...

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ


Όχι δεν έχει σχέση με κυκλώματα παιδεραστίας ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Και τα υπονοούμενα που εκτοξεύθηκαν εναντίον του είναι για γέλια. Όπως για γέλια είναι και η επιχείρηση διακωμώδησης του κ. Τσίπρα με μοντάζ να τον δείχνει με τον Λιγνάδη. Γελοία δημοσιογραφία. Άλλωστε είναι επίσης γελοίο να πιστοποιείται η σχέση ενός πολιτικού επειδή φωτογραφήθηκε με έναν «καλλιτέχνη». Ακόμα κι αν τον προσφωνεί στις συναντήσεις τους ...Δημήτρη μου.

Γελοίο επίσης είναι τα «δημοσιογραφικά καρακόλια» να πιάνονται από τα έμμεσα υπονοούμενα περί σχέσεων με κυκλώματα παιδεραστίας του κ. Μητσοτάκη και να υπεραμύνονται της ηθικής του, χωρίς να αναφέρονται στο ουσιαστικό θέμα της πολιτικής ευθύνης. Είναι αυτό που λέμε μας έδωσε ευκαιρία ένας φανατικός και ρίξαμε την μπάλα στην εξέδρα.

Kαι φυσικά δεν είναι η συγγενής του κ. Μητσοτάκη η υπεύθυνη της ΜΚΟ που προμήθευε λένε παιδιά στον Λιγνάδη. Γιατί δεν ήταν ο Λιγνάδης στην θέση αυτή, όταν αυτό γινόταν. Λογικό. Και θα γινόταν ακόμα πιο πιστευτό εάν βρισκόταν ο σχετικός φάκελος με την ΜΚΟ που η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι κάποιοι τον θάψανε (Ακρίτα). Δεν θα ήταν πιο πιστευτό εάν υπήρχε ο φάκελος;

Το μόνον που δεν είναι γελοίο στην προκειμένη περίπτωση είναι να έχει τοποθετηθεί ένας παιδεραστής, του οποίου το παρελθόν τον στιγμάτιζε και κυρίως δεν είναι γελοίο να τοποθετείται για λόγους δημοσίου συμφέροντος χωρίς σχετικό διαγωνισμό και στο τέλος όταν όλα έρχονται στο φως η τοποθέτηση να μένει ορφανή. Όταν μάλιστα υπάρχει και η περίπτωση του Νίκου Γεωργιάδη, τον οποίο απέπεμψε κομψά ο κ. Μητσοτάκης.

Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη γι' αυτήν την τοποθέτηση. Κι επειδή η κ. Μενδώνη δεν το πράττει ευλόγως αναρωτιέται ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος γιατί την κρατάει ο κ. Μητσοτάκης. Άρα ευθύνες υπάρχουν, είναι εξόχως πολιτικές και θα πρέπει να τις αναλάβει ο πρωθυπουργός. αφού η κ. Μενδώνη τις αποποιείται .

Όσον αφορά τις σχέσεις ενός γνωστού πολιτικού συστήματος, με το οποίο ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να έχει θαυμάσιες σχέσεις, ας δούμε την παρακάτω πρόσκληση:


Για τις πολλές συμπτώσεις μεταξύ Δημήτρη Λιγνάδη, Λίνας Μενδώνη, Βαγγέλη Βενιζέλου και Έλενας Κούρκουλα γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Δέσποινα Κουτσούμπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

«Πέρσι τέτοια εποχή ο «κύκλος ιδεών» προγραμμάτισε μια εκδήλωση, και μιας και ήταν για (βιο)ηθική, ποιος ήταν πλέον κατάλληλος ομιλητής από τον Δ. Λιγνάδη;

Σε πρώτη ανάγνωση, αυτή η φωτογραφία διαβάζεται έτσι. Σε δεύτερη ανάγνωση, όμως, προκαλεί μια σειρά από άλλους συνειρμούς…

Ο «κύκλος ιδεών» είναι το think tank (με έμφαση στο… tank) του Ε. Βενιζέλου. Είναι γνωστό ότι ο Ε. Βενιζέλος είναι πολύ στενός φίλος της Έλενας Κούρκουλα, αλλά και του (μέχρι πρότινος) συζύγου της Διονύση Παναγιωτάκη. Η Έλενα Κούρκουλα, ηθοποιός και πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, είναι η πιο στενή φίλη του Δ. Λιγνάδη, κατά δήλωση του ίδιου. Δεν χρειάζεται να θυμίσω επίσης τη στενή πολιτική σχέση της Λ. Μενδώνη με τον Ε. Βενιζέλο. Εδώ φτάνουμε στο εν Ελλάδι κεκτημένο: παντού υπάρχει το ΠΑΣΟΚ.

Πάμε και σε μια τρίτη ανάγνωση, τώρα, με ακόμη περισσότερους συνειρμούς: Το 2002 που έγινε το περιστατικό με το μαχαίρωμα του καθηγητή του Αρσακείου και καθηγητή της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου Δ. Λιγνάδη, μέσα στο σπίτι του, και βούηξε ο (καλλιτεχνικός) τόπος αλλά όχι και ο ειδησεογραφικός τόπος, οι συμπτώσεις έχουν ως εξής: η Ε. Κούρκουλα ήταν υφυπουργός Παιδείας, ο Ε. Βενιζέλος ήταν Υπουργός Πολιτισμού και η Λ. Μενδώνη κραταιά Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟ. Α και ο Γ. Μπαμπινιώτης νυν και αεί πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής και φίλος των εκάστοτε εξουσιών.

Δεν είναι τρομερό πράγμα οι συμπτώσεις στην ιστορία; Μας το' μαθαν και στη σχολή: κινητήριος δύναμη της ιστορίας των κοινωνιών είναι η… σύμπτωση!»


Και για να κάνουμε περισσότερο ...ζωντανό το ρεπορτάζ, πάρτε και λίγο βίντεο:Ξέχωρα από τις αθλιότητες ένθεν και ένθεν είναι σαφές ότι η πολιτική κάλυψη της κ. Μενδώνη προκαλεί ερωτηματικά και υπογραμμίζει αδυναμίες του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι άσχημες εντυπώσεις περί πολιτικών ευθυνών είναι πολύ ισχυρές κι έχουν την ίδια βαρύτητα με τον βίο και την πολιτεία Λιγνάδη. Αλλά πάντα υπάρχει ο χρόνος για να αντιληφθεί ο πρωθυπουργός ότι τέτοιες υποθέσεις δεν πνίγονται. Σε διαφορετική περίπτωση είναι λογικό να σκέφτεται ο καθένας ό,τι θέλει....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου