...

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ




Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή διευκρίνισαν (σχετικό δημοσίευμα στην σημερινή Καθημερινή) ότι δεν αποτελεί ειλημμένη απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Η δήλωση Κ.Καραμανλή επιδέχεται πολλών ερμηνειών...

Πιθανόν δεν θέλει η φημολογία περί παραιτήσεώς του στο κοντινό μέλλον να ταυτισθεί με την δυσαρέσκεια Σαμαρά για την πορεία των εθνικών θεμάτων. Να ταυτισθεί δηλαδή στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με την μεθοδολογία και τον δρόμο της σύγκρουσης του Μεσσήνιου πολιτικού.

Από την άλλη πλευρά, δεν θα ήθελε να θέσει εαυτόν εκτός εξελίξεων σε εθνικά κι άλλης μείζονος σημασίας θέματα.

Έγκυρες πηγές ανέφεραν ότι σε περίπτωση που είχε αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, όπως φέρεται πάντα εντός των θεσμικών πλαισίων θα είχε ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη και πιθανόν να έκανε και γνωστούς τους λόγους....κάτι που δεν έχει γίνει.

1 σχόλιο:

  1. Το δημοσίευμα της Καθημερινής προκάλεσε έντονη ανησυχία. Αυτή τη στιγμή, που κρίνονται - ταυτόχρονα - μεγάλης σπουδαιότητας Εθνικά ζητήματα.
    Είναι δεδομένο, ότι ο Κ. Καραμανλής θεωρείται από τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού μέγιστο πολιτικό κεφάλαιο και η παρουσία του, με ενδεχόμενη ανάληψη ευθυνών, θα επηρέαζε θετικά τις όποιες εξελίξεις.
    Όσοι ανησυχούν από τη παρουσία του Κ. Καραμανλή και επείγονται να τον θέσουν σε αποστρατεία, ας είναι πιο προσεκτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή