...

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΣΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΧΑΛΟ, ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΟΛΙΓΟΜΕΛΕΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ





Τρία διαφορετικά πράγματα. Η Νέα Δημοκρατία τιμά το Πολυτεχνείο κι ό,τι αυτό συμβολίζει. Έτσι το τιμούσε όλα τα χρόνια, με όλους τους αρχηγούς και πρωθυπουργούς μέχρι σήμερα.

Η σημερινή επέτειος, γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Υπό την έννοια αυτή, πορεία στο Πολυτεχνείο δεν μπορεί να γίνει, δεν είναι επιτρεπτό και ούτε λογικό.

Το να επιτραπεί όμως σε ολιγομελή ομάδα να καταθέσει στεφάνι, έπρεπε από την αρχή να είναι λογικό.

Αυτό θα έκανε η πραγματική Νέα Δημοκρατία κι όχι φυσικά η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη.

Το Σύνταγμα πρέπει να εφαρμόζεται....

Η βλακώδης, παράνομη απαγόρευση των συγκεντρώσεων, όπως πολύ σωστά ζήτησε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, θα έπρεπε ήδη να έχει αποσυρθεί.

Τι έκανε όμως ο Μητσοτάκης; Αφού έβαλε έναν έρμο αστυνομικό διευθυντή, να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις και ξεσήκωσε τον κόσμο, άλλαξε γνώμη το τελευταίο εικοσιτετράωρο, βρήκε την θαυμάσια ευκαιρία και με μία πιρουέτα της τελευταίας στιγμής, βγήκε συναινετικός και επέτρεψε τις ολιγομελείς αντιπροσωπείες. Αν ήθελε συναίνεση, γιατί δεν το έκανε πριν την απαγόρευση; Πριν τις αντιδράσεις;

Κι όχι μόνον αυτό, αλλά υπαγόρευσε στα πολιτικά κόμματα, στην απίθανη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να συμπορευθούν στην κατάθεση στεφάνων, ως ομάδα. Απίθανος ο τύπος, αλλά που να τα πιάσουν αυτά τα επικοινωνιακά κόλπα, οι ανυποψίαστοι καλοκάγαθοι νοικοκυραίοι;

Κι όμως είναι οι ίδιοι νοικοκυραίοι, που συνωστίζονται στα μέσα μεταφορά μπουλούκια με μάσκες γιατί εκεί δεν απαγορεύεται...

Όπως και θα έπρεπε, αυτά τα τσιράκια του facebook που καρφώνουν πολίτες, οι οποίοι είχαν γνωστοποιήσει απλώς την πρόθεση να κατέβουν στην σημερινή πορεία, να τα καλούσε ο εισαγγελέας για περαιτέρω εξηγήσεις αντί να καλεί αυτούς που εξεδήλωσαν απλώς πρόθεση.

Πολύ σωστή η κοινή ανακοίνωση, περί απόσυρσης της βλακώδους απαγόρευσης του Σύριζα, του ΜΕΡΑ25 και του ΚΚΕ.

Υπογραμμίζεται ότι ο Σύριζα ταυτίζεται με την κυβέρνηση, για την μη συμμετοχή κόσμου στην πορεία.

Το γιατί δεν υπέγραψε το ΚΙΝΑΛ μια τέτοια ανακοίνωση, αφού κι αυτό είναι απέναντι στην μαζική κάθοδο για την επέτειο, είναι απλώς μία ακόμη ένδειξη της ταύτισης απόψεων που έχει με τον Μητσοτάκη.

Ψάχνει να βρει κανείς τον λόγο ύπαρξης του κόμματος της Φώφης, αφού έτσι κι αλλιώς όλοι σε κυβερνητικές θέσεις θα καταλήξουν...Και οι δικαιολογίες ότι έτσι θα έπαιζε το παιγνίδι του Μητσοτάκη είναι για αφελείς.

Tί κατάφερε όμως ο Μητσοτάκης με την απόφασή του;

Να ενώσει για πρώτη φορά την αριστερή αντιπολίτευση.

Να στραφούν τα συνδικαλιστικά όργανα της Δικαιοσύνης εναντίον του.

Να διχάσει ακόμη περισσότερο τον λαό.

Να τον περιμένουν στην γωνία σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πιθανότατα να καταφέρει, σε περίπτωση επεισοδίων των ανεγκέφαλων αριστερών σήμερα, να τονώσει ακόμη περισσότερο τα ακροδεξιά ένστικτα μιας παράταξης, που έφτυσε αίμα για να γίνει κεντροδεξιά.

Άλλωστε και η πιρουέτα του γι' αυτό έγινε. Γι' αυτό τα έδωσαν όλα και χθες το βράδυ τα πληρωμένα κανάλια, για να καταδείξουν στον κόσμο πόσο ανεγκέφαλοι είναι αυτοί που κατεβαίνουν στις πορείες, ενώ γέμισαν οι ΜΕΘ.

Ξέχασαν να πουν όμως, ότι θα μπορούσαν οι ΜΕΘ να ήταν οι τριπλάσιες, εάν ο Μητσοτάκης, δεν είχε δώσει είκοσι και πλέον εκατομμύρια στους εκδότες...για τον δοξάζουν, ακόμα κι όταν προχωρά σε ατοπήματα ακραία δημοκρατικά.

Και να φαντασθεί κανείς, ότι ήταν ...αντιστασιακός και πλήρωσε την χούντα από τα...νηπιακά του χρόνια με εξορία (σύμφωνα με δήλωσή του).

Δεν λειτουργεί έτσι η Δημοκρατία.

Κι αν στην σημερινή επέτειο, κάποιοι παρεκτραπούν, απλώς άλλοθι θα δώσουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ευθύνεται φυσικά κι αυτή, για την όξυνση του κλίματος.

Θα βγουν τα κανάλια και θα ωρύονται σήμερα το βράδυ δικαιώνοντας τον Μωυσή, που έλυσε στους εκδότες κάθε... είδους προβλήματα, ξεχνώντας ότι τέσσερις μήνες έκανε μπάνια, άνοιγε τα σύνορα χωρίς προφυλάξεις, ενώ οι γείτονες αλώνιζαν στο Αιγαίο (κι αλωνίζουν) ενώ θα έπρεπε να ενισχύει τα νοσοκομεία.

Είναι δύσκολος ο δρόμος για να διατηρήσει με τον Μητσοτάκη η Νέα Δημοκρατία, την πραγματική , δημοκρατική της αντίληψη, που της είχε δώσει ο Καραμανλής.

Με το να ενισχύει ο Μητσοτάκης τα ακροδεξιά της ένστικτα, απλώς διαχωρίζει την θέση του από την Δημοκρατική ομαλότητα και την ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας. Κάτι που φυσικά κάνει, από την ώρα που έχει γίνει πρόεδρος ενός κόμματος, του οποίου μεγάλο μέρος των οπαδών του, αισθάνεται ήδη άβολα. Γιατί ακόμα να καταλάβει ότι ηγείται απλώς ενός κόμματος, όχι μιας παράταξης.

Έχει πολύ δρόμο ακόμα για να ξαναβρεί η Νέα Δημοκρατία τον δρόμο της.

Ο Μητσοτάκης, εάν συνεχίσει έτσι, έχει λίγο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου