...

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

«ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΙ» ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ; (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ)




Είναι τόσο σκληρή και αδυσώπητη η αλήθεια, ώστε αναρωτιέται κανείς τι πίνουν και δεν μας δίνουν οι υποστηρικτές (ακόμα) του Κυριάκου Μητσοτάκη.



Τα στοιχεία είναι διεθνή από αξιόπιστες πηγές και δεν μπορεί να αμφισβητηθούν, άλλωστε ούτε η κυβέρνηση τα αμφισβητεί. Κι όμως οι Μητσοτακικοί -ο όρος νεοδημοκράτης δεν αντιπροσωπεύει σώνει και καλά έναν κεντροδεξιό, που δεν έχει σχέση με αυτό το συνονθύλευμα, που ομοιάζει πιο πολύ με Ανώνυμη Εταιρεία, παρά με την Νέα Δημοκρατία-πέρα βρέχει. Δεν υπάρχει πλέον παράταξη ...Νέας Δημοκρατίας. Ο Μητσοτάκης έχει φέρει στην Νέα Δημοκρατία ό,τι περισσότερο ακραίο, γραφικό και γελοίο υπάρχει σε άλλα κόμματα. Γυρολόγους   που ούτε θα πατούσαν σε άλλες εποχές το κατώφλι της Νέας Δημοκρατίας. Άρα κανείς δεν μπορεί πλέον να επικαλείται την παραταξιακή συνείδηση.


Μπολιασμένοι με το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ, που είτε υφίσταται είτε όχι είναι το ίδιο, έχουν αρχίσει ήδη να βλέπουν μια συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Δεν διδάχθηκαν, ούτε από το στραπάτσο του Σαμαρά, που πήγε στα τάρταρα με την σύμπραξή του με τον Βενιζέλο, ούτε από τον Βενιζέλο που ...αφού διέλυσε το ΠΑΣΟΚ, αποκαταστάθηκε (;) από τον Μητσοτάκη. Tώρα θα μου πείτε 24 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας, άλλη μια θα μας μαράνει;


Υπενθυμίζουμε λοιπόν αναμφισβήτητα γεγονότα με βάση έρευνες πανευρωπαϊκές, που καταδεικνύουν το μέγεθος της πολιτικής ύπνωσης που προφανέστατα έχει καταλάβει τους Μητσοτακικούς.


EΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


-Οι μισοί Έλληνες, σύμφωνα με δύο έρευνες, θεωρούν ότι για τον πόλεμο στην Ουκρανία ευθύνονται και οι δύο πλευρές Ρώσοι και Ουκρανοί. Σύμφωνα με τις ίδιες δύο έρευνες, το 68% και 72% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι δεν έπρεπε να αποσταλεί στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.


Σημειώνεται ότι ένα μεγάλο μέρος της στρατιωτικής βοήθειας, έχει αποσταλεί από τα ελληνικά νησιά, την στιγμή που ο φρενοβλαβής Ερντογάν, απειλεί με την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών. Προστίθεται δε ότι η γερμανική πλευρά, διαμήνυσε χωρίς να διαψευσθεί, στους Έλληνες αξιωματούχους ότι η στρατιωτική βοήθεια που θα δοθεί από την Γερμανία προς την χώρα μας ως αντάλλαγμα δεν μπορεί να μεταφερθεί στα ...ελληνικά νησιά.


Δεν πάνε να λένε οι έρευνες (των ίδιων εταιρειών, που βγάζουν με δέκα μονάδες μπροστά τον Κυριάκο) αυτός στέλνει όπλα, χωρίς κανέναν να ρωτήσει.. Οι Μητσοτακικοί, ως συνήθως, τον ύπνο του δικαίου. Kαι το πλέον ωραίο της υποθέσεως, μαθαίνουμε από τους Ευρωπαίους, ότι συμφώνησε λέει να μεταφέρει και τα σιτηρά με ελληνικά πλοία ...


-Εξέρχεται ο Μητσοτάκης από την Σύνοδο Κορυφής και υπογραμμίζει πανευτυχής το πόσο καλοί είναι οι γείτονες των Σκοπίων και συντάσσεται με την είσοδό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε διπλανό πλάνο στα σόσιαλ, που δεν τα χωνεύει ο Μητσοτάκης γιατί δεν τα πληρώνει όπως τα άλλα μέσα ενημέρωσης για να γράφουν ό,τι επιθυμεί, παίζει το βίντεο με αγριεμένο τον Κυριάκο, να χτυπιέται ίδια και όμοια με τον Άδωνι όταν πουλούσε τηλεοπτικά νανογιλέκα ότι θα ασκήσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων. Τότε όμως...


Καιροσκοπισμός στο απίθανο σημείο, κοροϊδία στα κορόιδα, εκείνους που κατέβαιναν με τις σημαίες και τις ανέμιζαν στο Σύνταγμα. Οι Μητσοτακικοί; Πέρα βρέχει μήπως και γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ..


Στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ τα μεν μέσα ενημέρωσης του Μητσοτάκη αποκοιμίζουν τον κόσμο και καλλιεργούν την εικόνα της απομονωμένης Τουρκίας και η αλήθεια ως συνήθως είναι άλλη.


Η τουρκική πλευρά προέβαλε ισχυρές αντιστάσεις για τη διεύρυνση της Ατλαντικής Συμμαχίας με Σουηδία και Φινλανδία, διαπραγματεύτηκε με τις ΗΠΑ στο παρασκήνιο και πήρε όσα ήθελε, ενδεχομένως και περισσότερα. Είναι, μάλιστα, πολύ πιθανό τα οφέλη που αποκόμισε η τουρκική πλευρά να είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώθηκαν και από εκείνα που μπορεί να υποθέσει κανείς.


Σε κάθε περίπτωση η αναθεωρητική πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν παραμένει αλώβητη και καμία άμεση επίπτωση δεν φαίνεται να υπάρχει για το ότι η γειτονική χώρα δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά αντίθετα επιβραβεύεται για το ότι διεκδικεί και παίζει τον ρόλο του μεσολαβητή μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, στην οποία έχει εισβάλει η πρώτη.


Η αποθέωση του ναυαγίου των εκτιμήσεων που έκανε η ελληνική κυβέρνηση πριν από τη σύνοδο ήρθε με τη συνάντηση Μπάιντεν και Ερντογάν. Ο Αμερικανός πρόεδρος θεώρησε αναγκαίο να ευχαριστήσει τον Τούρκο ομόλογό του για την άρση του βέτο αναφορικά με την ένταξη στη Συμμαχία της Σουηδίας και της Φινλανδίας, αλλά και για το γεγονός ότι η Τουρκία αναλαμβάνει τον ρόλο του συντονιστή για την εξαγωγή των σιτηρών της Ουκρανίας προς τον υπόλοιπο κόσμο.


Η υποχωρητικότητα Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της. Η πολιτική που ακολουθήθηκε από την εποχή Κωνσταντίνου Καραμανλή και πιστά την εφάρμοσαν Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής, στον κάλαθο των αχρήστων.


Ξεκίνησε διάλογο με τον Ερντογάν για κάποιες περίεργες ζώνες, ενώ μοναδικό θεμα με την γείτονα ήταν η υφαλοκρηπίδα. Στην ουσία μπήκε σε έναν διάλογο χωρίς ατζέντα συγκεκριμένη, τελικά ο διάλογος πήγε στο καλάθι των αχρήστων. Στην συνέχεια αποκαλύφθηκε από τον Ερντογάν, ότι είχαν συμφωνήσει να συζητούν μόνον μεταξύ τους τις διαφορές των δυο χωρών. Με απλά λόγια, ένα ευρωπαϊκής τάξης ζήτημα το αναγόρευσε ο Μητσοτάκης σε μείζον θέμα διμερών διαφορών.  Το δέντρο κοιτούσαν οι Μητσοτακικοί, το δάσος το χάσαμε όλοι μας.


Φωνάζει ο Ερντογάν να μην ψηφισθεί ο Μητσοτάκης, βγαίνουν τα πετσοκομμένα κανάλια στην Ελλάδα και εξηγούν στον Έλληνα πολίτη ότι ο Τούρκος πρόεδρος φοβάται τον Κυριάκο. Το 80% των Ελλήνων δεν καλοβλέπουν τους γείτονες και το ρίξτε τον Μητσοτάκη του Ερντογάν ερμηνεύτηκε ως φόβος, αλλά όχι ως στήριξη στον Κυριάκο. Τόσο λίγο μυαλό;


Για δεύτερη φορά η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή πέρασε χωρίς ιδιαίτερους κλυδωνισμούς για την κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκδότες έχουν περάσει την γνώμη τους που είναι «με την ομιλία του στήριξε τον Μητσοτάκη». Μέχρι εκεί κατάλαβαν; Όχι απλώς θέλουν να πείσουν το πόπολο ότι έτσι ήταν.


Τι είπε ο Καραμανλής. Αυτό ακριβώς που συμβαίνει. Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη πως έναντι της Τουρκίας δεν πρέπει να υπάρχουν «αυταπάτες και ψευδαισθήσεις», στέλνοντας μήνυμα πως «η άποψη ότι πρέπει να επιδείξουμε μεγαλύτερη ευελιξία και συμβιβαστική διάθεση είναι εσφαλμένη», διότι «διαβάζει λάθος την Τουρκία», «στηρίζεται σε λάθος δεδομένα και οδηγεί σε ψευδαισθήσεις». Η ψευδαίσθηση, σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, είναι πως «αρκεί να δείξουμε κάποια υποχωρητικότητα και όλα θα διευθετηθούν προς όφελος όλων». Η υπόθεση αυτή, όπως τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, «θα οδηγούσε σε σοβαρές, ίσως και μοιραίες, βλάβες στα εθνικά συμφέροντα», για να καταλήξει πως «με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη».


Είναι τέτοια η βαθύτατη ύπνωση των Μητσοτακικών ώστε ακόμα και το σοβαρότατο θέμα της «εμπορικής» ονομασίας Turkaegean για την τουριστική ανάπτυξη των παράλιων της γείτονος δεν το πήραν χαμπάρι.


Στην αρχή μάλιστα τα μέσα ενημέρωσης του Μητσοτάκη φώναζαν για ένα απλό ζήτημα που ο ΣΥΡΙΖΑ το αναγόρευσε θέμα. Αμέσως μετά παραδέχτηκε η κυβέρνηση ότι είναι θέμα, δέταξε ο γραφικός Άδωνις ΕΔΕ, για το όλο ζήτημα και ο Βορίδης το είπε ξεκάθαρα «εμείς φταίμε που οι Τούρκοι το κατοχύρωσαν»...Ε ρε να γινόντουσαν αυτά επί ΣΥΡΙΖΑ και επί κυβερνήσεων Καραμανλή, να δεις τι θα γινόταν με τα μέσα του Μαρινάκη και του Αλαφούζου...


Τους έχει μείνει ακόμα η εικόνα του γιάπη Κυριάκου να μιλάει στο Κογκρέσο και την επόμενη να ανακοινώνεται ότι επέρχεται συμφωνία για να δοθούν F16 στην Τουρκία. Καμία ουσιαστική σκέψη, όλα για τα καθρεφτάκια και τις χάντρες των κατακτητών στους Ινδιάνους. Ραγιάδες...


Ο Κυριάκος τόλμησε κάτι που ουδείς Έλληνας πρωθυπουργός έχει τολμήσει και που σαφώς είναι και κατά των εθνικών συμφερόντων της χώρας. Υιοθέτησε τις τουρκικές θέσεις και χαρακτήρισε ως τρομοκράτες τους Κούρδους των PKK-YPG.
 
Για πρώτη φορά ελληνική πολιτική ηγεσία στρέφεται κατά των Κούρδων και τον κουρδικών...κινημάτων, τα οποία αποτελούν και τον μοναδικό ουσιαστικό αντίπαλο, που δημιουργεί προβλήματα στην Τουρκία.
 
«Η Τουρκία έχει κάποια εύλογα δίκαια, όταν την απασχολεί το ζήτημα της τρομοκρατίας, η οποία εκπορεύεται από κουρδικές οργανώσεις. Έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τέτοιες τρομοκρατικές δράσεις», ανέφερε ο Μητσοτάκης.

Προφανώς οι Κούρδοι δεν έχουν «εύλογα δίκαια» κατά τον πρωθυπουργό, τα οποία να πρέπει να διεκδικούν, όπως το ότι είναι ένα ξεχωριστό έθνος αρχαιότατο, με δική του γλώσσα και δική του ιστορία.


AIΣΧΡΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ


- Η κοροϊδία προς του συνταξιούχους συνεχίζεται με αμείωτη ένταση με δικαστική στάμπα μάλιστα. Το ζήσαμε κι αυτό... Δέκα χρόνια μετά τις παράνομες μνημονιακές περικοπές των συντάξεων (2012) το ΣτΕ με απόφαση-βόμβα αρνείται την καταβολή των αναδρομικών σε χιλιάδες συνταξιούχους που είχαν υποστεί περικοπές από το 2012.


Κι υπενθυμίζουμε ότι ο Στέλιος Πέτσας στις 15 Ιουλίου 2020 έλεγε πως δεν χρειάζεται οι συνταξιούχοι να κάνουν προσφυγές για τα αναδρομικά.


Το ΣτΕ στις 28 Ιουνίου 2022 αποφασίζει: Αναδρομικά μόνο για όσους προσέφυγαν δικαστικά. Διαγραφή αξιώσεων για όσους δεν άσκησαν αγωγή έως 31 Ιουλίου 2020.


Τους φτύνουν και νομίζουν ότι ψιχαλίζει...

-
ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ


-Στο μέτωπο του κορονοϊού έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ, ακολουθώντας μια πολιτική εκπληκτικής αναισθησίας και απρονοησίας. Πεθαίνει κόσμος εκτός ΜΕΘ και ο Μητσοτάκης βαυκαλίζεται. Έρχεται τουρισμός και κατεβάζουμε ρολά βγάζουμε μάσκες, τα αφήνουμε όλα ελεύθερα και από Σεπτέμβριο, που θα φύγουν οι πρώτης κατηγορίας πολίτες που είναι οι τουρίστες, πάλι μέσα θα μπούμε με συνεχή εμβόλια. Πολιτική ηλίθιων. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η θνησιμότητα στην Ελλάδα εξαιτίας του κορονοϊού, ξεπερνώντας και τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρώπης από τα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου ως τον Ιούνιο.


Η επιπλέον θνησιμότητα στη χώρα μας έφτασε το 28% τον Νοέμβριο ακολουθώντας μια πτωτική πορεία ως τον Φεβρουάριο, όμως από τον Μάρτιο ξεκίνησε και πάλι ανοδική πορεία, που την έφερε τον Ιούνιο στη δεύτερη θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά τη Λετονία.


Και τα εμβόλια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δεν διαψεύδονται, δεν κάνουν τίποτα. Τριπλοεμβολιασμένοι το 56% των διασωληνωμένων. Πέρα βρέχει οι Μητσοτακικοί. Kι επειδή τα στοιχεία δείχνουν δραματική άνοδο των ασθενών...κόβει ο Μητσοτάκης την καθημερινή ενημέρωση για τα κρούσματα και την κάνει εβδομαδιαία. Γελοιότητες επικίνδυνες. Δεν παίζεις με την υγεία.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ .Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ


- Στο μέτωπο της ακρίβειας η χώρα μας έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, αλλά οι Μητσοτακικοί επιμένουν σε αυτά που τους σερβίρουν τα μέσα ενημέρωσης. Ευθύνεται ο πόλεμος, η κακιά μας η ώρα, το ένα το άλλο, ο Κυριάκος δεν ευθύνεται. Για γέλια και για κλάματα η κατάσταση. Η Ελλάδα 2η στον κόσμο σε ποσοστό χρέους/ΑΕΠ με υπογραφή Μητσοτάκη. Λίγο ακόμη και περνάμε πρώτοι.


Government Debt (%GDP)


Japan🇯🇵: 258
Greece🇬🇷: 222


Με βάση τα στοιχεία που έδωσε [πριν λιγες ημερες στη δημοσιότητα η Eurostat, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 12% τον Ιούνιο, από 10,5% που ήταν τον Μάιο και 9,1% που ήταν τον Απρίλιο. Citius, Altius, Fortius (πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά) δηλαδή…Το ρεκόρ ανόδου...


Στις τιμές των τροφίμων τα επίσημα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού (PPI) υποδεικνύουν ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα θα φτάσει σύντομα στο 6%, που θα είναι το υψηλότερο ποσοστό από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Συγκεκριμένα:


Αύξηση 5,2% κατά μέσο όρο καταγράφεται στον κλάδο των τροφίμων.


Ενδεικτικά, οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι έχουν αυξηθεί κατά 17,6%, το ελαιόλαδο κατά 15,4% και τα λαχανικά κατά 14,4%.


Αναλυτικά, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2021, τον Ιανουάριο του 2022 αύξηση παρουσίασαν οι τιμές στα εξής προϊόντα.


1,2% στην ομάδα Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: αλεύρι και άλλα δημητριακά, χοιρινό, νωπά ψάρια, γάλα νωπό πλήρες, γιαούρτι, τυριά, νωπά φρούτα, νωπά λαχανικά, πατάτες, γλυκά κουταλιού- μαρμελάδες-μέλι, χυμούς φρούτων. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών στο αρνί και κατσίκι.


0,7% στην ομάδα Αλκοολούχα ποτά και καπνός, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: οινοπνευματώδη ποτά, κρασιά.


4,6% στην ομάδα Στέγαση, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης.


0,2% στην ομάδα Διαρκή αγαθά-Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών λόγω των γενικών χειμερινών εκπτώσεων.


1,0% στην ομάδα Μεταφορές, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: καινούργια αυτοκίνητα, καύσιμα και λιπαντικά. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών στα εισιτήρια μεταφοράς επιβατών με αεροπλάνο.


0,4% στην ομάδα Ξενοδοχεία-Καφέ-Εστιατόρια, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα ξενοδοχεία-μοτέλ-πανδοχεία.


0,9% στην ομάδα Άλλα αγαθά και υπηρεσίες, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα άλλα είδη ατομικής φροντίδας.


Παρακολουθώντας κανείς τα μηνιαία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ θα αντιληφθεί πως η πληθωριστική απειλή άρχισε να κάνει την εμφάνισή της στην ελληνική οικονομία στα τέλη του καλοκαιριού, ωστόσο εντάθηκε το φθινόπωρο του 2021. Η κατάσταση όμως εκτροχιάστηκε πλήρως τους πρώτους μήνες του 2022 και πριν καλά καλά προλάβει να αντιληφθεί η παγκόσμια κοινότητα πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα επιδεινώσει κατά πολύ μια ήδη δύσκολη κατάσταση.


Στα καύσιμα η κατάσταση είναι τραγική.

Αυξήσεις-σοκ σε ένα χρόνο:

Βενζίνη 31%, πετρέλαιο κίνησης 44%, θέρμανσης 64%

Στην Ελλάδα με τον βασικό μισθό αγοράζουμε μόλις 321 λίτρα βενζίνης, όταν στο Λουξεμβούργο αγοράζουν 1.128 λίτρα, στη Σουηδία 965 λίτρα, στην Αυστρία 933 στην Γερμανία 828 λίτρα και στο Βέλγιο 801 λίτρα. Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι καλύτερη μόνον από την αγοραστική δύναμη των Βούλγαρων, των Λετονών, των Ρουμάνων και των Εσθονών[1]. Δεν το λες και επιτυχία…

  •  

    • image.png 

    •  
       



Η Ελλάδα έχει την τρίτη ακριβότερη τιμή βενζίνης στην Ευρώπη μετά τη Φινλανδία και τη Δανία. Οι επιδόσεις των δύο σκανδιναβικών κρατών στην τιμή της βενζίνης είναι ελαφρώς ανώτερες της Ελλάδας, αλλά εντελώς αναντίστοιχες των διαφορών στο επίπεδο τιμών και μισθών. Η διαφορά από τα 2,41 ευρώ που στοιχίζει η βενζίνη στην Ελλάδα μέχρι τα 2,49 που στοιχίζει στη Δανία μόλις που υπερβαίνει το όριο του στατιστικού σφάλματος.


Ενδιαφέρον έχει αν παρατηρήσουμε ότι σε πολλές χώρες της βόρειας Ευρώπης, που ο βασικός μισθός είναι ακόμη και 3 φορές μεγαλύτερος από την Ελλάδα, πχ. Λουξεμβούργο 2.257 ευρώ και Σουηδία: 2.153 ευρώ, η βενζίνη είναι φθηνότερη σε σχέση με την Ελλάδα: 2 και 2,23 ευρώ αντίστοιχα!



Και πως απαντά η κυβέρνηση σε αυτόν τον χαμό; Το 1 εκατ. ευρώ ξεπερνούν συνολικά οι αποδοχές του δωδεκαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ για το 2021.


Την ίδια στιγμή η Δικαιοσύνη χαστουκίζει την κυβέρνηση. Την απόρριψη του αιτήματος της ΔΕΗ για τη διεξαγωγή πολιτικής δίκης ως προς το θέμα που έχει ανακύψει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, αποφάσισε ο Άρειος Πάγος.


Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή δύο Ανεξάρτητες Αρχές είναι σε πορεία σύγκρουσης με την κυβέρνηση. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Και δεν πρόκειται για Αρχές που είναι ανεξάρτητες με την ουσιαστική έννοια του όρου αφού τις τοποθέτησε η κυβέρνηση. Αλλά έχει αυτό σημασία θα μου πείτε για τον γκαγκά Μητσοτακικό που δεν βλέπει πέρα από την μύτη του και πιστεύει ότι οι ανεξάρτητες αρχές είναι του...ΣΥΡΙΖΑ..


Εν τω μεταξύ απόλυτη αδιαφάνεια .Σε δυσθεώρητα ύψη εκτινάχθηκε το ποσό των απευθείας αναθέσεων και των κλειστών διαγωνισμών με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα... στοιχεία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) το ποσό των απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών έχει πλέον ξεπεράσει τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ.




ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΙ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ .





Στα θέματα μέσων ενημέρωσης η χώρα μας σύμφωνα με διεθνή στοιχεία αγγίζει στην κατάταξη ελευθερίας του τύπου τις τριτοκοσμικές χώρες. Αλλά ποιος το μαθαίνει, όταν τα δυο μεγάλα συγκροτήματα Αλαφούζου και Μαρινάκη λένε μισές αλήθειες   κι έχουν αναγάγει την προπαγάνδα σε καθημερινή τους ενασχόληση.


Κρεμούν στα μανταλάκια συμμορίες δημοσιογράφων, αθωώνονται οι δημοσιογράφοι και ουδείς μιλάει. Στέλνουν οι αμερικανοί ονόματα βουλευτών και πρώην υπουργών στην λίστα της Νοβάρτις δέχεται η κυβέρνηση οτι τα εχει λάβει και εδώ τα εξαφανίζουν επισήμως το δέχονται ότι εξαφανίσθηκαν αλλά ακόμα ψάχνουν να βρουν ποιος το έχει κάνει.Τά βάζουν με την μεταφράστρια κι αυτη αποδεικνύει οτι δέν εσβησε τιποτα. Για πολύ φτύσιμο η κατάσταση . Αδιανόητη..


Δημοσιογράφοι, δικηγόροι, ιδιώτες και 17 βουλευτές αποκαλύπτεται ότι για την λίστα Λαγκάρντ παρακολουθούσαν υπέκλεπταν τα τηλεφωνήματά τους και ουδείς ενδιαφέρεται.


ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΟΥ στη γαλαρία κι άλλο να είσαι τελευταίος, πρώτος δηλαδή από το τέλος, εκεί όπου βρέθηκε η χώρα μας στην ετήσια κατάταξη του οργανισμού Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, που δημοσιεύτηκε χθες. Σύμφωνα με τον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, η Ελλάδα γκρεμίστηκε 38 θέσεις από πέρσι, καταλήγοντας στην 108η θέση σε σύνολο 180 χωρών και τελευταία στην Ευρώπη. Απέναντι σε έναν οργανισμό που όλες οι χώρες της Ευρώπης αποδέχονται κι όλες οι κυβερνήσεις της Ευρώπης φυσικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη αμφισβήτησε τα στοιχεία. Ουγκάντα εντελώς. Οι αρμόδιες ευρωπαϊκές επιτροπές συνεχίζουν την έρευνα για τα εκατομμύρια που μοιράστηκαν από την λίστα Πέτσα και εκφράζουν την ανησυχία τους. Αλλά εδώ που λέμε, αφού τα μέσα ενημέρωσης δεν μιλούν για την πρωτιά σε θανάτους απ' όλη την Ευρώπη από κορονοϊό γιατί να δοθούν τα χρήματα σε δημιουργία ΜΕΘ και να μην δοθούν στους εκδότες που θα αποσιωπήσουν την θλιβερή πρωτιά;

Πριν λίγες ημέρες τιμήθηκε δεόντως η Ελλάδα στο ευρώ κοινοβούλιο, όχι όμως από τον Μητσοτάκη, αλλά από τον αντιπρόεδρο της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας Renew Europe, Μαλίκ Αζμάνι, που κατήγγειλε τη χειραγώγηση των ΜΜΕ και την ανελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα .Αυτά ειπε ο αντιπροεδρος.

<Όπως έλεγε και ο Σωκράτης «ο αποτυχημένος χρησιμοποιεί τη διαστρέβλωση όταν σταματά η συζήτηση». Νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν να ακολουθήσετε την καταστροφική πορεία κάποιων άλλων μελών της πολιτικής σας οικογένειας . Θα πρέπει να το σταματήσετε αυτό κύριε πρωθυπουργέ και να το σταματήσετε τώρα. Κρατήστε ζωντανή την υπερήφανη ελληνική παράδοση του δημόσιου διαλόγου και τότε θα έχετε πάντα στο πλευρό σας την ομάδα Renew έτσι ώστε να είμαστε ενωμένοι και να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές κρίσεις». Προς επιβεβαίωση της φίμωσης του τύπου τα μέσα ενημέρωσης   μούγκα στην στρούγκα. Από που να μάθουν την αλήθεια οι έρμοι Μητσοτακικοί;


ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Στις τελευταίες τρεις θέσεις η χώρα μας στο κράτος Δικαίου. Μόνον την Βουλγαρία και την Ουγγαρία ...ανταγωνιζόμαστε. Αλλά και σε αντίστοιχες έρευνες οι Έλληνες δηλώνουν ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.



image.png 




Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ΝΟΒΑΡΤΙΣ είναι χαρακτηριστικές. Δικαστικοί συντάκτες και παρουσιαστές εκπομπών του Σκάι ζητούν συγνώμη γιατί εξέθεσαν τον Παπαλεξόπουλο που τον παρέπεμπαν για το κυνηγητό πολιτικών προσώπων. Η συμμορία του Βαξεβάνη, της Παπαδάκου κλπ που δινόταν σε συνέχειες στα μέσα ενημέρωσης του Αλαφούζου και του Μαρινάκη αποδείχθηκε ένα τεράστιο ψέμα. Πιθανόν και σκάνδαλο...


Η Δικαιοσύνη και οι πολίτες της χώρας πρέπει να κρίνουν τη διαδικασία έκδοσης, την τελευταία στιγμή, του παραπεμπτικού βουλεύματος (με πλειοψηφία 3-2) που στέλνει στο Ειδικό Δικαστήριο τον Δ. Παπαγγελόπουλο και την Ελ. Τουλουπάκη, με την κατηγορία κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος.


Οι ίδιοι θα... κρίνουν αν οι δικαστές που συνταξιοδοτήθηκαν τυπικά λίγες ώρες πριν από την έκδοση του βουλεύματος, αποφάσισαν με την απαραίτητη για τη Δικαιοσύνη αμεροληψία και μακριά από φωνές και απειλές για την ήδη -πολιτικά επιβεβλημένη- παραπομπή.


Δυστυχώς, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιούργησαν Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ., με συμμάχους τα μέσα ενημέρωσης που ουσιαστικά ελέγχουν, δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολίας για το κλίμα των ασφυκτικών πιέσεων. Το πλήρως αποδομημένο και από τη Δικαιοσύνη πόρισμά τους, αποφαινόταν ότι «υπήρχε οργάνωση μεταξύ οκτώ τουλάχιστον (!) προσώπων (Παπαγγελόπουλου, Τουλουπάκη, Ντζούρα, Μανώλη, Φιλιππάκη, Βαξεβάνη, Τάρκα, Παπαδάκου), με συμπίπτουσες βουλήσεις για τη διενέργεια εγκλημάτων. Η συγκεκριμένη συμμορία οργανωνόταν κάθετα, με δομή που ξεκινούσε από την εκτελεστική εξουσία [...]».Αλλά πως να αντιδράσεις το ερμο το ΠΑΣΟΚ  οταν εξακολουθεί κι εχει στις τάξεις του τον Λοβέρδο;



Όλα αυτά τινάχτηκαν στον αέρα, μαζί με τα προπαγανδιστικά και απειλητικά πρωτοσέλιδα της ενημέρωσης του συστήματος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του ΑΠΕ  και της ΕΡΤ του Κυρ. Μητσοτάκη.

Ωστόσο, το σύστημα δεν άντεχε την πλήρη κατάρρευση του κατηγορητηρίου που κατασκευάστηκε από την ανάσυρση αρχειοθετημένων μηνύσεων πολιτικών, χωρίς νέα στοιχεία και με αμφίβολης αξίας όψιμες καταθέσεις μαρτύρων. Όμως, παρά τις θριαμβολογίες του κυβερνητικού εκπροσώπου, η υπόθεση Novartis παραμένει τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς.


Η θεωρία της σκευωρίας κατέρρευσε και τώρα θα συρθούν στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου θα απασχοληθεί μεγάλος αριθμός δικαστών, με μοναδικό αντικείμενο έναν πολιτικό που «πίεζε» και μια έντιμη εισαγγελέα (δύο φορές εκλεγμένη στη θέση της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς) στον ρόλο του εξιλαστήριου θύματος μιας πολιτικής μεθόδευσης που δυστυχώς συμπαρέσυρε και δικαστές, ακόμα και την ύστατη ώρα της θητείας τους.


Για κακή τύχη της κυβέρνησης, η Δικαιοσύνη έκρινε ότι οι κατηγορίες εναντίον (και) των δημοσιογράφων -μεταξύ αυτών και η κατηγορία του Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή «αυτό δε λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δεν λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθερο-δολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά»- ήταν έωλες και σήμερα αντικειμενικά συμβαδίζει με την άποψη όλων των δημοσιογραφικών οργανώσεων που μιλούν για κατρακύλα της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα... Σύμφωνα με τις συστάσεις της Κομισιόν για το 2022, οι επιδόσεις του ελληνικού δικαστικού συστήματος είναι από τις χαμηλότερες στην ΕΕ, με τον εκτιμώμενο χρόνο που απαιτείται για την επίλυση αστικών και εμπορικών υποθέσεων να υπερβαίνει τις 600 ημέρες το 2020.


Αυτά είναι ελάχιστα στοιχεία από την θλιβερή σημερνή πραγματικότητα ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αλήθειες που ουδείς αμφισβητεί, αλλά προφανώς λίγοι γνωρίζουν από τους υποστηρικτές ακόμα του κ. Μητσοτάκη. Γιατί εάν γνωρίζουν και κάνουν πως δεν γνωρίζουν δυο πράγματα συμβαίνουν. Ή κοιμούνται και κάθε τρεις και λίγο κοιτούν κάτω από το κρεβάτι τους εάν κοιμάται κανένας ζαίος ή το άλλο το αφήνουμε στην διακριτική τους ευχέρεια. Δεν μπορεί υπό τον φόβο του Σύριζα ενός κόμματος που κακώς πιστεύει ότι θα είναι πρώτο στις εκλογές να εθελοτυφλούμε για τα ολέθρια λάθη του Μητσοτάκη. Στο ερώτημα «μα τι να κάνουμε;» υπάρχει μόνο μία απάντηση: Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Τελευταίες ερευνες:Ποιο κομμα θα θέλατε να κερδίσει εστω και με μία ψηφο διαφορά.Το 33,8% Νεα Δημοκρατία το 30% Συριζα.Ποιο κόμμα θα σας ενοχλούσε αν εβγαινε πρώτο.40.50% η Νέα Δημοκρατία 37,3% ο Σύριζα.Δεν είναι η αλήθεια αυτή που σας σερβίρουν οι δημοσκοπήσεις.

Ο Αρκάς πολύ καλά τα έγραφε κάποτε ότι η ψήφος των ηλιθίων μετράει όσο και των υπολοίπων αλλά οι ηλίθιοι είναι περισσότεροι. Απλώς οι εκλογές θα αποτελέσουν επιβεβαίωση της ατάκας και θα κερδίσουν οι αφελεις και οι απληροφόρητοι η θα κερδίσει η αλήθεια -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου