...

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΘ ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΜΙΑ... ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΔΡΟΜΟΣ




Το πλέον σύντομο, αλλά και ολέθριο για την χώρα ανεκδοτο, είναι οι προτεραιότητες του επιτελικού κράτος του κ. Μητσοτάκη. Οι ίδιες προτεραιότητες, που λειτούργησαν κατ' επιλογή πρώτα για τον ηλεκτρονικό εκσυγχρονισμό των εφοριών και άφησαν στο περιθώριο τον αντίστοιχο για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, οι ίδιες ακριβώς προτεραιότητες άφησαν έξω την δημιουργία μονάδων ΜΕΘ για την αντιμετώπιση των κινδύνων της πανδημίας, θέτοντας ως... προτεραιότητα την αμοιβή εκδοτών, για να λιβανίζουν από το πρωί έως το βράδυ την κυβερνητική ανυπαρξία. Και οι δυο περιπτώσεις χρήζουν έρευνας ουσιαστικής κι όχι έρευνας κουκουλώματος, μέσω της διάχυσης των ευθυνών και της συγκάλυψης απο επιτροπές και επιτροπάτα. Κάτι που δυστυχώς, ούτε μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών δεν φαίνεται να γίνει.




Ο κ. Μητσοτάκης ,δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί πριν απο τις εκλογές να εξαχθεί ένα συμπέρασμα του τύπου "όλοι; ευθύνονται" και φυσικά λιγότερο εμείς.




Να μην ξεχνιόμαστε όμως και για την περίπτωση του κορονοϊού, που δυστυχώς κανείς δεν κάθησε από τους κυβερνητικούς παράγοντες στο σκαμνί.. Η έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα ανέδειξε το τρομακτικό στοιχείο για τους ασθενείς με κορονοϊό που δεν μπόρεσαν να εισαχθούν σε ΜΕΘ, καθώς σχεδόν όλοι τους πέθαναν. Ειδικότερα, εκτός ΜΕΘ πέθανε το 97,7% (από τους 1.084) των ασθενών, ενώ το ποσοστό ανάμεσα σε εκείνους που μπήκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πέφτει στο 72,7%.




Παράλληλα, η θνησιμότητα των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ είναι διπλάσια σε σύγκριση με τους διασωληνωμένους εντός ΜΕΘ.




Αποκαλυπτικό έγγραφο του ΕΟΔΥ «καίει» την κυβέρνηση και τον Θάνο Πλεύρη




Ο ΕΟΔΥ αναφέρει σε έγγραφο, το οποίο απευθύνεται στον Θάνο Πλεύρη και έχει ημερομηνία αποστολής τις 3 Μαρτίου 2022, ότι από την αρχή της πανδημίας έως την 1η Μαρτίου του 2022 έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ 16.519 άτομα (εντός και εκτός νοσοκομείου). Επίσης, η μέση διάρκεια παραμονής των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ, ανεξάρτητα από την έκβασή τους, αν δηλαδή μπήκαν στη συνέχεια σε ΜΕΘ, επιβίωσαν ή εξήλθαν από το νοσοκομείο, ήταν 4,7 ημέρες!Μέχρι την 1η Μαρτίου του 2022 το σύνολο των θανάτων στη χώρα από κορονοϊό ήταν 25.914. Επομένως, οι 16.519 νεκροί εκτός ΜΕΘ συνεπάγονται το 64% του συνόλου! Δηλαδή, το 64% των πολιτών που κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού πέθανε εκτός Εντατικής, αβοήθητο, σε απλό κρεβάτι ή σε κάποιο από τα ράντζα που είχαν κατακλύσει τα νοσοκομεία - ή, ακόμα χειρότερα, στο σπίτι τους…




Ποιος ευθύνεται για το ότι δεν υπήρχαν ΜΕΘ, ενώ φαινόταν εδώ και δυο χρόνια, που θα οδηγούσε η πανδημία; Στο ίδιο χρονικό διάστημα, πόσα χρήματα πχ δόθηκαν για να διαφημίσουν δήθεν τα μέσα ενημέρωσης ειδήσεις για την πανδημία, τα οποία ήταν υποχρεωμένα βάση του νόμου να τα διαφημίσουν; Πόσες ΜΕΘ ,θα είχαν δημιουργηθεί με τα χρήματα αυτά; Η πολιτική πρέπει να διαθέτει και στοιχεία κοινωνικής ευαισθησίας και προτεραιοτήτων γι' αυτό η περίπτωση με την έλλειψη ΜΕΘ είναι πρόκληση. Η δικαιοσύνη που ήταν; Όλα λειτουργούν προσθετικά κύριε Μητοοτάκη.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου