...

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ. Η ΔΕ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΘΕΙ ΩΣ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ





Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό, έξω από κάθε όριο δημοκρατικής νομιμότητας και Δικαιοσύνης, η Νέα Δημοκρατία να σύρεται πίσω από έναν νεαρό εκδότη, που είναι ζήτημα το τι θα είχε επιτύχει στην δημοσιογραφική του ζωή εάν δεν είχε την στήριξη εφοπλιστ, τον οποίο ερευνά η Δικαιοσύνη ...όσο της επιτρέπουν...για υποθέσεις φωτιά.

Το γεγονός ότι ένας αριθμός βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας δεν προσήλθε να ψηφίσει την άρση της ασυλίας του γραφικού κ. Πολάκη δεν σημαίνει επιδοκιμασία.... του ύφους του βουλευτή του Σύριζα. Αντίθετα σημαίνει αποδοκιμασία της μεθόδευσης και των πιέσεων από τον εκδοτικό χώρο. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, η Βουλή έχει άρει την ασυλία βουλευτή που τον κατηγορεί πολίτης.
Τα όσα όμως διαδραματίσθηκαν από εκεί και πέρα, χαράσσουν την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία της Νέα Δημοκρατίας.
Ξέχωρα από το συγνώμη της πολιτικής φιγούρας του Άδωνι Γεωργιάδη, που είναι αστείο με αυτόν τον πολιτικό λόγο να βρίσκεται ακόμα στην Νέα Δημοκρατία (γι' αυτό άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης τσεκούρεψε τις αρμοδιότητές του) είναι εξοργιστικό και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε από την ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη ότι «αυτό δεν θα επαναληφθεί».
Επίσης αισθάνεται ντροπή κάθε σκεπτόμενος νεοδημοκράτης για τους βουλευτές, που έσπευσαν να δηλώσουν υποταγή στα εκδοτικά συμφέροντα.
Η στάση όμως αυτή του πρωθυπουργού δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και για το κατά πόσον η αδέκαστη Δικαιοσύνη, μπορεί να κάνει την δουλειά της στις υποθέσεις που ερευνά.
Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγκάζει, με το πρόσχημα της κομματικής πειθαρχίας, επειδή ο κ. Πολάκης είναι πολιτικός αντίπαλος την κοινοβουλευτική του ομάδα να στοιχίζεται πίσω από το αίτημα ενός εκδότη-πολίτη, τότε τι μήνυμα εκπέμπει στην Δικαστική Εξουσία, ώστε να μπορεί να κάνει αμερόληπτα την δουλειά της;
Μένει να διαπιστώσουμε στην Βουλή, όταν επαναδιατυπωθεί το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Πολάκη, εάν έχει μείνει όρθιος έστω και ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ή εάν όλοι πλέον είναι πιόνια των διαπλεκομένων συμφερόντων. Και για να παραφράσουμε την ρήση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»....Ποιος είναι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κε Μητσοτάκη;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου