...

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

ΔΡΑΠΕΤΕΥΕΙ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ




Με αφετηρία το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τον Μάιο ξεκινά η προεκλογική περίοδος των πρόωρων εκλογών του Ιουνίου.

Τα δημοσκοπικά ευρήματα, που έφθασαν στο Μαξίμου, τις τελευταίες ημέρες ήταν σαφή:

Αυξανόμενη φθορά με γεωμετρική πρόοδο, έλλειψη εμπιστοσύνης του εκλογικού κοινού για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης και απειλή, από εκεί που δεν το περίμεναν:



To KINAΛ του Ανδρουλάκη ήταν ο αστάθμητος παράγοντας.

Αφού οι μηχανισμοί του Μητσοτάκη έριξαν στην αρένα τον Λοβέρδο και απέτυχαν, έπαιξαν έπειτα το παιγνίδι του «αυριανού συνεργάτη» του νεοεκλεγέντος Ανδρουλάκη.

Τελικά όχι μόνον δεν τους βγήκε το νέο σενάριο, αλλά ο άχρους και άοσμος Ανδρουλάκης δείχνει να κερδίζει από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας ποσοστά μεγαλύτερα του 3%.

Ο Σύριζα δείχνει να παλεύει για τα ίδια ποσοστά των προηγουμένων εκλογών, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος ενός μεγάλου ποσοστού πάνω του 10% αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Οι πιεστικές καταστάσεις, που διαμορφώθηκαν μετά την ανικανότητα αντιμετώπισης του χιονιά, δημιούργησαν ένα τοπίο εκρηκτικό, εν όψει...των πυρκαγιών του καλοκαιριού.

Η πανδημία, λειτουργεί πλέον πιεστικά, καθώς η απόλυτη πλειοψηφία των πολιτών, θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε με ορθά μέτρα την όλη κατάσταση.

Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός έχουν φθάσει στα ύψη, τα νοικοκυριά αναστενάζουν και η όλη εικόνα είναι η ακριβώς αντίθετη από εκείνη, που ο ίδιος ο Μητσοτάκης και τα μέσα ενημέρωσης που τον στηρίζουν παρουσιάζουν.

Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και ο Μητσοτάκης το γνωρίζει καλά αυτό, δεν θα κινδυνέψει να γίνουν χειρότερα τα πράγματα μέσα στο καλοκαίρι.

Έτσι μέσα σε ένα σκηνικό με ...λαμπάκια να αναβοσβήνουν, σημαίες να ανεμίζουν και το ένστικτο της κομματικής αυτοσυντήρησης να φθανει στο ζενίθ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τις προωρες εκλογές, που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο.

Έτσι «μαντρωμένους», όπως θα έχει, τα στελέχη, βουλευτές και κομματικούς, που με ιαχές θα στηρίξουν τον πλέον αποτυχημένο πρόεδρο και πρωθυπουργό στο συνέδριο του Μαΐου, θα είναι θαυμάσια ευκαιρία γι' αυτόν να ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία, μήπως και διασωθεί.

Οι πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική δεν θα δώσουν κυβέρνηση.

Στις δεύτερες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει να αντιμετωπίσει την ήττα των πρώτων εκλογών, αφού δεν φαίνεται να μπορεί να συγκεντρώσει μεγαλύτερο ποσοστό από το 32-33%, σύμφωνα με τις πιο αισιοδόξες προβλέψεις.

Στις δεύτερες εκλογές, θα αναζητήσει συμμαχίες, που σίγουρα δεν θα είναι από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ. Αλληθωρίζει ήδη, προς την πλευρά του Βελόπουλου, αν όχι για συνεργασία ....τουλάχιστον να αποσπάσει κάποιους βουλευτές....

Γενικώς η εικόνα είναι απόλυτα θολή και η όποια κυβέρνηση προέλθει από συνεργασίες στην δεύτερη εκλογική διαδικασία, θα έχει πολύ μικρή χρονική διάρκεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατόρθωσε το ακατόρθωτο: Διαθέτοντας όλα τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης να μεταλλάξει ένα κόμμα σε ένα συνονθύλευμα χωρίς πολιτική σαφή ταυτότητα και να οδηγήσει σε διάλυση μια παράταξη ιστορική. Θα τον αφήσουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας να το κάνει; Οι υγιώς σκεπτόμενοι δεξιοί... γιατί οι υπόλοιποι ζουν εδώ και καιρό στον αστερισμό των ψεκασμένων.-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου