...

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: KOMΠΑΡΣΟΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΡΟΛΟ

Είναι εντελώς αστείο το φαινόμενο των μικρών πολιτικών κομμάτων που ψάχνουν ρόλο. Εξουσίας, Είναι πασιφανείς οι στόχοι τους. Οικουμενική κυβέρνηση, εθνικής ενότητας, όλοι μαζί, για να έχουμε και εμείς το ρολάκι μας. 
Πρόκειται για το πλέον επικίνδυνο φαινόμενο, σε μια Δημοκρατία. Έχουν τον αντίθετο ρόλο απ' αυτό που πιστεύει ο κόσμος. Ο πολυκομματισμός έχει άθλιες επιπτώσεις στην Δημοκρατία, σε αντίθεση.... με τον δικομματισμό. Τον τελευταίο -τον δικομματισμό- τον πολέμησαν με λύσσα χρόνια τώρα, τα διαπλεκόμενα. Γιατί μια υγιής δημοκρατία,  όπως στα περισσότερα μέρη του κόσμου, στηρίζεται στον πολυκομματισμό και στην εναλλαγή εξουσίας, από τα δυο κραταιά κόμματα. Τα μικρά κόμματα, παίζουν τον ρόλο του διασπαστή, συνήθως με φιλόδοξους άνευ ουσίας και περιεχομένου αρχηγούς και επιδιώκουν πάντα το χάος για να έχουν ρόλο. 
Είναι το πλέον επικίνδυνο για την Δημοκρατία φαινόμενο, όσο κι αν προσπάθησαν χρόνια τώρα τα ΜΜΕ να μας πείσουν για το αντίθετο. Στερούνται ιδεολογικού προσανατολισμού και σε κάθε κρίση υποβοηθούν τις εκρήξεις, για να αποκτήσουν ρόλο. Αστείες περιπτώσεις, που θα μπορούσαν το πολύ να αποτελούν τάσεις μέσα στα δυο μεγάλα κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου