...

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ




Σπανίως μιλάει κι ακόμα πιο σπάνια...παρεμβαίνει.

Αύριο στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή» ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη στην δίνη μεγάλων αλλαγών».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ενεργειακές επιπτώσεις με βάση και τις κυβερνητικές αποφάσεις για την αντιμετώπισή τους και οι αλλαγές στην παγκόσμια σκακιέρα θα τεθούν επί τάπητος.

Όπως φυσικά και οι παγκόσμιες αλλαγές, που φέρνει ο άνεμος πολέμου από την Ουκρανία. Αλλαγές που ενδιαφέρουν την χώρα μας και την επηρεάζουν απόλυτα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Έλληνες δεν αντέδρασαν όπως οι άλλοι λαοί της Ευρώπης στα τεκταινόμενα. Και η στάση τους αυτή, δεν φαίνεται ότι βρήκε ανταπόκριση από την κυβέρνηση, που προφανέστατα δεν συμφωνεί με το δόγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή που υποστήριζε το 1989 πως
«Αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία, θα διαπιστώσει ότι κάθε φορά που υπήρξε μονοκράτορας στην παγκόσμια σκακιέρα, πριν καταστραφεί ο ίδιος – πράγμα που αργά ή γρήγορα θα συμβεί – είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε ολόκληρη την υφήλιο».

Έτσι μάλλον αδιάφορα αντιμετώπισαν οι «κρατούντες» τα σαφή μηνύματα των μετρήσεων της κοινής γνώμης, που ναι μεν κατέγραψαν το γεγονός ότι το 95% των Ελλήνων είναι υπέρ της ανθρωπιστικής βοήθειας στην δοκιμαζόμενη Ουκρανία, αλλά η απόλυτη πλειοψηφία τους είναι αντίθετη με την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας. Γεγονός που αποτυπώνεται και από την στάση των Ελλήνων πολιτών απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού το 35% βλέπει θετική την στάση της και το 65% αρνητική.

Οι Έλληνες διατηρούν και μία «ιστορική ουδετερότητα» και όσον αφορά την άποψή τους για το ποιος έχει δίκιο στον πόλεμο της Ουκρανίας. Το 45% πιστεύει η Ουκρανία, το 20% η Ρωσία και το 35% κανείς από τους δυο.

Είναι σαφές ότι η δίνη των μεγάλων παγκόσμιων αλλαγών επηρεάζει άμεσα την χώρα μας, τις αποφάσεις της και τις κατευθύνσεις της.

Και όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα και όσον αφορά τις επιπτώσεις της στάσης της απέναντι στις ενεργειακές βασικές ελλείψεις και τα αποτελέσματά τους για τους πολίτες στην ελληνική αγορά.

Για όλα αυτά και όχι μόνον αναμένεται να μιλήσει αύριο ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Μια ομιλία που έχει την σημασία που δίνει ο ομιλών κάθε φορά που έχει κάτι ουσιαστικό να πει. Και που συνήθως, από την συνέχεια δικαιώνεται.-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου