...

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΡΟΛΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΩΝ ΔΙΧΩΣ ΤΣΙΠΑ, ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ




Ναι, πάντα οι δημοσιογράφοι είχαν πολιτική τοποθέτηση. Ενίοτε με εύσχημο τρόπο, η πολιτική τους αυτή τοποθέτηση, επηρέαζε και την κριτική τους. Με μέτρο. Με συναίσθηση ευθυνών και με κόκκινες γραμμές όμως.

Από τότε που οι εκδότες και κυρίως οι κ.κ. Μαρινάκης, Αλαφούζος, άφησαν την αντικειμενική πληροφόρηση στην άκρη και ξεκίνησαν την προπαγάνδα, την διαστρέβλωση των πάντων και την υπαλληλική και φυσικά σχέση διαπλοκής με την εξουσία, ακολούθησαν οι δημοσιογράφοι.

Ας μην έχουμε λοιπόν απορίες.

Μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον πολιτικοδημοσιογραφικό, στο οποίο δραστηριοποιούνται οι περισσότεροι υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης και παίρνουν κάθε τρεις και λίγο τηλέφωνο τους διευθυντές των μέσων ενημέρωσης και φυσικά σε μεγάλα γεγονότα, που χρήζουν ιδιαίτερης....προπαγάνδας, τους ίδιους τους εκδότες, τι να περιμένουμε;

Tι να περιμένουμε, όταν τηλεπαρουσιαστής φωνάζει στον αέρα «σταματήστε τον», επειδή ο συνεντευξιαζόμενος υπογράμμιζε γεγονότα, που δεν άρεσαν στην κυβέρνηση.

Τι να περιμένουμε, όταν βγαίνει ως εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης και υποστηρίζει τον Άρη Πορτοσάλτε. Και αναφέρεται στον άλλοτε συνεργάτη του Κανάκη που έχει καταδικασθεί. Ποιος; Ο κ. Γεωργιάδης ξεχνά τον ..Γεωργιάδη της παιδεραστίας; Τον Λιγνάδη με τις αγκαλιές του στον κ. Μητσοτάκη; Με τα στελέχη της σημερινής Νέας Δημοκρατίας (Ο Θεός και ο Σημίτης να την κάνουν Νέα Δημοκρατία) που βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παιδεραστία και διαφθορά; Μας δουλεύει ο Άδωνις και αυτήν την φορά.. δεν το κάνει καλά...

Τι να περιμένουμε, όταν ο κ. Χιώτης, υποδεικνύει στην κυβέρνηση, τον «συμψηφισμό νεκρών», που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση λέει την αλήθεια βεβαίως βεβαίως όχι σαν τον Σύριζα που την έκρυβε, για να μην υποστεί την φθορά από τα τραγικά γεγονότα των Τεμπών;

Τι να περιμένουμε, όταν ο κ. Τζίμας μας λέει κατ' ουσίαν ότι κάτι καλό θα βγει από τα τραγικά γεγονότα, γιατί θα γίνει το κράτος καλύτερο και θα φροντίσει τις υποδομές.

Τι να περιμένουμε από τον συνήθη ύποπτο στην υποστήριξη αλλοπρόσαλλων καταστάσεων κ. Πρετεντέρη, όταν μόνο μέλημά του είναι να στηρίξει την κυβέρνηση.

Άσε εκείνον τον Οικονόμου, που ατυχώς και αδίκως η κυβέρνηση δεν του δίνει την θέση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου.

Δεν κάνουν τίποτε άλλο λοιπόν οι καλοί δημοσιογράφοι από το να ακολουθούν τις επιταγές των αφεντικών τους.

Αλλά έχουν μπει τόσο πολύ στο πετσί του ρόλου τους, που έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι έχουν και το δίκιο με το μέρος τους. Βοηθά αυτό στην υποκριτική τέχνη και στο θέατρο.

Νιώθεις ό,τι λες και υποστηρίζεις, σε αγγίζει, σε πονάει να χάσει ο Μητσοτάκης την εξουσία, διότι βρε αδελφέ, τον έχεις μάθει τώρα τον ρόλο σου και η τηλεθέαση δείχνει ότι κόβεις με το ίδιο έργο εισιτήρια. Που να αλλάζεις τώρα.... επιθεώρηση;

Και η άμυνα των θιγομένων; Τους στοχοποιεί λέει ο Κανάκης κλπ κλπ.

Μα μόνοι σας στοχοποιείστε αγαπητοί μου. Εσείς στεκόσαστε δίπλα στην εξουσία, υποστηρικτές, βαστάζοι και «φουσκωτοί» της, αντί να είστε απέναντι, να την κρίνετε, να την κατακρίνετε όταν πρέπει και να κερδίζετε τον σεβασμό του ευρύτερου κοινού και όχι των κομματικών ηλιθίων που τους δίνετε σανό για άλλοθι στα καφενεία .

Τελικώς το μόνον που μένει, είναι η ΕΣΗΕΑ να δημιουργήσει και νέα κατηγορία δημοσιογράφων, των στρατευμένων, με την -εκάστοτε- εξουσία. Να δίνουν δε εξετάσεις, πρώτα στις νομαρχιακές και τοπικές επιτροπές της Νέας Δημοκρατίας και έπειτα να γίνονται δεκτοί στο σωματείο τους, στην ιδιαίτερη κατηγορία.

Να ψηθούν λίγο βρε αδελφέ, στο πως γίνεται η κομματική δουλειά. Και το περισσότερο αστείο φυσικά, είναι ότι ορισμένοι ως επιχείρημα χρησιμοποίησαν το «αυτή είναι η γνώμη μου». Πώς γίνεται βρε αδελφέ, χρόνια τώρα, αυτή η γνώμη σου, να συμβαδίζει με την γνώμη της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη; Πρόταση: Nά τους γράψουμε όλους στην ΕΣΗΕΑ. Και επίτιμο μέλος τον Άδωνι...
Για κλάματα η όλη ιστορία. Όχι για γέλια.-

EXOFITSIO



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου