...

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Παραμένει εκρηκτική η κατάσταση στη Μυτιλήνη – Νέα διαδήλωση αιτούντων άσυλο στο λιμάνι (video)





Τους διαδηλωτές απώθησαν ΜΑΤ και ΟΠΚΕ - Ασθενοφόρο παρέλαβε μια γυναίκα


Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στη Μυτιλήνη, μετά τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια της πορείας προσφύγων και μεταναστών που διαμαρτύρονταν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό του νησιού και ζητούν επίσπευση των διαδικασιών για την παροχή ασύλου.

Την Τρίτη το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, μπροστά το δημοτικό θέατρο της πόλης, περίπου 300 Αφγανοί με πανό. Τη διαδήλωση, ωστόσο, διέλυσαν ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, απωθώντας τους συγκεντρωμένους.



Σύμφωνα με τη σελίδα «Στο Νησί», οι διαδηλωτές τράπηκαν σε φυγή μέσα από τα σοκάκια προσπαθώντας να αποφύγουν τις προσαγωγές, ενώ ασθενοφόρο παρέλαβε μία γυναίκα.



Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν σχηματίσει κλοιό γύρω από τους διαδηλωτές, ενώ ομάδες Αφγανών από το ΚΥΤ της Μόριας συνέχιζαν να προσέρχονται στο κέντρο της πόλης.
Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, εντός της ημέρας αναμένονται στη Μυτιλήνη δύο επιπλέον διμοιρίες των ΜΑΤ, μετά από αίτημα των κατοίκων. Συγκεκριμένα, ζητούν σταθερή διμοιρία στην είσοδο του χωριού, ώστε να μην εισέρχονται εντός αυτού οι μετανάστες και να γίνονται περιπολίες στους δρόμους.
Επεισόδια, φωτιές και χημικά
Τη Δευτέρα (3/2) περίπου 2.000 Αφγανοί άναψαν φωτιές στους δρόμους, φωνάζοντας «ελευθερία» ζητώντας να σταματήσει η πολύμηνη παραμονή τους στη Μόρια και στο Καρά Τεπέ.
Ακολούθησαν επεισόδια, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και να προχωρά σε 40 προσαγωγές, ενώ έντονη ήταν και η αντίδραση των κατοίκων.
Σημειώνεται ότι νωρίς το πρωί της Τρίτης, κάτοικοι της Μόριας και τον όμορων περιοχών πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο κτήριο της Γενικής γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής, ζητώντας αποσυμφόρηση του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου