...

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ: ΔΙΑΠΛΟΚΗ Ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Τα πολιτικά κόμματα όπως και όλοι οι θεσμοί διαπλέκονται.

Aυτή είναι η αντίληψη των περισσοτέρων Ελλήνων..

Και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, είναι μια εντύπωση που έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια.

Πρώτη φορά όμως γίνεται βεβαιότητα, καθημερινότητα, βρόγχος, στην λειτουργία της Δημοκρατίας.

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που το γεγονός εμφανίζεται σαν «σύνδρομο της Στοκχόλμης».

Οι Έλληνες αρχίζουν να αγαπούν τους δυνάστες τους, σχεδόν τους δικαιολογούν, θεωρούν...αυταπόδεικτο, έως και λογικό, μέσα στον «μιντιακό καταναγκασμό τους», ότι οι εκδότες είναι κάτι παραπάνω από την Δικαιοσύνη, την Βουλή, τους θεσμούς.Και καθημερινώς, οι θεσμοί κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πιστοποιήσουν, να υπογραμμίσουν αυτήν την εντύπωση των Ελλήνων.

Η διαπλοκή το «νταβατζιλίκι» κατά την ...Καραμανλική διάλεκτο διαπερνά οριζοντίως και καθέτως όλα τα πολιτικά κόμματα τις δημόσιες υπηρεσίες, τον ιδιωτικό τομέα, όλη την δομή του Ελληνικού κράτους.

Και φέρουν όλοι ευθύνη. Δεν είναι υπεύθυνος μόνον ο πρωθυπουργός της χώρας και οι βουλευτές που υποκλίνονται στους νταβατζήδες, παίρνουν διατάξεις απαράδεκτες, δεν ενδιαφέρονται για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας για τον οικονομικό μαρασμό, για τις ασθενέστερες τάξεις για τους συνανθρώπους μας που πεθαίνουν από την πανδημία. Δεν είναι υπεύθυνος μόνον ο πρωθυπουργός για την ανάθεση έργων χωρίς διαγωνισμό για τις «λοβιτούρες» που γίνονται.

Είναι υπεύθυνοι όλοι οι Έλληνες που σιωπούν απέναντι στην διαπλοκή, που σκοτώνει την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας.

Το δίλημμα λοιπόν του σήμερα δεν είναι η επιλογή κάποιου κόμματος Νέα Δημοκρατία, Σύριζα , ΠΑΣΟΚ και λοιποί συγγενείς.

Είναι η Διαπλοκή ή (διαζευτικόν) η Δημοκρατία.

Όσοι στρέφονται εναντίον της πρώτης δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τους υποτελείςς θεσμούς της δεύτερης. Το αντίθετο: Θα διωχθούν.

Υπό την έννοια αυτή, είναι μια πρόκληση- πρόσκληση Δημοκρατίας: Αντισταθείτε.Δεν είναι κομματική επιλογή. Είναι εθνικό καθήκον.

Αλλά είναι και θέμα προσωπικής αξιοπρέπειας, του καθενός από εμάς, που αγαπά αυτή την πατρίδα, που.. τυχαία γέννησε την Δημοκρατία. -


Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείουBlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου