...

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

ΔΩΣΕ ΚΑΛΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΑΚΙ ...ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ




Πράγματι το έκαναν όλες οι κυβερνήσεις, διαμορφώνοντας μια λογική του «Τσοβόλα δώστα όλα». Ποτέ όμως δεν φθάσαμε στο σημείο, να διαμορφώνεται μια πολιτική πάνω στην ελεημοσύνη. Κουπόνια, τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορούσε ως μεθοδολογία, όταν ήταν στην αντιπολίτευση για τα πάντα.. Αντί να παρέμβει το κράτος στην πηγή για να σταματήσει η αισχροκέρδεια, προφανώς για να μην δυσαρεστήσει τους οικονομικούς της υποστηρικτές και «δωρητές ανάσας», δίνει επιδόματα. Τα οποία διαφημίζει, λες και δεν τα παίρνει πάλι από τις τσέπες των έρμων των πολιτών.
Και δώστου επιδόματα και δώστου αναδρομικά, που τα θυμήθηκαν μετά τέσσερα χρόνια, σε συνταξιούχους, δημόσιους υπάλληλους και ό,τι φαντασθεί κανείς, τα οποία όμως όταν τα υπολογίσει κάποιος, θα διαπιστώσει ότι είναι πολύ λιγότερα από αυτά που δικαιούται. Σκέτη κοροϊδία. Αρκεί να τα δίνει ο Κυριάκος, λες και είναι από την τσέπη του.
Και φυσικά πουθενά μυαλό στο κυβερνητικό επιτελείο. Οι ελεημοσύνες, ενθουσιάζουν μόνον αυτούς που τις δίνουν και ένα μικρό κομματικό ακροατήριο. Οι άλλοι φωνάζουν μεν, «δώσε καλέ μπάρμπα και σε εμένα κανα φραγκάκι...κι αν δεις ψήφο γράψε μου".-
 
exofitsio






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου