...

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

ΟΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ...ΤΡΙΤΗ ΛΥΣΗ. ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ. ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ






Η πολιτική σε αδιέξοδο. Ή μήπως η πολιτική δεν έχει αδιέξοδα; Η επικοινωνιακή πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχειρεί, με κάθε τρόπο, να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην πολιτική.

Οι λύσεις που προωθεί το Μέγαρο Μαξίμου, απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους του κ. Μητσοτάκη και κυρίως εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, προλειαίνει το έδαφος για την ...τρίτη εναλλακτική λύση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Mόνον ορισμένοι και μάλιστα ελάχιστοι στον Σύριζα θεωρούν ότι κάτω από τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει ο κ. Μητσοτάκης μπορεί ο κ. Αλέξης Τσίπρας να επανέλθει δριμύτερος  και να διεκδικήσει την νίκη, όποτε και αν γίνουν εκλογές. Αυτοί προφανώς, ανήκουν στην κατηγορία των αφελών, που δεν έχουν κατανοήσει ακόμα ότι όσο ο κ. Μητσοτάκης έχει στο πλευρό του όλους τους νταβατζήδες από τα μέσα ενημέρωσης που πληρώνει με κρατικό χρήμα, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Γι' αυτό άλλωστε και συνεχίζει να τους πληρώνει για τις υπηρεσίες τους και την συνεχή «αυριανική» προπαγάνδα τους.

Υπό την έννοια αυτή, ποιον κτυπά ο κ. Μητσοτάκης και οι βαστάζοι του στα μέσα ενημέρωσης; Έναν Τσίπρα που δεν έχει καμία ελπίδα επανόδου στην εξουσία.

Γιατί τον κτυπούν τότε;

Γιατί απλούστατα, επιθυμούν να δώσουν άρτο και θεάματα, στο κομματικό πόπολο της Νέας Δημοκρατίας, που λίγο εξετάζει το σανό, που του σερβίρουν.

Διαμορφώνουν δηλαδή έναν πολιτικό μπαμπούλα, που μόνον στα παραμύθια υφίσταται.

Για να κρατούν σε εγρήγορση τα κομματικά ένστικτα των μη σκεπτόμενων νεοδημοκρατών.

Αυτό έχουν ως στόχο.

Αυτό όμως έχει και τους κινδύνους του...

Παραβλέπουν ,ότι έτσι προετοιμάζουν το έδαφος για έναν τρίτο επίδοξο πόλο εξουσίας.

Που φυσικά -κι αυτό δεν εννοούν να κατανοήσουν και στον Σύριζα- μόνον από την κεντροδεξιά μπορεί να προέλθει. Εκ των έσω...

Την όλη πολιτική του κ. Μητσοτάκη, μόνον οι ελαχίστως σκεπτόμενοι και καθόλου  πληροφορημένοι και διαβασμένοι ,θα την χαρακτήριζαν επιτυχημένη.

Έχει αποτύχει 16 μήνες τώρα, σε όλα τα επίπεδα. Στην οικονομία ,πριν τον κορονοϊό, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα πήγε χάλια. Στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, μόνον εντελώς τυφλοί δεν βλέπουν ότι τα πήγε ακόμα χειρότερα. Στα εθνικά θέματα, παραπαίει. Στις δημοκρατικές διαδικασίες και στην ελευθερία, ακόμα και των ίδιων των θεσμών, έχει πατώσει και εξοκείλει σε αντιδημοκρατικές διαδικασίες.

Ποιοι όμως έχουν αντιληφθεί σε πόσο αποτυχημένο πρωθυπουργό έχουν πέσει;

Όλο και περισσότεροι το αντιλαμβάνονται. Παρά τις προσπάθειες των νταβατζήδων, όλο και περισσότεροι το ..ψάχνουν λίγο το θέμα και σε λίγο θα γίνει εμφανές το φαινόμενο των...αναποφάσιστων, των ανέντακτων, εκείνων που κατανοούν ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση.
Εκείνων που δεν πηγαίνουν στον Σύριζα, αλλά ως σκεπτόμενοι δεξιοί ...αιωρούνται.

Και σε αυτό τους βοηθούν τα μέγιστα οι νταβατζήδες και οι βαστάζοι του κ. Μητσοτάκη. Πάρτε για παράδειγμα την ποδηλατάδα του κ. Μητσοτάκη, για την οποία ζήτησε ..μισό συγνώμη.

Μέσα σε ελάχιστες ημέρες -εντελώς τυχαία έτσι τους ήλθε προφανώς...- οι νταβατζήδες αντέδρασαν  για να βρουν κάτι να εξισορροπήσουν τις δυσμενέστατες εντυπώσεις.

Και βρήκαν το σπίτι του Τσίπρα...

Ένα σπίτι 150 τετραγωνικών μέτρων, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Τσίπρας δαπάνησε ένα εκατομμύριο ευρώ -όπως όμως  είπαν οι γείτονες- για να το  ανακαινίσει.

Η πρώτη αντίδραση του αφελούς δεξιού είναι «δεν ντρέπεται;». 
Η αντίδραση του σκεπτόμενου δεξιού «τόσα λεφτά για ανακαίνιση 150 τμ;  Δεν το αγόραζε καλύτερα λιγότερο θα του ερχόταν». 
Και φυσικά θα έβαζε τα γέλια, με το εντελώς κουτό και παντελώς ψευδές επιχείρημα, με το οποίο το Μάξιμου θέλησε να εξισορροπήσει τις εντυπώσεις για την τεράστια γκάφα του πρωθυπουργού. 
Άσε που τέτοιου είδους γκάφες δίνουν την ευκαιρία ενδοοικογενειακών ρηγμάτων όπως της κ,. Μπακογιάννη, που προφανώς αντελήφθη το ολίσθημα και  όταν την ρώτησαν για το σπίτι του Τσίπρα απάντησε:

«Δεν σχολιάζω εγώ τέτοια θέματα. Είναι προσωπικά θέματα. Οι αποφάσεις των πολιτικών είναι δικές τους, αν θέλει να πάει να νοικιάσει ένα σπίτι να πάει για όνομα του Θεού, δεν νομίζω πως θα ενταχθεί μέσα στην πολιτική αντιπαράθεση, τουλάχιστον όχι από εμένα!»

To τεράστιο ψεύδος για το σπίτι του Τσίπρα είναι πασιφανές. Εκείνοι που το κατανοούν είναι οι σκεπτόμενοι δεξιοί, που αποστασιοποιούνται από τις μεθοδεύσεις λάσπης των νταβατζήδων.


Η επιχειρηματολογία, με μεθόδους δεκαετίας του ογδόντα  όμως του Μαξίμου, που έριξε στην αρένα της αντιπαράθεσης το σπίτι του Τσίπρα, δημιούργησε κι άλλα ερωτηματικά και αντιδράσεις από τους σκεπτόμενους δεξιούς. Κάτι που δεν σκέφθηκαν οι επικοινωνιολόγοι.
 Ούτε καν το σπίτι της κ. Μαρέβα στο Παρίσι και το διαζύγιο με τον κ. Μητσοτάκη. Όλα αυτά τα ανέστησαν με τον αυριανισμό τους...

Είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης και οι βαστάζοι του στους νταβατζήδες των μέσων ενημέρωσης να μιλούν για σπίτια και περιουσιακά στοιχεία;

Όταν η κ. Μαρέβα Μητσοτάκη μας ξεναγεί στο σπίτι της (το γεγονός ότι το κάνει σε εποχή πανδημίας δεν έχει καμία σημασία για τον μη σκεπτόμενο δεξιό, γι' αυτό το αφήνουμε στην άκρη) για να μας εξηγήσει ότι το χαρακτηριστικό στοιχείο του... προσωπικού της στυλ είναι οι καρφίτσες.
 Και συνεχίζει απτόητη: «Η συλλογή μου ξεκίνησε με εκείνες που μου έδωσε η μητέρα μου, η οποία με τη σειρά της τις απέκτησε από τη γιαγιά και την προγιαγιά μου. Έχω κάποια παλιά σχέδια Cartier και Van Cleef & Arpels και μια σειρά από καρφίτσες σε σχήμα πεταλούδας – παλιές και νέες, μερικές πολύτιμες και κάποια costume pieces. Τείνω να φοράω δύο που συνδυάζονται, μερικές φορές με ένα ρολόι αντίκα (τα συλλέγω και αυτά). Τις καρφιτσώνω συνήθως στο σακάκι μου, το οποίο φοράω τις περισσότερες φορές πάνω από ένα λευκό πουκάμισο με τζιν ή ένα cargo παντελόνι ή και φορέματα», λέει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στους FT. Και στη συνέχεια μας κάνει γνωστή μία άλλη επιτυχία της
«Το τελευταίο πράγμα που αγόρασα και αγάπησα είναι ένα σετ τάβλι της δεκαετίας του 1920 από ένα κατάστημα με αντίκες της Αθήνας που ονομάζεται Martinos». 

Ναι λοιπόν η εξισορρόπηση των εντυπώσεων προήλθε από μία αφελή και υπερβολική «καταγγελία». Και βρήκαν ένα σπίτι 150 τετραγωνικών για να ξεσπαθώσουν ποιοι και να ξεθάψουν από τα ντουλάπια παλαιές αυριανικού τύπου ιστορίες ; Διαβάστε τι έχει καταγραφεί από τον τύπο και δεν διαψεύσθηκε:

"Η Μαρέβα Γκραμπόβσκι ,δηλώνει έσοδα από ακίνητα 48.300 ευρώ. Η σύζυγός του πρωθυπουργού ,εμφανίζει συμμετοχές σε 9 ακίνητα, μεταξύ των οποίων σε μονοκατοικία 520 τ.μ. στο Ηνωμένο Βασίλειο σε οικόπεδο 2 στρεμμάτων Ο πρωθυπουργός έχει στην κατοχή του μερίδια σε 18 ακίνητα.

Σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το καθαρό εισόδημά του είναι 35.964,24 ευρώ, ενώ η σύζυγός του εσόδευσε 41.030,76 ευρώ. Επίσης, έχει εισόδημα από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα 1.785,61 ευρώ, 6,02 ευρώ από μερίσματα και 3.312,59 ευρώ από άλλες πηγές. 

Διατηρεί, επίσης, μετοχές στον «Κήρυκα Χανίων».

Το χαρτοφυλάκιο του κ. Μητσοτάκη περιελάμβανε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της BNB με αξία κτήσης 38.000 ευρώ.

Έχει 10 τραπεζικές καταθέσεις στην Ελλάδα, με το ύψος των χρημάτων να ανέρχονταν σε 5.500 ευρώ και 550 δολάρια ΗΠΑ, καθώς και έναν μηδενικό λογαριασμό σε κατάστημα της ΕτΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, έχει την κατοχή ή μερίδια σε 18 ακίνητα, μεταξύ των οποίων μονοκατοικία 733 τ.μ. στα Χανιά και καλλιέργειες σε Χανιά και Κυκλάδες".

Eίναι θέμα αντανακλαστικών των υγιώς σκεπτόμενων  δεξιών και όχι των Συριζαίων.
«Αυτοί επιχειρηματολογούν για τα 150 τετραγωνικά του Τσίπρα; Γιατί; Για να εξωθήσουν την άλλη πλευρά να παρουσιάσει τις off shore της κ. Μητσοτάκη; Βλακώδες» ...
Κι όμως κάθε ΜΜΕ των νταβατζήδων έχει από μία τουλάχιστον off shore της κ. Μαρέβας. Παράνομες; Προς Θεού, ποιος θα ψάξει τέτοιο θέμα.

Ο Σύριζα όμως και ο Τσίπρας δεν κερδίζουν τίποτε από όλα αυτά. Πιθανότατα να χάνουν, από το πενιχρό πλέον ποσοστό τους. Άρα; 
Εκείνοι όμως, οι σκεπτόμενοι δεξιοί, που τα βλέπουν όλα αυτά και κατανοούν σε τι σημείο εξευτελιστικής προπαγάνδας, σε τι κατήφορο έχει φτάσει ο κ. Μητσοτάκης, οι δημοκρατικές διαδικασίες και ο πολιτικός πολιτισμός, τι κάνουν; Εκείνοι που σκέπτονται ουσιαστικά πολιτικά και ψάχνουν και διαβάζουν και δεν μασάνε από την προπαγάνδα των ταϊσμένων -πως μπορείς να είσαι αντικειμενικός, όταν έχει κάνει τόσα ακραία για εσένα η κυβέρνηση με τελευταίο το να κόψει στο μισό τον αριθμό των εργαζόμενων δημοσιογράφων των καναλιών;-τι κάνουν;

Ψάχνουν να βρουν λύση, είναι η απάντηση μακριά από τα πεπραγμένα μιας απατηλής αριστεράς και μιας ψεύτικης νεοφιλελεύθερης δεξιάς, που αρχίζει και έχει όλα τα χαρακτηριστικά των καθεστώτων.

Σε αυτήν την αντιπαράθεση που ξεκίνησε ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με τους λεγεωνάριους των μέσων ενημέρωσης, θα χάνει συνεχώς έδαφος από την πραγματικότητα. Θα ακολουθήσουν κι άλλες... ποδηλατάδες και τότε είναι σίγουρο, ότι και οι νταβατζήδες, θα αρχίσουν να αλλάζουν πορεία. 
Κανείς, ούτε οι νταβατζήδες δεν θέλουν την οργή του κόσμου.

Την προετοίμασαν όμως, με το να ρίχνουν στο καθαρτήριο πυρ, όσους έβλεπαν που βαδίζει η χώρα με τον Μητσοτάκη. Και ξύπνησαν τα άγρια ένστικτα των off shore..
.
Σιγά σιγά το αντιλαμβάνεται και ο δεξιός ψηφοφόρος. Άλλωστε αυτή η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι δικιά τους. Το είπε με τον τρόπο του και ο Κυριάκος: Χωρίς επιβάτες, ήταν το αεροπλάνο που έφερε την Δημοκρατία το '74, του συγχωρεμένου του Ντ' Εστέν.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου