...

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΟΪΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ





Πιέζεται πολυ καθώς φαίνεται ο κ. Μητσοτάκης να εξαχθούν νομικά συμπεράσματα σχετικά με το τραγικό συμβάν στα Τέμπη. Έτσι απέστειλε επιστολή στον ευσαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκο με...συστάσεις κατ' ουσίαν για το θέμα της εξέτασης της όλης υπόθεσης.

Μια απλοϊκή εξήγηση δείχνει το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την εξέλιξη της υπόθεσης. Μια πιο προσεκτική ματιά καταδεικνύει σαφέστατη αντισυνταγματική παρέμβαση, καθώς βιάζεται στην κυριολεξία η διάκριση εξουσιών.

Δεν φθάνει που στέλνει επιστολή και θέλει και ταχύτατη κατά προτεραιότητα -πόσο αντικειμενική μπορεί να είναι μια έρευνα για ένα τέτοιο πολύπλοκο, μείζον ζήτημα για να γίνει ταχύτατα;- και προχωρά ο πρωθυπουργός και σε συστάσεις σχετικά με το πως πρέπει να γίνει.

"Ειδικότερα", γράφει ο κ. Μητσοτάκης ,"σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων, περιλαμβανόμενης και της τυχόν καθυστέρησης στον ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμησή τους από διοικητική και τεχνική άποψη".
Προφανέστατη παραβίαση της διάκρισης εξουσιών. Άλλωστε δεν είναι και η πρώτη φορά...



EXOFITSIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου