...

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: VERTIGO... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΣΜΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ






Το τραγικό αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι ότι βγήκε ο Μητσοτάκης νικητής. Είναι ότι το αποτέλεσμα καταδεικνύει σαφέστατα πως η ελληνική κοινωνία δεν διαθέτει πλέον τις δημοκρατικές ανθρώπινες και εθνικές θα λέγαμε ευαισθησίες, που την χαρακτήριζαν.

Κι αυτό είναι άλλη μια νίκη του Μητσοτάκη. Γιατί  όλα αυτά, για τα οποία επαναστατούσαν οι πολίτες και τους έκαναν να βρίζουν στα καφενεία και στις κοινωνικές συνάξεις δεν φαίνεται σήμερα να τους αγγίζουν. Οι νταβατζήδες εκδότες, κάνουν ό,τι θέλουν, η Δικαιοσύνη παραμένει αδιάφορη απέναντι σε ένα σύστημα που δεν θυμίζει Δημοκρατία και ο ελληνικός λαός, φαίνεται ότι έχει πειστεί πως δεν...υπάρχει εναλλακτική λύση. Γιατί πράγματι δεν υπήρχε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης δεν έπρεπε να καταψηφισθεί. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν στην Δημοκρατία. Στις εκλογές στόχος ήταν ο Μητσοτάκης και οι ψηφοφόροι δεν το κατανόησαν,  ψηφίζοντας διάφορα κόμματα. Υπό την έννοια αυτή το αποτέλεσμα είναι λογικό ... εντός εισαγωγικών.

Καναπές, δικαιολόγηση των πάντων, με το γνωστό μότο «οι άλλοι ήταν χειρότεροι», άντε κανένα ανάθεμα σε αναλαμπές ευφυίας, όταν βλέπουν τι ψήφισαν κι έπειτα πάλι καναπές κι άσε την αντίδραση να την εκφράσουν άλλοι.

Από τα θετικά των εκλογών ο Βαρουφάκης και η Κωνσταντοπούλου. Είναι ομως  να αναρωτιέσαι τελικά, εάν υπάρχει ένα ψήγμα έστω λογικής στους Έλληνες ψηφοφόρους. Άσε τον Βελόπουλο, μόνον με παράκληση στον Ύψιστο αντιλαμβάνεσαι ποιοι τον ψήφισαν. Για την πανσπερμία των άλλων δεξιόστροφων κομμάτων, που όλων οι επικεφαλής είχαν την αίσθηση ότι διέθεταν το τρία τοις εκατό των Ελλήνων, τι να πούμε; Από τα ...θετικά των αποτελεσμάτων είναι ότι ο Νίκος Φίλης παραμένει εκτός Βουλής και ο Ανδρέας Λοβέρδος επιτέλους...απελευθερώθηκε. Δεν θα είναι στην Βουλή άρα μπορεί να τον χρησιμοποιήσει όπως θελει ο ...Μητσοτάκης. Επίσης θετικό ότι δεν εκλέχθηκε για άλλη μία φορά ο Γρηγόρης Ψαριανός και μπορεί να συνεχίσει την επιτυχημένη θητεία του δίπλα στον οποιονδήποτε τον βάλει ο Κυριάκος. Εκτός και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο γραφικός άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Γιατί όμως έχασε ο Τσίπρας;

-Γιατί είχε στοχοποιηθεί. Από τα μέσα ενημέρωσης που κατά ενενήντα τοις εκατό υποστήριζαν τον Μητσοτάκη, μαζί με τους νταβατζήδες και τάιζαν κουτόχορτο τους νεοδημοκράτες. Ταυτόχρονα ,η δικαιοσύνη έκανε ό,τι μπορούσε, για να μην είναι εκεί που έπρεπε να είναι, όταν αυτό απαιτούσαν οι περιστάσεις.

-Οι δημοσκοπήσεις δικαιώθηκαν. Ωστόσο κανείς αναρωτιέται εάν τελικά οι δημοσκοπήσεις οδήγησαν στην διαμόρφωση και  ενίσχυση του τελικού αποτελέσματος ή απλώς προέβλεπαν.

--Η στοχοποίηση του Σύριζα ήταν πολύπλευρη και όχι φυσικά μονοδιάστατη. Το μεν ΠΑΣΟΚ και η πλειοψηφία των οπαδών του θεωρούν και δεν έχουν άδικο, ότι ο χώρος τους αλώθηκε από τον Σύριζα και εγκαθιδρύθηκε έστω και ως αξιωματική αντιπολίτευση. Το ίδιο θεωρεί και το εκτός τόπου και χρόνου δογματικό ΚΚΕ, που από τα σπλάχνα του πρώτα με τον Συνασπισμό και έπειτα με τον Σύριζα, δημιουργήθηκε ένα κόμμα εξουσίας. Ταυτόχρονα ο Σύριζα είχε να πολεμήσει τους γραφικούς Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη. Προσθέστε τις δυνάμεις τους για να καταλάβετε. Ενισχύθηκε το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ  ελαβαν και οι Βαρουφάκης Κωνσταντοπούλου το ...μερίδιό τους  δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο αφού είναι ξεκάθαρο από που πήραν πολίτες και ψήφους.

--Η λαϊκή δεξιά δεν αντέδρασε στις αθλιότητες Μητσοτάκη. Οι μεν πατριώτες, διασπασμένοι σε μικρά γραφικά, αστεία κόμματα δεν έδωσαν την ψήφο τους εκεί που έπρεπε, έστω και εκδικητικά. Φαίνεται ότι οι Έλληνες ξέχασαν μαζί με την άθλια συμφωνία του Σύριζα για τα Σκόπια και τις αθλιότητες του Μητσοτάκη και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα που έδωσε για το ίδιο θέμα. Πατριωτικό ένστικτο γιοκ.

--Ο Κώστας Καραμανλής, αφού υπογράμμισε τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις Μητσοτάκη με τις παρακολουθήσεις, τις κοινωνικές ανισότητες τις ολέθριες αντεθνικές μεθοδεύσεις για συνεννόηση με την Τουρκία, τελικά εμφανίσθηκε τόσο δίπλα στον Μητσοτάκη, όσο και στον μικρό Καραμανλή, που έσερνε πίσω του μια ιστορία τραγική στα Τέμπη. Μεγάλη απογοήτευση, για τους υποστηρικτές του γιατί έδινε συχωροχάρτι σε όλα τα μείζονα ζητήματα, που ο ...ίδιος είχε επισημάνει. Αλλά τώρα θα μου πείτε, αφού ο ο ίδιος γονάτισε, οι υποστηρικτές του θα έμεναν όρθιοι;

--Στον Σύριζα υπάρχουν ακόμα γραφικές φιγούρες, που έπαιξαν το παιγνίδι Μητσοτάκη μέχρι τέλους. Επί χρόνια προσπαθούσε ο Τσίπρας, να συγκρατήσει τον Πολάκη, να ... εξωραΐσει την τραγική φιγούρα του Φίλη, να σταματήσει τον ευφάνταστο Τσακαλώτο, να βουλώσει το στάμα στις ανοησίες του Κατρούγκαλου. Ο Τσίπρας έπρεπε, όπως φάνηκε και από τα αποτελέσματα των εκλογών, να θέλξει κεντρώους ψηφοφόρους και όχι φυσικά τις αστείες φιγούρες, εξ αριστερών του. Ήθελε νέα πρόσωπα, μπροστά στον φακό, μοντέρνα, με το μυαλό τους σε αυτό που ονομάζουν κέντρο και όχι με σημαίες νάιλον επαναστατικότητας, που ένας λαός κουρασμένος, φοβισμένος, από την πανδημία και την λιτότητα δεν θα μπορούσε να δεχθεί. Έτσι φθάσαμε σήμερα στο σημείο αστείες φιγούρες του Σύριζα να εμφανίζονται ως οι εν δυνάμει αντικαταστάτες του.

Συμπέρασμα: Δεν υπάρχει σωσμός σε αυτόν τον τόπο. Εθνικά ζητήματα, νταβατζήδες,  παρακολουθήσεις, Τέμπη, πυρκαγιές, ακρίβεια, υγεία, όλα στον κάλαθο και ο Μητσοτάκης έλαβε συγχώρεση. Διαπλεκόμενα, νταβατζήδες μικρά κόμματα δούλεψαν για τον Μητσοτάκη. Αυτή είναι η αλήθεια. Μπορεί η πλειοψηφία να καθίσει πάλι στον καναπέ της. Μια χαρά. Χρήσιμοι πολίτες-




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου