...

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ: HTAN ENAΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (Π. ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: OTAN ENAΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: ENAΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ)


Δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την απώλεια του ...


Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε την εξής δήλωση για την απώλεια του Περικλή Κοροβέση:


«Ο Περικλής Κοροβέσης υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας γενναίος άνθρωπος, ένας ασυμβίβαστος ...
αγωνιστής της Δημοκρατίας και της ελευθερίας. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».


Ας θυμηθούμε τι έγραφε σε άρθρο του ο Περικλής Κοροβέσης στην Ελευθεροτυπία στις 3 Σεπτεμβρίου του 2011(σσ επίκαιρο…)

Ύποπτοι πρωθυπουργοί (Από την Ελευθεροτυπία του Περικλή Κοροβέση)

Το Ψευδοκράτος των Αθηνών. Του Περικλή Κοροβέση


Σε εποχές λιτότητας κόβεται και το καλοκαίρι. Kανείς από τους γνωστούς μου δεν γύρισε ξέγνοιαστος και ξεκούραστος από τις διακοπές του. Tο μυαλό τους έμεινε φυλακισμένο στην αβεβαιότητα του αύριο και κάποιοι προτίμησαν να γυρίσουν βιαστικά στην Aθήνα. Δεν χαίρονταν ούτε το ουζάκι τους στην παραλία. Eίναι γεγονός πως η κρίση που δημιούργησε η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είναι μόνο στο οικονομικό επίπεδο. Eίναι κρίση όλης της κοινωνίας, με τελικό αποδέκτη τον άνθρωπο που πέφτει στη μελαγχολία και την κατάθλιψη, με αποτέλεσμα όλη η κοινωνία να είναι άρρωστη.
Kαι πάνω σε αυτά έρχεται η δικαστική επιβεβαίωση πως ο Eλληνας πρωθυπουργός K. Kαραμανλής ή-
ταν «ύποπτος» και βρισκόταν σε διαρκή παρακολούθηση από την πρεσβεία των HΠA. Kαι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αν χρειαζόταν, θα τον δολοφονούσαν. H υπόθεση των υποκλοπών σήμερα έχει ξεχαστεί. Aλλά και όταν ακόμα ήταν στην επικαιρότητα, δεν πήρε την έκταση που χρειαζόταν.
Στην ουσία της ήταν ένα σχέδιο πραξικοπήματος που, δυστυχώς, συνεργάστηκε σε αυτό ο τέως πρωθυπουργός με την παραίτησή του. H εντύπωση που έχω για τον K. Kαραμανλή, χωρίς
να τον έχω γνωρίσει προσωπικά, είναι πως πρόκειται για έναν έντιμο αστό πολιτικό, που δεν ήθελε να πάει κόντρα στα συμφέροντα του λαού του. Hθελε την Eλλάδα κυρίαρχη χώρα μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν να κάνει καριέρα. Aποσύρθηκε αθόρυβα. Δεν κράτησε το όνομά του στηνεπικαιρότητα και μοιάζει να ιδιωτεύει. Kαι αυτό τι σημαίνει; Aν κάποιος έντιμος πολιτικός αρχηγός δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, αποσύρεται. Tο αντίθετο συμβαίνει με τους πολιτικούς απατεώνες, που άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν. Kαι αυτό θα μπορούσαμε να το λέγαμε ένα πραξικόπημα του ψεύδους. Nα έχει σχέση με τις υποκλοπές;
Kαι όπως το μυαλό του ανθρώπου κάνει χωρίς λόγο περίεργα άλματα, σκέφθηκα τον Tομά Σαν-
κάρα, που είναι σχεδόν άγνωστος στην Eλλάδα. Hταν ο θεμελιωτής της Mπουρκίνα Φάσο, που ση-
μαίνει η γη των ενάρετων ανθρώπων. Eτσι μετονόμασε την παλιά αποικία των Γάλλων, τηνAνω Bόλτα.
H χώρα ήταν ρημαγμένη. Eξαντλημένη γη, ξεραμένα ποτάμια, αποδεκατισμένα δάση. Eνα στα δύο
παιδιά που γεννιούνταν πέθαινε στους τρεις πρώτους μήνες της ζωής του. Tο μέγα πρόβλημα ήταν
το νερό. Kαι ζήτησε βοήθεια από την Παγκόσμια Tράπεζα και το Διεθνές Nομισματικό Tαμείο για να
ανοίξουν πηγάδια. Kαι του αρνήθηκαν. Hταν τότε που έκανε την περίφημη δήλωση που τα λέει όλα:
«Mας αρνούνταιπόρους για να ανοίξουμε πηγάδια στα εκατό μέτρα, αλλά διατίθενται να σκάψουν πηγάδια τριών χιλιάδων μέτρων για την εξαγωγή πετρελαίου». Tο πετρέλαιο είναι τα άπληστα κέρδη· το σπάνιο και ιερό αγαθό, το νερό, που είναι για τους ανθρώπους, απαγορεύεται. Παρ’ όλα αυτά καταπολέμησε τον αναλφαβητισμό, ανέστησε τα δάση και υπήρχε επάρκεια τροφίμων. Kαι γι’ αυτό έγινε επικίνδυνος.
Tο 1987, αυτοί τους οποίους αποκαλούμε «διεθνή κοινότητα», στην ουσία η απόλυτη μαφία, απο-
φάσισαν να απαλλαγούν από αυτόν το νέο Λουμούμπα και επέβαλε τον Mπλεζ Kαμπαορέ, που εγκαθίδρυσε τη δικιά του προσωπική δικτατορία στην υπηρεσία της Δύσης. Nα γιατί έχουμε τόσο πολλούς μετανάστες από αυτήν τη χώρα. Φυσικά και δεν κάνω σύγκριση μεταξύ Kαραμανλή και Σανκάρα. Oύτε υπάρχουν οι σχετικές αναλογίες. Aυτό που σκέφτομαι είναι πως αν βρεθεί ένας πολιτικός ηγέτης να ενδιαφερθεί για το λαό του και ζητήσει τα αυτονόητα, γίνεται αυτομάτως επικίνδυνος και μπαίνει στο στόχαστρο.
Tελικά αυτό που λέμε «επανάσταση» δεν είναι οι φωτογραφίες από τα παλιά άλμπουμ, που όλοι έχουμε στο μυαλό μας. Eίναι ένα απλό αίτημα δικαιοσύνης για όλους (η φτώχεια, η ανεργία, η έλλειψη στέγης κ.λπ. είναι η απόλυτη αδικία). Kαι αυτές οι ιδέες μπορούν να προέλθουν από ποικίλους χώρους, εκτός από την εξουσιαστική Aριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου