...

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ





Όταν η οργή περισσεύει γίνεται χλεύη. Στο τέλος...στην αρχή κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια για την αθλιότητα, αφέλεια πολιτική και προχειρότητα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Η ιστορία της «αποκάλυψης», που δεν φαίνεται τελικά να ήταν αποκάλυψη, των Νέων και των Παραπολιτικών περί βίλας Τσίπρα είναι γνωστή.

Αντιγράφουμε το κείμενο των δικηγόρων του Αλέξη Τσίπρα

«Πριν κάποιες βδομάδες, η εφημερίδα τα Νέα και τα Παραπολιτικά, διά των κυρίων Παπαχρήστου.... και Κουρτάκη, δημοσίευσαν την "είδηση" ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μετακόμισε από την Κυψέλη στα Λεγραινά, στη νέα αγορασμένη βίλα του, την οποία ανακαίνισε με κόστος περί το ένα εκατομμύριο ευρώ το οποίο πλήρωσε είτε ο ίδιος (προφανώς με μαύρα αδήλωτα λεφτά) είτε μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, ιδιοκτησίας γνωστού επιχειρηματία και φίλου του πρώην πρωθυπουργού. Για το αληθές της είδησης δεν προσκομιζόταν κανένα αποδεικτικό στοιχείο, πέραν από φήμες που δόθηκαν από "περίοικους". Φυσικά, ο Τσίπρας δεν μετακόμισε ποτέ από την Κυψέλη ούτε αγόρασε βίλα: νοίκιασε μια εξοχική κατοικία την οποία ο ιδιοκτήτης ανακαίνισε με δικά του έξοδα του ύψους των 20 χιλιάδων ευρώ. Το μισθωτήριο είχε δηλωθεί κανονικά πριν πολλούς μήνες, σε ανύποπτο δηλαδή χρόνο, και φυσικά αγοραπωλητήριο συμβόλαιο ουδέποτε υπήρξε».


ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ;

O Tσίπρας ζήτησε εξηγήσεις...Έστειλε εξώδικο. Δεν του δόθηκαν εξηγήσεις, ούτε και το οποιοδήποτε στοιχείο που να στηρίζει τις κατηγορίες. Ακούσθηκε κάτι ...περί γειτόνων που το κατήγγειλαν.. Τι να πει κανείς...

Τα στοιχεία μέχρι σήμερα συνηγορούν ότι η «είδηση» ήταν ψευδής και καταφανώς συκοφαντική.

Και κυρίως και το σοβαρότερο.. έδωσε την αφορμή σε βουλευτές και στελέχη του Σύριζα μετά την αποκάλυψη του ψεύδους να χλευάσουν την επιχειρηματολογία των νεοδημοκρατών.

Δηλαδή στην ουσία ο νεοδημοκράτης που τα έβαλε με τον Τσίπρα που... πάμπλουτος αγόρασε την βίλα στο τέλος ρεζιλεύτηκε γιατί πράγματι τα στοιχεία οδηγούσαν στο ότι ήταν fake news.


Με τον κ. Τσίπρα μας χωρίζει χάος. Νεοδημοκράτες είμαστε, αλλά όχι Μητσοτακικοί κι έτσι μπορούμε και βλέπουμε την πραγματικότητα,

Δεν είναι το ζήτημα εάν είσαι νεοδημοκράτης ή όχι. Το ζήτημα είναι εάν μπορείς να δεις κάτι ξεκάθαρα ή όχι.

Ζήτησε λοιπόν ο Τσίπρας αποκατάσταση για ένα καταφανώς προκλητικό και ψευδές δημοσίευμα. Τον έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Υπέβαλε λοιπόν αγωγή ύψους ενός εκατομμυρίου στον κάθε δημοσιογράφο, τα οποία και θα δώσει στο ταμείο των δημοσιογράφων εάν του επιδικασθούν.

Βγήκε λοιπόν η Νέα Δημοκρατία και με ανακοίνωσή της μας έκανε άλλη μία φορά να σκεφθούμε πόσο προκλητικός και δουλικός μπορεί να είναι ο πολιτικός κόσμος απέναντι στα διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Διαβάστε την:

«To κράτος δικαίου, παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη αν κρίνουν ότι κάποιο δημοσίευμα θίγει την τιμή και την υπόληψή τους και η προσφυγή αυτή είναι ο τρόπος αποκατάστασης. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς, οι οποίοι επιπλέον έχουν δημόσιο λόγο και μπορούν να απαντούν, άρα καταφεύγουν στη δικαιοσύνη μόνο ως έσχατο μέσο υπεράσπισης. Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσφεύγει κατά δύο δημοσιογράφων αξιώνοντας 1 εκατομμύριο από τον καθένα, για δημοσιεύματα που αφορούν την ενοικίαση της βίλας στο Σούνιο έναντι 500 ευρώ το μήνα. Η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Τσίπρα, δεν παραπέμπει σε επανόρθωση αλλά σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων και λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική. Ως κυβέρνηση, επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα, ως αντιπολίτευση προσπαθεί να φιμώσει φωνές που τον ενοχλούν. Καθόλου τυχαίο ότι την κατάθεση των αγωγών, έχει αναλάβει ως δικηγόρος του κ. Τσίπρα ο κ. Μαντζουράνης, νομικός σύμβουλος του δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στον περιβόητο διαγωνισμό των βοσκοτοπιών και όσων πρωτοφανών αποκαλύπτονται από τις καταθέσεις του κ. Καλογρίτσα για το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Εξέδωσε και ανακοίνωση η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών η ΕΣΗΕΑ. Κι έχει δίκιο ότι δεν πρέπει να γίνονται αγωγές εναντίον δημοσιογράφων. Έχει όμως άδικο πέρα για πέρα και καταδεικνύει το τι πιέσεις δέχθηκε για να βγάλει τέτοια ανακοίνωση, όταν ο Τσίπρας είχε στείλει εξώδικο και τον έγραψαν στα παλιότερα των υποδημάτων τους. Εκτέθηκε η Ένωση...


ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ας πάμε όμως στην Νέα Δημοκρατία...

H Nέα Δημοκρατία ξεχνά ή κάνει πως δεν ξέρει πως;

Πρώτον. Ζητήθηκε αποκατάσταση του κ. Τσίπρα με εξώδικο και οι υπεύθυνοι του ψευδούς δημοσιεύματος την αγνόησαν.

Δεύτερον: Oι δημοσιογράφοι δεν άσκησαν κριτική, Μετέφεραν πληροφορίες που δεν είχαν διασταυρώσει. Μοναδικός τους μάρτυρας ....ένας γείτονας του κ. Τσίπρα που τους τα είπε.

Τρίτον: Ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας ο ισχυρισμός ότι ο Σύριζα επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης και να εκφοβίσει αυτούς που ασκούν κριτική. Το επαναλαμβάνουμε δεν ήταν κριτική, δημοσίευμα χωρίς στοιχεία ήταν για να αποπροσανατολίσει η κυβέρνηση από τις αθλιότητες που συνέβαιναν εκείνη την εποχή. Όσο για το ποιος επιχειρεί να ελέγξει τα μέσα γελούν και οι πέτρες. Στα 42 εκατομμύρια έχουν φθάσει τα πεσκέσια της κυβέρνησης στους μιντιάρχες.

Τέταρτον: H Nέα Δημοκρατία ταυτίζει τον κάθε νομικό σύμβουλο δικηγόρο με τις υποθέσεις που έχει αναλάβει κατά το παρελθόν. Έτσι ο κ. Μαντζουράνης γίνεται στόχος, γιατί ήταν λέει δικηγόρος του δημόσιου για την εφαρμογή του νόμου Παππά. Μήπως επιθυμεί η Νέα Δημοκρατία να της υπενθυμίσει κάποιος ποιους έχουν υπερασπισθεί στελέχη της και βουλευτές της κατά το παρελθόν;

Πέμπτον: H προχειρότητα και βιασύνη της Νέας Δημοκρατίας να υπερασπίσει τους μηνυθέντες μόνον αφελείς μπορεί να πιστεύουν ότι προήλθε αυτοβούλως. Με απλά λόγια ή της ζητήθηκε να βγάλει ανακοίνωση για να υπερασπίσει το συγκρότημα τύπου του κ. Μαρινάκη, ενδεχόμενο που θα ήταν λογικό υπό την έννοια της...αλληλεξάρτησης η το χειρότερο:Aισθάνθηκε η Νέα Δημοκρατία υποχρεωμένη να το κάνει γιατί πιθανόν στελέχη της διέρρευσαν παραπλανητικά στοιχεία στους δημοσιογράφους και τους παρέσυραν...

Για να ολοκληρώσουμε την σκέψη μας. Η ανακοίνωση αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Η υποστήριξη μάλλον μετατρέπεται σε «κάρφωμα».

Η υπόθεση έως αυτή την στιγμή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τo δημοσίευμα είναι ψευδές, δεν στηρίζεται σε στοιχεία και είναι ντροπή, γιατί με μια επανόρθωση κανείς δεν θα το θυμόταν.
Προκαλεί δε η στήριξη του συγκροτήματος Μαρινάκη στους δυο δημοσιογράφους, που μετέδωσαν την «είδηση». Έπειτα αναρωτιούνται, γιατί δεν έχουν... πραγματικά μεγάλες κυκλοφορίες.

Η όλη αντίδραση, όπως πολλοί δέχονται είναι ομολογία σχέσεων αλληλεξάρτησης, διαπλοκής, μεταξύ εκδοτικού συγκροτήματος και Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζαμε φυσικά, το ξέρουν και οι πέτρες,

Είναι ανάγκη όμως να γίνεται χωρίς αιδώ; Χωρίς καμία ντροπή; Χωρίς να βαστούν έστω και τα προσχήματα; Τουλάχιστον η ΕΣΗΕΑ θα μπορούσε να σιωπήσει και να μην ενδώσει στις πιέσεις....

Το έργο καταντά γελοίο. Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει.
Σε ηλίθιους νομίζουν ότι απευθύνονται;

Αντίληψη δεν διαθέτουν; Ούτε καν ο Μητσοτάκης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου