...

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Με μισθό 524 ευρώ το μήνα είσαι μεσαία τάξη, σύμφωνα με τον Σταϊκούρα

Λογικά με 1.000 ευρώ το μήνα θα πρέπει να θεωρείσαι μεγαλοαστός


Αν αγωνιούσατε με ποιο εισόδημα θεωρείται κάποιος στην Ελλάδα μεσαία τάξη, σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έδωσε την απάντηση στη Βουλή.


Σύμφωνα με τον υπουργό λοιπόν, ένας μισθωτός των 524 ευρώ μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του μεσαία τάξη. Εν ολίγοις κάποιος που έχει ετήσιο εισόδημα 6.294 ευρώ το χρόνο, κάτι που μάλλον έχει ως στόχο να διευρύνει αυτό που το κυβερνών κόμμα θεωρεί εκλογική του πελατεία.

Κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού της Βουλής, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε χαρακτηριστικά: «Η οικονομική επιστήμη δεν έχει καταλήξει σε έναν ορισμό, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, για τον όρο “μεσαία τάξη”»

Και επειδή η οικονομική επιστήμη δεν μπορεί, αλλά μπορεί ο ΟΟΣΑ ο υπουργός πρόσθεσε: «Αν θέλουμε να προσδιορίσουμε ποσοτικά, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, το περιεχόμενο του όρου “μεσαία τάξη” μπορούμε να λάβουμε υπόψη μας την προσέγγιση του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα μ’ αυτή, ως μεσαία τάξη χαρακτηρίζονται τα νοικοκυριά με ένα άτομο που εισοδηματικά κινούνται μεταξύ 6.294 και 16.783 ευρώ, με δύο άτομα μεταξύ 8.901 και 23.735 ευρώ, και με τρία άτομα μεταξύ 10.901 και 29.069 ευρώ».

Δηλαδή, το άτομο που διατηρεί νοικοκυριό και αμείβεται με 524 ευρώ το μήνα, θεωρείται μέλος της «μεσαίας τάξης». Μέλη της ίδιας τάξης θεωρούνται ζευγάρια που συντηρούν νοικοκυριό με συνολικό μηνιαίο εισόδημα 741,75 ευρώ. Επίσης, κατά τον υπουργό Οικονομικών, στη «μεσαία τάξη» κατατάσσονται και τριμελείς οικογένειες με συνολικό μηνιαίο εισόδημα 908,4 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου