...

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Μάθημα θάρρους από Τζιτζικώστα για Siemens – Αυγενάκη Posted by netakias.com

 

εφημεριδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μάθημα θάρρους από Τζιτζικώστα για Siemens – Αυγενάκη


Μάλλον και για τα αυτονόητα φαίνεται πως η Πειραιώς έχει την ανάγκη τα στελέχη της να κάνουν διορθωτικές δηλώσεις για να μην παρερμηνεύονται. Τελευταίο περιστατικό, όσα είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας σε ραδιόφωνο (24/7) με αφορμή τα θέματα της Siemens και του γραμματέα του κόμματος.

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ό,τι θα έπρεπε να λέει κάθε στέλεχος της Ν.Δ.: «Ασφαλώς και πρέπει να υπάρχουν απαντήσεις. Και πρέπει να υπάρχουν απαντήσεις από όποιο κόμμα πρέπει να δοθούν τέτοιου είδους απαντήσεις.

Δηλαδή, είναι προφανές και φαντάζομαι ότι έχουν δοθεί απαντήσεις ή θα δοθούν απαντήσεις σε αυτά τα θέματα στα οποία αναφέρεστε. Αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό που προέχει είναι, ναι, να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας των κομμάτων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Και μάλιστα έχετε δει ότι έχει σηκωθεί ιδιαίτερα το θέμα της διαφάνειας από τη Νέα Δημοκρατία όλο το προηγούμενο διάστημα. Αρα, αυτή η παράταξη, αν μη τι άλλο, στηρίζει αυτή τη λογική και τη φιλοσοφία τού να είναι καθαρό το πολιτικό τοπίο». Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν άρεσε σε κάποιους στην Πειραιώς που θέλησαν να γίνει διορθωτική δήλωση, η οποία όμως ήταν ίδια με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης!

Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας: «Οπου υπάρχουν σκιές, όσο δεν διαλύονται, η μομφή πέφτει συνολικά στο πολιτικό σύστημα και όχι σε ένα ή δύο ή κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις ατόμων που έχουν εμπλακεί, και σε αυτή τη λογική καλό είναι να διαλευκαίνονται αυτές οι υποθέσεις και όχι να μένουν σκιές». Από τη μεριά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος ζήτησε για άλλη μια φορά από τη Ν.Δ. να απαντήσει τόσο για τα ζητήματα της Siemens όσο και για το «θέμα Αυγενάκη», τονίζοντας πως «αυτή την Παρασκευή θα δοθεί η δυνατότητα στον πρωθυπουργό να φέρει τον κ. Μητσοτάκη προ των ευθυνών του. Νομίζω ότι η επιλογή να γίνει η συγκεκριμένη επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ήταν άλλο ένα αυτογκόλ, τόσο πολιτικά όσο και επικοινωνιακά, για τον κ. Μητσοτάκη και αυτό θα αποδειχθεί την Παρασκευή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου