...

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: H EΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΙΔΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ





Εξεδήλωσε τις προθέσεις του ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ωστόσο πολιτικοί αναλυτές και δημοσιογράφοι υπερβάλλουν στις εκτιμήσεις τους.

Προσμετρούν με δεδομένα άλλων ετών, την δυναμική του Αντώνη Σαμαρά, αφού αυτός ήταν που αμφισβήτησε πρώτος την πολιτική του κ. Μητσοτάκη.

Σήμερα δεν υπάρχει η πεποίθηση ενός μεγάλου μέρους των νεοδημοκρατών ότι η Νέα Δημοκρατία πορεύεται σε λανθασμένους δρόμους σε όλα τα μείζονα ζητήματα. Οι νεοδημοκράτες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Κι αυτό οφείλεται στους εξής λόγους:

-Πρώτον στο συναίσθημα της δικαίωσης μετά την ήττα του Σύριζα της...επαράτου αριστεράς (ή δήθεν αριστεράς).

-Δεύτερον στο αίσθημα της προσμονής του βολέματος στο εγγύς μέλλον ή στο μικροαστικό αίσθημα της ασφάλειας του «εμείς κυβερνάμε».

-Τρίτον στο γεγονός ότι για πρώτη φορά, όπως υπογραμμίζουν και διεθνείς έρευνες η δημοσιογραφία στην Ελλάδα αποτελείται στην ουσία από κρατικοδίαιτα μέσα ενημέρωσης, διαπλεκόμενους επιχειρηματίες που υπηρετούν τον κ. Μητσοτάκη και αυτός εκείνους. Αμοιβαίο... Από ποιον να πληροφορηθούν οι νεοδημοκράτες την αλήθεια;

-Τέταρτον δεν υπάρχει αντίπαλον δέος. Δεν έχει γεννηθεί ένα πολιτικό κόμμα κεντροδεξιό, σοβαρό, που θα μπορούσε να αποτελέσει την λύση για τους σοβαρά σκεπτόμενους νεοδημοκράτες, που βλέπουν ότι αυτό που κυβερνά δεν είναι Νέα Δημοκρατία.

-Πέμπτον: O φόβος που κυριαρχεί στην εποχή της πανδημίας. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει νομοθετήματα χωρίς τον παραμικρό διάλογο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να επιτύχει την συναίνεση. Νομοθετήματα που σχετίζονται με αυταρχικά ή και άκαιρα από πλευράς προτεραιοτήτων μέτρα. Αστυνομικοί στα πανεπιστήμια, στο μετρό, απαγόρευση διαδηλώσεων ενώ η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων δηλώνει ότι δεν συναίνεσε. Γενικώς μια αυταρχικότητα και ακραία συμπεριφορά, που κατατάσσει τους κυβερνώντες στην ακροδεξιά.

Η ΑΠΕΙΛΗ ΣΑΜΑΡΑ

Αλλά για να επανέλθουμε:

H «απειλή» Σαμαρά δεν έχει να κάνει με το πόσοι βουλευτές θα τον ακολουθήσουν εάν επιλέξει τον γνωστό γι΄ αυτόν δρόμο της διάσπασης.

Ελάχιστοι θα τον ακολουθήσουν, κάνοντας ζημιά στην Νέα Δημοκρατία, αλλά το πιθανότερο είναι να μην τον ακολουθήσει κανείς.

Εάν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν το στοιχειώδες πολιτικό ένστικτο, θα είχαν αντιδράσει εδώ και καιρό στα όσα συμβαίνουν...

Άρα ο Αντώνης Σαμαράς, απευθύνεται στο πατριωτικό ένστικτο των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, τους οποίους χαρακτήρισε γραφικούς ο κ. Μητσοτάκης, επειδή κατέβαιναν στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία και όσους διαβλέπουν ότι αυτή η κυβέρνηση θα παραχωρήσει εθνική κυριαρχία.

Η συνέχεια όμως επί της οθόνης.

Πόση ζημιά μπορεί να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς; Σε περίπτωση που αποχωρήσει οικειοθελώς ή τον διαγράψει ο Μητσοτάκης τότε θα πρέπει να απευθυνθεί ξεκάθαρα πολιτικά στο ακροατήριό του. Έχει να διαλέξει τον δρόμο ενός νέου πατριωτικού κόμματος ή να καθίσει στο περιθώριο επηρεάζοντας ένα μέρος ψηφοφόρων, οπότε γίνουν εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει κάποια φθορά. Όχι όμως αυτήν που θα περίμενε ο Σαμαράς ή θα φοβόταν ο Μητσοτάκης.

Όσο τα μέσα ενημέρωσης των νταβατζήδων παραπληροφορούν και καλύπτουν τον Μητσοτάκη απλώς η διαφορά του με τον Σύριζα μπορεί να φθάσει τις έξι επτά μονάδες. Θα είναι όμως πάντα μπροστά.

Εάν όμως τα μέσα ενημέρωσης έχουν απέναντι τους άλλη λύση τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Τότε όλα παίζονται και κυρίως παίζεται η κυριαρχία του Μητσοτάκη.

Άλλωστε όλες οι πολιτικές αντιδράσεις λειτουργούν σωρευτικά.

Αυτό γνωρίζει ο πρωθυπουργός και μπουκώνει τους μιντιάρχες συνεχώς με χρήματα.

Όσο κι αν τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να αποσβέσουν τους κραδασμούς από την παρέμβαση Σαμαρά ο κόσμος πλέον -υπάρχουν τα social media ευτυχώς- γνωρίζει τον ρόλο τους. Και φυσικά ανάλογη είναι και η απαξίωση των συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης στην συνείδηση του κόσμου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου