...

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

ΧΩΡΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ Η ΧΩΡΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. ΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΤOΣΟ ΘΑ ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ





Για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, από το 1974, η χώρα βαδίζει χωρίς πυξίδα και χωρίς ορατή -δια ...γυμνού οφθαλμού- εναλλακτική πολιτική πρόταση, πιθανότατα και λύση.

Από τη μία, η περίοδος ενός εγκλεισμού εξαιτίας της πανδημίας, που όμοιό του δεν είχαμε και με περισσότερα κρούσματα και θανάτους στην Ευρώπη και από την άλλη, η φαινομενική.... πραγματικότητα που διαμορφώνει ο εκδοτικός κόσμος της χώρας, χωρίς αιδώ και με καμία συναίσθηση της καταστροφής που συντελείται, διαμορφώνουν ένα περιβάλλον χωρίς πολιτικές εναλλακτικές λύσεις.



Ο Σύριζα σε ορισμένες περιπτώσεις δικαιώνεται σε ενστάσεις που έχει υποβάλει, ωστόσο η προβολή της δικαίωσής του, είναι σταγών εν τω ωκεανώ μπροστά στα... ωσαννά των μέσων ενημέρωσης για τις εγκληματικές αστοχίες της κυβέρνησης.

Από την άλλη, με την μέθοδο του «πες πες όλο και κάτι θα μείνει»- ποιος έχει κατανοήσει από το δεξιό ακροατήριο πως από την περίπτωση της δήθεν βίλας του Αλέξη Τσίπρα, έως το σκάνδαλο Νοβάρτις που η κυβέρνηση δεν έβλεπε σκάνδαλο, έως την προανακριτική για τον Παππά, που γελάνε πλέον και οι εμπλεκόμενοι, -η πλειοψηφία των πολιτών δεν κατανοεί τι συμβαίνει.

Έχει αντιληφθεί κανείς από το δεξιό ακροατήριο ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας, τα μέτρα, τα εμβόλια, οι υποσχέσεις κλπ κλπ ήταν ένα ψέμα, που στην χειρότερη περίπτωση θα έστελνε σε ευνομούμενες πολιτείες, τους υπεύθυνους στον εισαγγελέα; Σαφώς και όχι.

Έχει κατανοήσει ο λαός ότι μετά από τόσες προκλήσεις, θα συρθούμε στην Χάγη, με απρόβλεπτα αποτελέσματα για τα μείζονα εθνικά θέματα, διαφορών, που δεν έπρεπε να υφίστανται με την γείτονα για να υπερασπίσει αυτά τα δίκαια, αυτή η ....μικρή μοναχική κουκκιδίτσα πρωθυπουργού στην τελευταία σειρά, σε αναμνηστική φωτογραφία του ΝΑΤΟ;

Με πρώτη φάτσα φυσικά ακόμα και πιο μπροστά από την Μέρκελ τον παρανοϊκό Ερντογάν;

Όχι φυσικά, ουδείς το έχει κατανοήσει.

Έχει κατανοήσει κανείς ότι ο Μητσοτάκης, «φασκέλωσε» μετεκλογικά τους ψηφοφόρους του μετά τους προεκλογικούς λεονταρισμούς για την συμφωνία των Πρεσπών, για να συμφωνήσει μετά ότι ήταν μια καλή....συμφωνία; Έχει κατανοήσει κανείς ότι ουδείς παντελονάτος βουλευτής δεν αντέδρασε στην προειδοποίηση των Ηνωμένων Πολιτειών- παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας -να μην τολμήσει κανείς να ενοχλήσει την Βόρεια Μακεδονία;

Εάν ρωτήσετε τους νεοδημοκράτες, εάν έχουν διαβάσει τι γράφει ο νέος εργατικός νόμος που προκάλεσε αντιδράσεις, να είστε σίγουροι ότι αν και τους αφορά τουλάχιστον κατά απόλυτη πλειοψηφία, δεν γνωρίζουν τι αντιπροσωπεύει.

Για όλα αυτά ποιοι ευθύνονται;

Μα οι ίδιοι οι πολίτες αυτής της χώρας.

Και ποια θα είναι η συνέχεια;

Δεν υφίσταται συνέχεια.

Τα μέσα ενημέρωσης και ο τύπος θα μπουκώνονται από την κυβέρνηση, oι εκδότες θα παίρνουν δουλειές, η κυβέρνηση θα εισπράττει ζεστό χρήμα από την Ευρώπη και για ένα χρόνο τουλάχιστον δεν θα έχει ορατά προβλήματα παρότι η οικονομία βαδίζει στην καταστροφή.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ο κ. Μητσοτάκης και ο θίασος που τον ακολουθεί, θα εξακολουθήσουν να κυβερνούν απρόσκοπτα για ένα χρόνο τουλάχιστον ακόμα.

Η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, εκτός εάν συμβούν απρόοπτα γεγονότα. Κάποτε ήταν τα εθνικά, πολύ αμφιβάλλουμε εάν εξακολουθούν να αποτελούν αιτία πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, από έναν "αποχαυνωμένο" Έλληνα πολίτη, που δεν γνωρίζει ακόμα την πραγματικότητα και πιθανόν κουράστηκε να την ψάχνει.

Η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, που φυσικά καμία σχέση με την Νέα Δημοκρατία δεν έχει, δεν κινδυνεύει από κανέναν.

Εκείνος, που θα μπορούσε να της δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα, κατανόησε γρήγορα ότι δεν υπάρχει σωτηρία για έναν λαό που του αρέσει να βασανίζεται χωρίς να ψάχνει την αλήθεια.

Έτσι ούτε ο Κώστας Καραμανλής, θα δημιουργήσει προβλήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκτός εάν προχωρήσει, έτσι ξεδιάντροπα, σε εθνικές υποχωρήσεις. Και πλέον αποτελεί κοινή παραδοχή, ότι εάν δεν είχε αντιδράσει, οι επί μέρους συμφωνίες για τα Σκόπια, θα είχαν ψηφισθεί ήδη στην Βουλή.

Άλλωστε ο Καραμανλής, είχε επαναλάβει τους κινδύνους χρόνια τώρα και είχε υπογραμμίσει την ανάγκη εθνικής συναίνεσης, αλλά....ουδείς αντελήφθη τις παραινέσεις του.

Ο Μητσοτάκης δεν θα προχωρήσει προς το παρόν σε εθνικές υποχωρήσεις όσο κι αν η πολιτική του τέχνη και αντίληψη δεν είναι και τόσο ...ορατή δια γυμνού οφθαλμού.

Αντίπαλον δέος λοιπόν για τον κ. Μητσοτάκη, δεν υφίσταται.

Μικρές ομάδες και ομαδούλες, κινούμενες μεταξύ των ορίων της γραφικότητας και των φιλόδοξων παθών τους, δεν αποτελούν κίνδυνο, για να μην πούμε ότι μάλλον αποτελούν και άλλοθι για τον ανέμελο πρωθυπουργό μας.

Εκδοτικές προσπάθειες γραφικών πυροτεχνημάτων και άσκησης εσωκομματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν «προσωποποιημένο συγκεκριμένο περιεχόμενο».

Ως Μουσουλμάνοι πυροβολούν όποιον περνάει κάτω από το δένδρο.

Όσο δεν υπάρχει πρόσωπο πολιτικό που να εισπράττει την φθορά του Κυριάκου-ο πραγματικός αριθμός των αναποφάσιστων είναι μεγαλύτερος από το 10%- τότε το πλέον πιθανό είναι οι μισοί από αυτούς να γυρίσουν στην Νέα Δημοκρατία, ενστικτωδώς, χωρίς λογική και να ξαναψηφίσουν Κυριάκο.

Ο Μητσοτάκης, τον επόμενο χρόνο, θα πάει πιθανότατα σε εκλογές.

Άντε ο Σύριζα να τσιμπήσει δυο μονάδες περισσότερες.

Πιθανόν με την απλή αναλογική, να μην κερδίσει στον πρώτο γύρο ο ανέμελος πρωθυπουργός των μπουκωμένων μέσων ενημέρωσης. Εάν δεν συντελεσθούν κοσμογονικές πολιτικές ανακατατάξεις στον δεύτερο γύρο, με τα σημερινά δεδομένα θα επανεκλέγει.

Άρα; Όσο οι ασκούντες αντιπολίτευση από την κεντροδεξιά, δεν έχουν ένα πολιτικό πρόσωπο με πυγμή, άφθαρτο να προβάλλουν -άσε που οι περισσότεροι θεωρούν τους εαυτούς τους ως εν δυνάμει ηγέτες- και να ενωθούν, ...τόσο ο ορατός εφιαλτικός κίνδυνος να εξέλθει και για δεύτερη φορά νικητής των εκλογών ο Μητσοτάκης, θα αποτελέσει θλιβερό επακόλουθο.

Το ίδιο ισχύει και για τα μέσα ενημέρωσης. Απέναντι στις συμπληγάδες των Αλαφούζου-Μαρινάκη απαιτείται ενιαία γραμμή, που θα προβάλλει συγκεκριμένο πρόσωπο και όχι ευφυολογήματα, ιστορικά αφηγήματα, αναλύσεις, αφηγήσεις παρελθόντος και πυροτεχνήματα.

Τέλος εποχής κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου