...

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΛΟ ΚΑΝΕΙ...




Είναι τόσο αρνητικές οι επιδόσεις της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς;

Τραγικές είναι, με βάση τις ευρωπαϊκές έρευνες και τις δημοσκοπήσεις των εταιρειών ...που είναι φιλικές στην κυβέρνηση (φαντάσου).

Δεν τα γράφει η Αυγή...οι πανευρωπαϊκές έρευνες και οι φιλικές προς την κυβέρνηση εταιρείες τα διαπιστώνουν.

Ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και χωρίς καμία διάθεση συνειρμών (μας ευχήθηκε και πέρυσι..) αναρωτιέται κανείς πόσο θράσος μπορεί να έχει ένας πρωθυπουργός, για να επαναλαμβάνει παραμύθια στο πόπολο, όταν ευθύνεται για όλη αυτήν την τραγική κατάσταση.

Τι κάνουν οι πολίτες θα μου πείτε...

Τίποτα.

Ειδικά οι νεοδημοκράτες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, υπό τον φόβο της πανδημίας και του Σύριζα, ενός πολιτικού κόμματος που ακόμα ψάχνει τον βηματισμό του.

Αλλά έτσι θέλουν οι μπουκωμένοι προκλητικά εκδότες κι έτσι ο κόσμος τρώει ακόμα σανό.

Θα βγει λοιπόν ο μοναδικός πρωθυπουργός ευρωπαϊκής χώρας που δεν τήρησε ο ίδιος, ούτε η σύζυγός του, τους κανόνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας που επιβάλλει στους πολίτες της, να μας πει διάφορες σαχλαμαρίτσες αντί να μας υπενθυμίσει ότι:


1-Η χώρα μας συγκεντρώνει (στοιχεία 22ας Νοεμβρίου) μακράν το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων (31) ανά 1.000 κρούσματα. Ακόμη, από την ανάλυση των στοιχείων σε άλλες χώρες της Ευρώπης – σε σύγκριση το τελευταίο πενθήμερο με εκείνο 8-12 Νοεμβρίου – διαπιστώνεται ότι υπάρχει μείωση κατά 50% των κρουσμάτων στην Ισπανία, πτώση κατά 31% στη Γαλλία, κατά 15% στη Μεγάλη Βρετανία και στις μόνες χώρες που υπάρχει αύξηση είναι στην Ιταλία με 4%, όπως και στη χώρα μας κατά 8%.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

2-Επιπλέον η χώρα μας παρουσιάζει και μία από τις μεγαλύτερες κατά πληθυσμιακή αντιστοιχία θνησιμότητα με 38 θανάτους ανά 1.000.000 κατοίκους που είναι σαφώς μεγαλύτερος αυτών της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Μεγάλης Βρετανίας .

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

3-Ενω η Ελλάδα βρισκόταν στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης για την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, κατά το δεύτερο κύμα κατρακύλησε στην 57η θέση.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

4-Οι θάνατοι στην Ελλάδα όπως αναφέρει επίσημο έγγραφο μας φέρνουν τέταρτους από το τέλος στον παγκόσμιο χάρτη. Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση επισήμως είχε ανακοινώσει 700 χιλ. εμβόλια το Δεκέμβρη. Τα 700 χιλιάδες έγιναν 300 χιλιάδες και τελικά τελικά έφτασαν μόλις 9 χιλιάδες εμβόλια!Και φυσικα οι 83000 φθάνουν προφανώς για τον πληθυσμο του Βατικανού...Και μας λένε επισήμως τώρα ότι ο μαζικός εμβολιασμός θα γίνει τον Ιούνιο... Εσείς τι λέτε;

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5-Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση μεταξύ των χειρότερων χωρών για να ζει κάποιος εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το Bloomberg. Στην κατάταξη του Bloomberg υπολογίζονται στην πρώτη κατηγορία οι εξής δείκτες:
Τα κρούσματα ανά μήνα. Η θνητότητα. Οι συνολικοί θάνατοι ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους. Τα ποσοστά των θετικών τεστ. Η πρόσβαση στα εμβόλια
Στη δεύτερη κατηγορία που αφορά την ποιότητα ζωής υπολογίζονται:
Η αυστηρότητα του lockdown. Η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών. Η πρόβλεψη για την αύξηση του ΑΕΠ. Η ανταπόκριση του συστήματος υγείας. Πόσο άλλαξε η ζωή των πολιτών.
Με βάση τα νούμερα που έχει η εκάστοτε χώρα σ’ αυτούς τους παράγοντες προκύπτει ο δείκτης Covid Resilience του Bloomberg, βάσει του οποίου ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν χώρες στην κατάταξη.
Επιπλέον η χώρα μας έχει πέραν της θνητότητας άλλες δύο αρνητικές πρωτιές στη λίστα, καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση για το αυστηρότερο lockdown και στη μικρότερη κινητικότητα των πολιτών (δεν υπάρχουν στοιχεία για το Ιράν στη συγκεκριμένη κατηγορία). Τέλος βρίσκεται στη 10η θέση σχετικά με τη χειρότερη πρόβλεψη για το μέλλον της αύξησης του ΑΕΠ για το 2021.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6. Η αποτυχία των χειρισμών της κυβέρνησης στην πανδημία του κορονοϊού, και η αδυναμία της να αντιληφθεί τον κίνδυνο και να πάρει τις σωστές αποφάσεις, αποτυπώνεται ανάγλυφα και στην πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ECDC). Έπειτα από ένα δύσκολο παρατεταμένο γενικό lockdown 55 ημερών, που κανένα αποτέλεσμα δεν έφερε στον....περιορισμό των θανάτων που εκτοξεύθηκαν στον αριθμό των 4.672 μέχρι τώρα, με ΜΟ απωλειών 90 συνανθρώπων μας καθημερινά αυτές τις εφιαλτικές 55 ημέρες, που μας κατέταξε – σύμφωνα με την έκθεση του Bloomberg στις χειρότερες χώρες να ζει κανείς εν μέσω πανδημίας (50η στις 53…), η μισή Ελλάδα, από την Θεσσαλία και επάνω, Βόρεια Ελλάδα και Ανατ. Μακεδονία, παραμένει σε χρώμα κόκκινο στον χάρτη υψηλού κινδύνου της Ευρώπης! Αντίθετα η υπόλοιπη μισή, από την Στερεά Ελλάδα, την Δυτική και Πελοπόννησο και τη νησιωτική χώρα, τελεί σε ένα αχρείαστο και άδικο – στατιστικά – λοκντάουν καταστροφικό για την οικονομία αλλά, και τους πολίτες που ζουν έναν άδικο εγκλεισμό από την αδυναμία ή και την απροθυμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει ένα αποτελεσματικό σχέδιο ανάλογα με την κατάσταση της κάθε περιοχής.
Ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω από το όριο ασφαλείας του 4% και συγκεκριμένα για την Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου, στο 2,74% και συνολικά κατά την εβδομάδα μεταξύ 14 και 20 Δεκεμβρίου στο 3,01%, συνολικά για τη χώρα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
7-Ποιοι ευθύνονται όμως για την πανδημία;

Οι ευθύνες για το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος βαρύνουν περισσότερο τους χειρισμούς και την προετοιμασία των αρχών (55%) και λιγότερο την ανυπακοή των πολιτών (37%), με επίκεντρο του καταμερισμού της ευθύνης να αποτελούν κατά σειρά: ο συνωστισμός των ΜΜΜ (93%), οι ελλείψεις του συστήματος υγείας (77%) και το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι (72%). (Κάπα Research.Νοέμβριος) Σημειώνεται ότι την λανθασμένη επιλογή του ανοίγματος των συνόρων έχουν επισημάνει και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μόνον ο κ. Μητσοτάκης δεν το δέχεται. Πεισματάρης...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
8-Η Ελλάδα είναι ουραγός της Ευρώπης μαζί με την Βοσνία Ερζεγοβίνη στον σεβασμό των δημοκρατικών κανόνων κατά την περίοδο της πανδημίας (Ινστιτούτο dem Πολιτικών Επιστήμων Γκέτεμποργκ). Όπως υπογραμμίζει το ινστιτούτο «με την επίκληση της πανδημίας καταγράφονται μείζονες δημοκρατικές παραβιάσεις. Η αρνητική θέση της Ελλάδας οφείλεται κυρίως στους περιορισμούς ελευθερίας του τύπου».
------------------------------------------------------------------------------
9-Η επισκόπηση των βασικών δεικτών της Εurostat και του Πανεπιστημίου Johns Hopkins βρίσκει την ελληνική οικονομία στις τελευταίες θέσεις της E.E. και την κατάσταση ως προς τα θύματα της πανδημίας χειρότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Πέραν των επιμέρους πολιτικών που ασκήθηκαν τους προηγούμενους μήνες, αυτή η εικόνα σχετίζεται εν πολλοίς με την ισχυρή εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό, αλλά και τη δομική αδυναμία της πολιτείας να σχεδιάσει μακροπρόθεσμες πολιτικές για τη δημόσια υγεία.
-------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------

10-Η Ελλάδα είχε τη δεύτερη υψηλότερη απώλεια εισοδήματος από την εργασία στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2020 (περίπου 8%) μετά την Κροατία, σύμφωνα με το Δελτίο Εργασιακών και Κοινωνικών Εξελίξεων του Δεκεμβρίου που... δημοσιοποίησαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο αρμόδιος επίτροπος Νίκολα Σμιτ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
11-Το 70,8% των Ελλήνων πιστεύουν ότι τα μέτρα για την πανδημία δεν είναι ικανοποιητικά
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
12-Ενας στους δυο Έλληνες δεν εμπιστεύονται την Δικαιοσύνη και θεωρούν ότι δέχεται παρεμβάσεις και δεν λειτουργεί ισότιμα και αυτό οφείλεται σε οικονομικά κι αλλά συμφέροντα (Νews 24-aboutpeople).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13-Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες δεν εμπιστεύονται την λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
14-Σύμφωνα επίσης με το Ευρωβαρόμετρο κατά 80% οι Έλληνες έχουν χαμηλή εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
15-MRB (της φιλικά προσκείμενης εταιρείας στην Νέα Δημοκρατία). Τα στοιχεία αποτύπωσης των εκτιμήσεων της κοινωνίας σ’ αυτή τη μέτρηση είναι συντριπτικά σε βάρος της κυβέρνησης.
Π.χ. στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 63,8 % απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα», ενώ το μόλις 9,8 % απαντά «Πολύ καλά-Αρκετά καλά». Στο ερώτημα, «πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας»,
το 69,8 % απαντά «Πολύ κακή – κακή» και το 7,5 % απαντά «Πολύ καλή-καλή».
Πώς γίνεται τώρα μια κοινωνία, στην οποία μόλις το 1,2% δηλώνει ότι τα πράγματα πάνε «πολύ καλά» στη χώρα, να είναι ταυτόχρονα και ικανοποιημένο από την κυβέρνηση της ΝΔ και θα τη ξαναψηφίσει; Αυτό το ξέρουν μόνον οι δημοσκόποι και ελπίζουμε κάποτε να το μάθουμε κι εμείς εάν δεήσει η Δικαιοσύνη και παρέμβει και κάνει έλεγχο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
16-Στα εθνικά θέματα το απόλυτο χάος. Ποτέ άλλοτε η χώρα δεν βρισκόταν σε τέτοιο εξευτελιστικό σημείο από πλευράς αναξιοπιστίας και έλλειψης σθεναρής αντιμετώπισης των προκλήσεων. Μπαινοβγαίνουν οι Τούρκοι μας ειρωνεύονται , η Ευρωπαϊκή Ένωση μας εμπαίζει και ο Μητσοτάκης ..ποδηλατάδα.
Χαρακτηριστικό είναι και το μήνυμα της ναυαρχίδας της κεντροδεξιάς Καθημερινής του Αλέξη Παπαχελά σε τελευταίο άρθρο του: «Καταλάβαμε καθυστερημένα ότι ο κίνδυνος της απόλυτης φινλανδοποίησης είναι υπαρκτός και τρέχουμε να προλάβουμε». Διαφωνούμε γιατί δεν βλέπουμε κανέναν να τρέχει και το ένα χαστούκι φέρνει το άλλο. Πλήρης αδυναμία αντίληψης και ορθών εθνικών χειρισμών από τον Μητσοτάκη.Κι ηλθε και το χθεσινό αρθρο Παπαχελά που υπογραμμίζει οτι στα εθνικά θέματα το ετος ηταν πόλυ κακο...
--------------------------------------------------------------------
Τι θα βγει να μας πει τώρα ο Μητσοτάκης; Ότι πέτυχε;

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Την πλήρη αποτυχία σε όλους τους τομείς της κυβέρνησης δεν την αντιμετωπίζουμε με την γνωστή μέθοδο της «μπάλας στην εξέδρα». Με εξοχικά του Τσίπρα και σαχλαμαρίτσες περί Folli Follie υπό τους ήχους των διαπλεκομένων ΜΜΕ, δεν μειώνεται η ευθύνη της κυβέρνησης στους χειρισμούς της για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για τα εθνικά μείζονα θέματα, για τις ξεκάθαρες διασυνδέσεις της με την διαπλοκή.
Ότι και να πει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης απλώς θα πιστοποιήσει ότι ζει στον γυάλινο κόσμο μιας φαινομενικής πραγματικότητας όπως κάποτε ζούσε ο κ. Σημίτης...Και προς Θεού μην μας ευχηθεί πάλι καλή χρονιά εκτός εάν αποφάσισε να φύγει-
Y.Γ. Δέκα επτά μήνες πρωθυπουργός με τόση δυστυχία γύρω του και τόσα πλούτη στο σπιτικό του. Με τόσες off shore...Μία δωρεά ημέρες εορτών, σε αυτούς που δυστυχούν, δεν έκανε. Πήγε στον Κρητικό και μοίρασε φαγητά πού... δώρισαν άλλοι. Δανεική δόξα, δηλαδή.
Με ονοματεπώνυμο... ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. Δεν είναι έτσι, οι δεξιοί, Κυριάκο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου