ανεβάσει το θέμα, στην συνέχεια το... εξαφάνισε δημιουργώντας ερωτηματικά για την στάση της, καθώς και πολιτικά το θέμα θα έπρεπε να το εκμεταλλευτεί...

-Τα parapolitika με... περίσσιο θάρρος αναφέρθηκαν στην συνέντευξη Σαμαρά και μπράβο τους.

-Η ηλεκτρονική έκδοση της Δημοκρατίας, αν και παραδέχεται ότι είναι ... θολές οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά αγνοεί την συνέντευξη.

-Το Πρώτο Θέμα το' βαλε κάπου θαμμένο στις τελευταίες ειδήσεις του. Σε άλλους καιρούς θα το είχε... πρώτο θέμα.

Από σήμερα το βράδυ θα διαπιστώσουν οι τηλεθεατές κι από αύριο οι αναγνώστες πως γράφεται η πολιτική ιστορία στην Ελλάδα. Η επίθεση που θα δεχθεί ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι η προειδοποίηση όσων επιθυμούν να διαφωνήσουν με τον κ. Μητσοτάκη και είναι πλέον πάρα πολλοί. Αλλά η στάση των μέσων ενημέρωσης, εν μέσω της πολιτικής μπόρας που επέρχεται σε εθνικά, οικονομικά και χειρισμού της πανδημίας θέματα θα είναι αυτή την φορά δυσανάλογη με το δημόσιο αίσθημα. Κάτι που προφανέστατα θα πρέπει να οδηγήσει τους βαστάζους εκδότες και καναλάρχες του κ. Μητσοτάκη σε επαναπροσδιορισμό των στόχων τους ....-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου