...

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ...ΜΗΝΥΜΑΤΑ: -H KYBEΡΝΗΣΗ ΣΥΖΗΤΑ ΜΟΝΟ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ -ΑΟΖ - ΟΙ ΣΗΜΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗΝ ΝΔ -ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΥΓΩ





Ερμηνείες πολλές και απαντήσεις προς πολλές κατευθύνσεις από τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στην χθεσινή του δήλωση. Και φυσικά ακολούθησε το γνωστό σπέκουλο των εκδοτών εξαπτέρυγων του κ. Μητσοτάκη...Άλλα αντ' άλλων κι έπειτα αναρωτιούνται γιατί η κυκλοφορία τους πέφτει συνεχώς και η αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, σύμφωνα με ευρωπαϊκούς οργανισμούς, είναι από τις τελευταίες .Ξεκάθαρη η ταραχή του Μαξίμου και των νταβατζήδων. Φαντάσου να έλεγε ότι φεύγει κιόλας...

Ο πρώην πρωθυπουργός επί της ουσίας της υπόθεσης βάζει τα πράγματα στην θέση τους, σχετικά με το Ελσίνκι και υπογραμμίζει την πραγματικότητα και μόνον. Σαφέστατα απαντάει στον κ. Κ. Σημίτη υπενθυμίζοντας ότι “έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις με τον κ. Σημίτη και όσους συμμερίζονται τις απόψεις του”.

Και φυσικά δεν απευθύνεται μόνον στον κ. Σημίτη και στις γνωστές κατά καιρούς γραφικότητές του, αλλά και σε εκείνους μέσα στην Νέα Δημοκρατία που είτε προέρχονται από τον γνωστό κύκλο του κ. Σημίτη είτε ασπάζονται ιδέες του κυρίως στα εθνικά θέματα.

Ήταν λοιπόν μια θαυμάσια ευκαιρία -του την έδωσε ο κ. Σημίτης- για τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να ξεκαθαρίσει ότι χωρίζει χάος τις ιδέες της «Σημιτικής φρουράς» από το «Καραμανλικό στρατόπεδο».

Ερμηνεύεται σαφώς και ως αποδοκιμασία του προσκλητηρίου του κ. Μητσοτάκη προς την Σημιτική πτέρυγα. Κάτι που φυσικά εδώ και καιρό αποδοκιμάζουν και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και οι ψηφοφόροι της, που αναρωτιούνται μέχρι που θα φθάσει η αλλοίωση της φυσιογνωμίας της παράταξης.

Ωστόσο ο κ. Καραμανλής απαντά στον κ. Σημίτη και απευθύνει προειδοποίηση προς τον κ. Μητσοτάκη: «Δεν διαπραγματευόμαστε εθνική κυριαρχία και δεν την θέτουμε στην κρίση κανενός. Μοναδικό θέμα προς επίλυση με την Τουρκία: η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Διαφορετικές αντιλήψεις θα με βρίσκουν πάντα αντίθετο».

Κατά ορισμένους ο κ. Καραμανλής αναγκάσθηκε να αποκαταστήσει την αλήθεια, όσον αφορά τους παιδαριώδεις ισχυρισμούς Σημίτη, γιατί δεν ενδιαφέρθηκε η επίσημη Νέα Δημοκρατία να το κάνει. Πιθανόν να είναι κι έτσι.

Ωστόσο ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται πως δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση μέχρι στιγμής παρεκκλίνει της γραμμής αυτής από τα εθνικά θέματα. Κυρίως ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας, τηρεί απαρέγκλιτα και σε αυστηρούς τόνους την γραμμή αυτή, αλλά και ο πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης δεν ξεφεύγει από την γραμμή αυτή ....αφήνοντας όμως ορισμένες φορές σκιές, όσον αφορά στις μελλοντικές προθέσεις του...


Στην δήλωσή του ασκεί κριτική και για την ολέθρια τακτική των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου: «Η ΕΕ, από το να παραπέμπει την εδαφική μας ακεραιότητα στη Χάγη, γεγονός αδιανόητο, επόπτευε πλέον η ίδια και με τη δική μας ενεργό συμμετοχή τη συμμόρφωση της Τουρκίας με τις σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο, ως προαπαιτούμενο της ενταξιακής διαδικασίας (Διαπραγματευτικό Πλαίσιο με την Τουρκία, Οκτώβριος 2005).

Πρόσθετη απόδειξη των κινδύνων που περιέκλειε το Ελσίνκι είναι ότι αυτό ενταφιάστηκε και τυπικά τον Ιανουάριο 2015, από την κυβέρνηση Σαμαρά. Με δήλωση που κατέθεσε ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος στα Ηνωμένα Έθνη, η χώρα μας δεν αναγνωρίζει την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Χάγης για θέματα εδαφικής μας κυριαρχίας, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών μας υδάτων».

O πρώην πρωθυπουργός έκανε αισθητή την παρουσία του για ένα μείζον εθνικό γεγονός, αφού προκλήθηκε. «Δεν διαπραγματευόμαστε εθνική κυριαρχία και δεν την θέτουμε στην κρίση κανενός». Είναι σαφέστατο το μήνυμά του με το οποίο δηλώνει και «παρών» στις όποιες εξελίξεις. Ιδιαιτέρως εάν έχουν να κάνουν με θέματα εθνικής κυριαρχίας ... Και αυτό- το έχουν κατανοήσει οι πάντες- θα είναι το μοναδικό θέμα που πιθανόν θα τον φέρει σε σύγκρουση με τον κ. Μητσοτάκη.

Γι' αυτό μην φαντασιώνονται οι επιτελείς του Μαξίμου και τα Σημιτικά φερέφωνα ίντριγκα εναντίον του κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Καραμανλής παραμένει πιστός στην γραμμή του περί ενότητας της παράταξης... Δυστυχώς ...-

YΓ. Επιχείρησε μέσα από την δική του ...γραφική ιδεολογική βάση να απαντήσει στον Κ. Καραμανλή ο κ. Σημίτης. Κατ' ουσίαν η απάντηση προσομοιάζει με την λαϊκή ρήση «η μπάλα στην εξέδρα». Όσοι έχουν στοιχειώδη λογική και γνωρίζουν ελάχιστα θέματα εξωτερικής πολιτικής κατάλαβαν. Ο κ. Σημίτης μην απαντώντας σε καμία από τις αιτιάσεις του κ. Καραμανλή και βαφτίζοντας τις μείζονες υποχωρήσεις σε καίρια εθνικά θέματα ως δήθεν κινητικότητα, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα επιχειρήματα του κ. Καραμανλή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου