...

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Το ΣτΕ απαγόρευσε τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων...




Την αποκαθήλωση δημοσιευμάτων σε ιστοσελίδες που αφορούν τα προσωπικά email ανώτατου δικαστή του ΣτΕ (αφορά στην...
περίοδο συζήτησης στο Ανώτατο Δικαστήριο των τηλεοπτικών αδειών) διέταξε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.


Η Αρχή στην πολυεπίπεδη απόφασή της διαπιστώνει κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων του δικαστή ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία δεν γίνεται αναφορά στο όνομά του, κρίνοντας παράνομη τη δημοσιοποίηση αυτούσιων αποσπασμάτων των ροζ email, σε δημοσιεύματα εφημερίδων και αναρτήσεις ιστοσελίδων. Πολλώ δε μάλλον όταν τα δημοσιεύματα αναφέρουν όνομα... Ο χαρακτηρισμός περί παράνομου επεκτείνεται και στα δημοσιεύματα με γενική αναφορά στο περιεχομένων των μηνυμάτων του, χωρίς αυτούσια παράθεση δηλαδή.

Με αυτά τα δεδομένα, η Αρχή απηύθυνε στην ιστοσελίδα «www.zougla.gr», στην εφημερίδα «Η Αυγή» και στις ιστοσελίδες ενημερωτικού χαρακτήρα που αναπαρήγαγαν αυτούσια τα επίμαχα υποκλαπέντα mail, προειδοποίηση για άρση της παράβασης, άμεση αποανάρτηση/αφαίρεση αυτών από το Διαδίκτυο.

Επιπλέον, η Αρχή απηύθυνε στην εφημερίδα «Η Αυγή», στην εφημερίδα «kontranews», στην ιστοσελίδα «www.parapolitika.gr», στην ιστοσελίδα «www.koutipandoras.gr» και στις ιστοσελίδες ενημερωτικού χαρακτήρα που αναπαρήγαγαν αυτούσια τα παραπάνω δημοσιεύματα προειδοποίηση για άρση της παράβασης, άμεση αποανάρτηση/αφαίρεση αυτών από το Διαδίκτυο.

Παράλληλα, απαγόρευσε στις έντυπες εφημερίδες «Η Αυγή» και «kontranews» την αναδημοσίευση των παράνομων δημοσιευμάτων με το ιδιο περιεχόμενο.

TO BHMA

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου