...

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΜΙΑΣ «ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ», ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. ΔΕΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕ «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ» Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ.







Τα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας χειροκροτήθηκαν από όλους. Προφανέστατα σε μία χώρα που το αυτονόητο δεν λειτουργεί στον κρατικό μηχανισμό, η εφαρμογή του αυτονόητου …ήταν μία κάποια επιτυχία.

Δυστυχώς όμως, τόσο οι συνεχείς απαγορεύσεις και η εκμετάλλευση του εγκλεισμού των πολιτών με αποφάσεις, που δεν θα περνούσαν άλλοτε και το ταυτόχρονο κυνηγητό όσων «παρανομούν» δημιουργούν έναν εκρηκτικό μηχανισμό, που θέτει σε άμεση αμφισβήτηση.....
την αποτελεσματικότητα των μέτρων από εδώ και πέρα και διαμορφώνει θύλακες «αντίστασης» μπροστά στην υπερβολή.
Πόσο μάλλον όταν η κυβέρνηση, ενώ οι έγκλειστοι πολίτες έχουν χάσει το μισό τους μισθό κι άλλοι εκατό χιλιάδες έχουν μείνει άνεργοι, επιδοτεί την ίδια στιγμή, την προβολή της με 11 εκατομμύρια σε μέσα ενημέρωσης που κατά πλειοψηφία δεν τα γνωρίζει η μάνα τους και με πάνω από 100 εκατομμύρια έμμεση επιδότηση με την απαλλαγή των καναλαρχών από τις υποχρεώσεις τους που πηγάζουν από τις τηλεοπτικές άδειες. Ταυτόχρονα, σε μία επίδειξη «εγώ είμαι το κράτος και σας γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου» η κυβέρνηση περνάει στη Βουλή διατάξεις και νομοθετήματα, που κινούνται στα όρια της νομιμότητας ή τουλάχιστον αγνοούν δημοκρατικούς κανόνες δεκαετιών.
Tην ίδια λοιπόν περίοδο, που η ανεργία καλπάζει και συμπολίτες μας δεν έχουν να φάνε, η κυβέρνηση αφήνει την ΔΕΗ να κοροϊδέψει τον κοσμάκη, με δήθεν προσφορά για την αντιμετώπιση του ιού, η οποία προέρχεται όπως καταγγέλθηκε, άκουσον άκουσον, από τους λογαριασμούς της εταιρίας, δηλαδή θα την πληρώσουν οι πολίτες πάλι. Σε μία έκρηξη δε «κοινωνικής ευαισθησίας» ο αρμόδιος υπουργός αφήνει αυτήν ακριβώς την περίοδο, να κοπεί το ρεύμα σε 3.000 περιπτώσεις συνδρομητών της ΔΕΗ. Τι να πει κανείς.
Ταυτόχρονα αφήνει χιλιάδες συνταξιούχους γεροντακια, να ξεροσταλιάζουν στις τράπεζες για την σύνταξή τους και για ρυθμίσεις δανείων κλπ που επιτακτικά εξακολουθούν να ζητούν οι τραπεζίτες, που δήθεν θα ελάμβαναν μέτρα. Άσε που τα…καντήλια των δανειοληπτών, προς τις εισπρακτικές εταιρίες, που ζητούν τη δόση των τραπεζών, δεν αποτελούν βάλσαμο για την απόγνωσή τους.
Καλό θα ήταν να γίνει έρευνα, στην μετά κορονοϊό εποχή και όσοι αμφιβάλλουν είναι σίγουρο ότι θα φρίξουν από τα τερατουργήματα που πέρασαν τον νομοθετικό έλεγχο. Eως και πολεοδομικές διατάξεις πέρασαν και εγκρίσεις που σου σηκώνεται η τρίχα.
Είκοσι οκτώ κέντρα μεταναστών σε όλη την χώρα, δίχως κανείς να ρωτήσει του κατοίκους. Μακρινό πρόβλημα για τους υπολοίπους, αλλά εάν τους ρωτήσεις εάν τους θέλουν στην πόρτα τους θα αντιδράσουν άσχημα…Ταυτόχρονα η αυταρχικότητα και τα μέσα επιβολής της απαγόρευσης δεν έχουν ένα μέτρο λογικής. Δεν διαθέτουν ευαισθησία και κοινωνική συναντίληψη. Κι αυτό συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα εξουσίας. Σε μία περίοδο που ο κορονοϊός επιτίθεται, τα δικαστήρια λειτουργούν με …πενήντα μάρτυρες και καλείται Μεγάλη Πέμπτη σε κατάθεση ο Λαφαζάνης. Πιάσ' το αβγό και κούρευ' το. Ταυτόχρονα απειλούνται όσοι ψήσουν αρνιά το Πάσχα, προφανέστατα γιατί θα συνευρεθούν περισσότεροι από τους…πενήντα άτομα μάρτυρες σε δίκη…

Από την άλλη υπάρχει και ο παραλογισμός της Εκκλησίας. Ναι οι Ιεράρχες δεν αντελήφθησαν την ορθότητα της απαγόρευσης και κακώς δεν την αντελήφθησαν. Όμως είναι ακραίο και προδίδει κι άλλες σκοπιμότητες να κυνηγάς έναν γραφικό ιερέα με τον εισαγγελέα, γιατί κοινώνησε στην πίσω πόρτα της Εκκλησίας ή να στέλνεις κλήση σε μία δήμαρχο που επισκέφθηκε εκκλησία και παρακολούθησε λειτουργία. Όλα έχουν ένα μέτρο. Η αποτροπή είναι το πρώτο. Ας ακολουθούσε η κυβέρνηση στους «παραβάτες» το μέσο της πειθούς με τις προειδοποιήσεις.
Η αυταρχικότητα αυτή οδήγησε φυσικά και σε άλλα ακραία φαινόμενα που απλώς δημιουργούν θυμό και αντιδράσεις. Δεν είναι δυνατόν να κόβεις κλήσεις στους άστεγους, γιατί δεν έχουν που να πάνε.
Επίσης γελοίο και εντελώς έξω από κάθε δημοκρατική λειτουργία είναι να απαγορεύουν στους γιατρούς και στους συλλόγους τους να κάνουν δηλώσεις. Είναι απολυτά σκέτος φασισμός και υποκρύπτει σκοπιμότητες πολιτικές. Τι φοβούνται ότι θα χαλάσουν την μόστρα της κυβέρνησης, που δημιούργησαν τα μπουκωμένα μέσα ενημέρωσης, επειδή -ως έχουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα- οι επιστήμονες θα καταγγείλουν ελλείψεις;
Γελοία ήταν και η επίθεση που έγινε στον καθ' όλα γραφικό κ. Βαρουφάκη επειδή πήγε στην Αίγινα. Και ναι με την βοήθεια των μέσων ενημέρωσης που κατευθύνει και που γίνονται το ίδιο γραφικά σε τέτοιες περιπτώσεις (γι' αυτό άλλωστε παρά την είσοδό τους στα..σούπερ μάρκετ έχουν πατώσει σε κυκλοφορία ) η κυβέρνηση το εκμεταλλεύθηκε. Κι αυτό γιατί κάνεις δεν εξήγησε στο πόπολο, ότι οι βουλευτές μπορούν να πηγαίνουν όπου επιθυμούν. Αλλά ο Βαρουφάκης έκανε ο άτυχος την αστοχία να κατακρίνει την κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες… Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης έκανε καταγγελίες περί κατοχής από την οικογένεια Μητσοτάκη, μετοχών από funds που αγοράζουν κόκκινα δάνεια από τις Ελληνικές τράπεζες.
Με απλά λόγια η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τον φόβο του κορονοϊού και τα μέτρα απαγόρευσης, για να περάσει με το έτσι θέλω, όσα δεν θα μπορούσε να περάσει σε μία κανονική χρονική περίοδο.
Στο τέλος όμως ξυρίζουν τον γαμπρό…Και φυσικά όταν έλθει η ώρα να ξεφύγει η χώρα από τον εφιάλτη κι αρχίσουν τα πρόσθετα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, καλό θα ήταν να γίνει επιμερισμός ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης και…κορονοϊού.
Με απλά λόγια καλό θα ήταν να πληροφορηθούν οι πολίτες ποιες ήταν οι επιδόσεις της κυβέρνησης το πεντάμηνο πριν από τον κορονοϊό στην οικονομία, στα εθνικά θέματα, στο μεταναστευτικό και στην εγκληματικότητα…Γιατί είναι σίγουρο ότι με την βοήθεια των μέσων ενημέρωσης θα φορτωθούν όλα στον κορονοϊό. Και ελάχιστοι θα υποστηρίξουν τον κορονοϊό…
Αντίθετα πολλοί θα σπεύσουν να στηρίξουν τον ιό της…αυταρχικότητας και της έλλειψης κοινωνικής ευαισθησίας.-

8 σχόλια:

  1. Buying LinkedIn Connections, Followers and Endorsements, is truly the newest option for boosting your professional identification. To find out just a few suggestions regarding this keep on examining this web site.

    Buying LinkedIn Followers, Endorsements and Connections, is truly the hottest way of improving your professional identification. To grasp just a few ideas concerning this keep going through this page. buy linkedin endorsements

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Want to Grow your visibility in google marketplace? Then buy google reviews and google rankings.
    buy google business reviews

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Find and Apply for artists jobs in India as model,anchor, singer, dancer, stylist, and for other artists jobs. Get an artist's job and grow your talent.
    acting auditions

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Get Christmas discounts on buying gifts. Shop for your Christmas gifts, gifts for beer lovers, friends and for all your loved ones.
    gifts for grandpa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Browse through some latest and funniest youtube videos and Instagram memes which are going viral and are trending at the top. india trending

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Grab the special thoughts in hindi, motivational, inspirational, attitude , love, moral stories in hindi. Here you can get the best quotes. hindi quotes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Get the best tech review site, best gadget, home appliances reviews site, electronics reviews etc. best electronic reviews site

    ΑπάντησηΔιαγραφή