...

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020

Κεραυνοί του Αλέξη Παπαχελά κατά κυβέρνησης & ΗΠΑ για την Τουρκία


 

Ευθεία επίθεση του Αλέξη Παπαχελά, για την απαράδεκτη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Αιχμές όμως και κατά της κυβέρνησης, που έδωσε τα πάντα χωρίς να πάρει τίποτα! Η λογική του δεδομένου και πρόθυμού συμμάχου, οδηγεί την Ελλάδα σε μεγάλη εθνική ήττα. Όταν αυτά τα λέει κάποιος όπως ο Αλέξης Παπαχελάς, που είναι εξαιρετικά μετριοπαθής και ξεκάθαρος απέναντί στην γεωπολιτική κατεύθυνση της χώρας, τότε η κυβέρνηση οφείλει να ξυπνήσει από τον λήθαργο. Εκτός εάν ο λήθαργός αυτός είναι νάρκη. Όχι χειμερία, αλλά νάρκη στα Εθνικά συμφέροντα.

pompeo souda mitsotakis

Οργισμένη και ξεκάθαρη η αντίδραση του Αλέξη Παπαχελά μέσω του κυρίου άρθρο σήμερα στην Καθημερινή. Μιλάμε για το χτύπημα κάτω από τη ζώνη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αίφνης δήλωσε «αδυναμία» να προσκομίσει πλήρη κατάλογο με επιβεβαιωμένες τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, από την 1η Ιανουαρίου 2017, γιατί – όπως αναφέρει έκθεση του αμερικανικού ΥΠΕΞ– η Ελλάδα και οι ΗΠΑ δεν μοιράζονται την ίδια άποψη ως προς το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου!

Η απάντηση του Αλέξη Παπαχελά δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Γράφει συγκεκριμένο στο άρθρο του με τίτλο «Ατόπημα»:

Το κογκρέσο ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μία έκθεση για τις παραβιάσεις της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία. Οι αρμόδιοι αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να εκφέρουν γνώμη, καλύπτοντας την τουρκική επιθετικότητα.Αν η πολυδιαφημισμένη στρατηγική σχέση έχει νόημα, θα πρέπει να βασίζεται σε απτά οφέλη και για τις δύο πλευρές. Η έκθεση αυτή συνιστά μείζον ατόπημα από την πλευρά της Ουάσινγκτον.

CFC2C881 CFA2 45DE B141 33326AE0B1ED
Το άρθρο του Αλέξη Παπαχελά σήμερα στην Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου