...

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Μασάζ...




«Μασάζ» και ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης, έκαναν νωρίτερα στους βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος.


Όπως είπε...
στην ΚΟ των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" ο υπουργός Οικονομικών, «μέχρι το Eurogroup στις 7 Απριλίου θα υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA) και στη συνέχεια η κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις του ΔΝΤ στην εαρινή σύνοδο 23-24 Απριλίου, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα και με πόσα χρήματα». Μάλιστα υπήρξε έντονη δυσφορία για τη στάση του ΔΝΤ από την πλευρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Συγκεκριμένα τόνισε: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλει το ΔΝΤ».

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν οι δύο υπουργοί το μεγάλο «αγκάθι» παραμένει το ζήτημα της ΔΕΗ, ενώ τα εργασιακά αν και δεν έχουν «κλειδώσει», αποτελούν πρόβλημα για την πορεία της διαπραγμάτευσης .

Μέτρα και αντίμετρα

Ο κ. Τσακαλώτος επιβεβαίωσε ότι το αφορολόγητο αναμένεται να κλείσει κάπου ανάμεσα στις 5.900 και τις 6.000. Επίσης το πλεόνασμα σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, θα κλείσει στο 3,5% για 3 χρόνια. Ο Τσακαλωτος είπε ακόμη στους βουλευτές των ΑΝΕΛ ότι στο θέμα των αντιμέτρων έχει κλειδώσει η μείωση φόρου εισοδήματος σε φυσικά πρόσωπα από το 22% στο 20%.

Ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών πως έχει κλειδώσει στο πλαίσιο των αντιμέτρων και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 200 εκατ. ευρώ, με προσπάθεια της κυβέρνησης να αυξηθεί άλλα 200 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ως αντίμετρα έχουν συμφωνηθεί η εφαρμογή μιας σειράς κοινωνικών προγραμμάτων, όπως επίδομα για 1ο - 2ο παιδί και κάλυψη περισσοτέρων από 120.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου