...

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Δυστυχισμένε μου λαέ...





Κι εκεί που λέγαμε να καταργηθούν οι παρελάσεις για να μη βλέπει ο κόσμος όπλα και στρατό στους δρόμους ... τώρα χειροκροτούμε μια στρατιωτική παρέλαση χωρίς κόσμο! Θα μπορούσε να είναι διαδήλωση, αλλά δεν είναι. Ευτυχώς, υμνούμε τον πρωθυπουργό μας: To στράτευμα δεν κινδυνεύει από τον κορονοϊό. Ήταν πάντα ήρωες οι στρατιώτες...
Άλλη ιστορική πρωτοτυπία ότι θα μεταδοθεί ταυτόχρονα από τη δημόσια τηλεόραση που πληρώνει τα έξοδα και από τον ιδιωτικό ΣΚΑΙ που φιλοδοξεί να προσφέρει ως δώρο στον ηγεμόνα, την τηλεθέαση!
Και ταυτόχρονα να βοηθήσει μήπως και τα ρίγη συγκίνησης, σκορπίσουν τις άσχημες εντυπώσεις από τις αθλιότητες μίας κυβέρνησης, που αυτοπροσδιορίζεται ως Νέα Δημοκρατία.

Το βουβό χειροκρότημα, που πάντα θα ηχεί στ' αυτιά του ηγεμόνα, δεν θα το ακούσει κανείς άλλος. Γιατί, προφανώς, κανείς δεν θα αρχίσει να χειροκροτά στον καναπέ του, βλέποντας μια φιέστα αταίριαστη με τη συγκυρία. Κι αντί εθνική ανάταση, μια πολυκαιρισμένη κυρία της οποίας η ανιδιοτέλεια δεν ήταν ποτέ υπεράνω κάθε υποψίας.

Η κοινωνική αντήχηση σε αυτή τη φιέστα των φρονίμων και των αρίστων δεν μπορεί παρά να έρχεται και πάλι από τον ποιητή του Ύμνου εις την Ελευθερίαν, τον Διονύσιο Σολωμό.

Αλλά τούτη τη φορά μ’ έναν κατοπινό της Επανάστασης σκωπτικό στοχασμό του, αφιερωμένο στην ... α-νοησία της αγέλης:


«Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε.

Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε.»


Χρόνια πολλά κλεφτόπουλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου