...

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΦΕΛΕΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΟΣΩΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ .. ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ «Ε ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ; ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ» ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ



Η χώρα μας έχει δαπανήσει τα λιγότερα χρήματα για την υγεία την εποχή του κορονοϊού. Σε όλη την Ευρώπη έρχεται προτελευταία -η Βουλγαρία είναι η τελευταία- στις δαπάνες για την υγεία. Δεν σας λέει τίποτε αυτό, γι' αυτούς που χάνονται, γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια στις ΜΕΘ;




Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα η κυβέρνηση τον καιρό της πανδημίας δεν έδωσε χαριστικά είκοσι δυο εκατομμύρια στους εκδότες, που ήταν υποχρεωμένοι να δημοσιεύουν την κατάσταση με τον κορονοϊό. Και μάλιστα με αδιαφανή κριτήρια, να μοιράζει χρήματα σε όσους λιβανίζουν τον κ. Μητσοτάκη. Το ακόμα πιο προκλητικό: Να δίνουν 120.000.000 ευρώ στην Aegean. Επιδοτούν δηλαδή τον αγοραστή της Ολυμπιακής ...που ξεπουλήθηκε με 170.000.000 ευρώ. Τι να πει κανείς; Πόσες ΜΕΘ το πεντάμηνο πριν από το δεύτερο κύμα, θα δημιουργούσε, εάν έδινε τα λεφτά για την υγεία των συμπολιτών μας; 

Μία κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία με ιεράρχηση των δαπανών. Δεν δίνονται είκοσι δυο εκατομμύρια στους εκδότες. Ακόμα και το ένα εκατομμύριο για τα λαμπιόνια του κ. Μπακογιάννη φέτος, δεν θα έπρεπε να δοθούν. 

Αυτό επιτάσσει η δημοκρατική και ανθρώπινη ευαισθησία. Όσων διαθέτουν φυσικά... 

Αφήστε τα ψέματα με τις ΜΕΘ. Στην Θεσσαλονίκη που δοκιμάζεται οι επώνυμες καταγγελίες ιατρών δεν διαψεύσθηκαν ποτέ: Δεν δημιούργησαν ΜΕΘ. Μετέτρεψαν απλές κλίνες, σε κλίνες-ΜΕΘ.. 

Έχουν φθάσει στο σημείο, να αφήνουν απλήρωτους δυο μήνες τους επικουρικούς, του ΕΚΑΒ. 

Τα ψέματα όμως συνεχίζονται. Βγαίνει ο Πέτσας και δηλώνει δήθεν αγανακτισμένος, «μόνον οκτώ ιδιώτες γιατροί, στην μάχη για τον κορονοϊό. Βγαίνει ο Εξαδάκτυλος και τον εγκαλεί: «Να ανακαλέσει ...εκατόν ογδόντα, είναι οι ιδιώτες γιατροί». Δουλεύουν τον κόσμο ψιλό γαζί..

Βγαίνει και ο Γεραπετρίτης με την γελοία προκλητική προχθεσινή του δήλωση κι αντί να ζητηθεί η παραίτησή του, κοιτούν να τον καλύψουν. 

Φωνάζει ακόμα και ο Νικήτας Κακλαμάνης, για την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Φωνή βοώντος... 

ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΕΣΤ 

Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν άνοιξαν, ενόψει τουριστικού κύματος, τα σύνορα χωρίς μέτρα. Η κυβέρνηση άνοιξε τα βόρεια σύνορα την 1η Ιουνίου έως και τις 15 Ιουλίου, χωρίς κανένα μέτρο, ενώ σε όλες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπη η πανδημία κάλπαζε. Αναγκάστηκε δε να κάνει τεστ, σε όσους εισέρχονταν στην χώρα από βορρά στα σύνορά μας στις 15 Ιουλίου. 

Και για τους αφελείς που πιστεύουν ότι δεν υποβοήθησε τα μέγιστα στην πανδημία το άνοιγμα των συνόρων, αρκεί κανείς να αναφέρει ένα στοιχείο: Τον Ιούνιο από περίπου 550 κρούσματα φθάσαμε τον Αύγουστο στα 5500. Άρα μάλλον δέν ευθύνονται μόνο οι συναθροίσεις των νέων, όπως αφελώς θεωρούν ορισμένοι. 

Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έγιναν τόσο λίγα τέστ για τον ιό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ , η χώρα μας έκανε μόλις 53 τεστ covid ανά 100.000 κατοίκους, έναντι 124 μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 434 της Γερμανίας. Και τι να πεις για τον βλακώδη ισχυρισμό ότι έχουμε τα λιγότερα κρούσματα; Πως ξέρεις πόσα κρούσματα έχεις, όταν είσαι από τις πρώτες χώρες με λιγότερα τέστ; Ποιόν κοροϊδεύουν; Ηλίθιος είναι ο κόσμος; 

Κι ενώ η πανδημία σαρώνει τα πάντα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, οι δαπάνες της υγείας θα... μειωθούν σε σχέση με το 2020. Από τα 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ της τρέχουσας χρονιάς, από τα οποία 535 ήταν πρόσθετοι πόροι, κατά της πανδημίας και στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και 263 εκατομμύρια που δόθηκαν ως επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ, οι δαπάνες για την υγεία, μειώνονται κατά 16%. Την στιγμή που άνθρωποι πεθαίνουν και αγωνιωδώς απευθύνουν εκκλήσεις ιατροί και νοσηλευτές. Έως και τους ανασφάλιστους, έβγαλαν έξω από την λίστα εισαγωγής στα νοσοκομεία, έγινε χαμός και κατήργησαν εν μίαν νυκτί, την απόφασή τους. Τέτοια ευαισθησία ... Όλη η αναισθησία σε όλο το μεγαλείο της. 

ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΟΥΣΚΕΜΑ 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έκανε μούσκεμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή στα πεδία άσκησης κριτικής. Ναι, ευθύνονται και οι πολίτες για την εξάπλωση της πανδημίας. Ωστόσο με βάση την ίδια την πραγματικότητα οι ευθύνες επιμερίζονται και ειναι μεγάλες για την κυβέρνηση. 

Άλλωστε η προχειρότητα, η επιπολαιότητα και τα ψέματα των κυβερνητικών παραγόντων, διαδέχονται το ένα το άλλο. Και το πλέον τραγικό της υπόθεσης είναι ότι μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες, αναιρούν αυτά που έχουν πει, με φτηνές και γελοίες δικαιολογίες ή στην περίπτωση που δεν αυτοαναιρούνται, τους διαψεύδουν άλλα κυβερνητικά στελέχη. Είναι απαράδεκτο, για μία τόσο τραγική κατάσταση, γεγονός. Η πλήρης γελοιοποίηση. 

Δεν προστατεύει η μάσκα, όχι προστατεύει η μάσκα. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα μαθήματα, όχι υπάρχει κίνδυνος, τα κλείνουμε τα σχολεία. Δεν αυξάνεται ο κίνδυνος με τους σαρδελοποιημένους στα λεωφορεία, έρχονται έπειτα τα στοιχεία, αυξάνεται ο κίνδυνος. Βγαίνει και ο Γεραπετρίτης και δηλώνει ότι αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς γιατί το 50% πεθαίνει στις ΜΕΘ. Απελπισία σκέτη... 

Άσε τον κραγμένο Άδωνι που πανηγυρίζει γιατί έχουμε λιγότερους θανάτους από το Βέλγιο. Κυβέρνηση χωρίς μέτρο, χωρίς λογική κινούμενη σε χώρους -που μόνον αυτή γνωρίζει- παραψυχολογίας... 

Και φυσικά μην βάλετε στοίχημα, όσοι σκέπτεστε αφελώς, ότι θα έλθει σύντομα το εμβόλιο γιατί θα χάσετε σίγουρα. Για να οργανώσει η κυβέρνηση κέντρα υποδοχής του εμβολίου, απαιτούνται μήνες. 

Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ότι ήταν δυνατόν για να προστατεύσει τους πολίτες, από τον κορονοϊό. 

Δεν έφτιαξε αρκετές ΜΕΘ, όταν έπρεπε, ενώ είχε τον χρόνο και μοίρασε λεφτά για να την λιβανίζουν οι εκδότες. Προκλητική η δωρεά... Αλλά δεν επενέβη η Δικαιοσύνη... Δεν έκανε προσλήψεις στα νοσοκομεία, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 

Δεν αντιμετώπισε τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία, τους χώρους εργασίας 

Γιατί όμως τέτοια προσπάθεια από την κυβέρνηση και τους βαστάζους της στα μέσα ενημέρωσης να ενοχοποιηθούν οι νέοι πρωτίστως κι έπειτα όλες οι άλλες ηλικίες για την εξάπλωση της πανδημίας ; 

Σαφώς και φέρουμε όλοι ευθύνη, αλλά η κυβέρνηση υπερβάλλει, για να αποσύρει τις δικές της ευθύνες. 

Γιατί το lockdown είναι σκληρότατο, οι οικονομικές επιπτώσεις και οι κοινωνικές τραγικές. 

Και γι' αυτές, φέρει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης η κυβέρνηση, κι αναγκαστικά πιπιλάει σαν καραμέλα την ατομική ευθύνη βάζοντας και τους αφελείς να λοιδoρούν τους παραβάτες. Γιατί για να μην έχει κόστος πολιτικό γίνεται η επίθεση σε όσους δεν αποδεικνύουν την ατομική τους ευθύνη. 

Γι' αυτούς όλους τους λόγους, που είναι πασιφανείς, είναι τουλάχιστον αφελείς εκείνοι που βλέπουν ισοπεδωτικά την τραγική κατάσταση, με εκείνο το γελοίο επιχείρημα «ε τι να κάνουν, σε όλη την Ευρώπη έτσι γίνεται» που απευθύνεται μόνον σε νηπιακούς εγκεφάλους.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου