...

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την Παγία ο Παπαγεωργόπουλος...
Την πολιτική ευθύνη για την κακοδιαχείριση που αποκαλύφθηκε επί των ημερών του στο ταμείο της «Παγίας Προκαταβολής» του δήμου Θεσσαλονίκης ανέλαβε ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου...
διεξάγεται η δίκη για το έλλειμμα στο συγκεκριμένο ταμείο.


«Η πολιτική ευθύνη ανήκει 100% σε μένα διότι η κακοδιαχείριση έγινε επί των ημερών μου», τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος και σε συνδυασμό με το άλλο οικονομικό σκάνδαλο που βαραίνει τη διοίκησή του, αυτό της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ, αποκάλυψε ότι διακατέχεται από «αισθήματα έντονης πικρίας».

Κατά την απολογία του, που διήρκεσε σχεδόν 2,5 ώρες, ο τέως δήμαρχος επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν είχε καμία σχέση με την «Παγία», ούτε γνώριζε για τη διαχείρισή της. «Δεν μας απασχόλησε ποτέ η λέξη "Παγία" στα 12 χρόνια της δημαρχιακής μου θητείας. Εδώ μέσα στο ακροατήριο έγινα σοφότερος», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση της έδρας για τον εποπτικό ρόλο του ως δημάρχου, απάντησε ότι είχε αυξημένο φόρτο εργασίας και πως μεταβίβασε όλες τις οικονομικές αρμοδιότητες στους αντιδημάρχους Οικονομικών.

Όταν ρωτήθηκε για το έλλειμμα του ταμείου απάντησε ότι ουδέποτε δέχτηκε σχετική εισήγηση από την αρμόδια οικονομική διεύθυνση.

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο, το υπουργείο Οικονομικών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Δημαρχιακή Επιτροπή, το Δημοτικό Συμβούλιο, ορκωτοί ελεγκτές και λογιστές, όλοι μού διαβεβαίωναν εγγράφως ότι τα πάντα σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση κινούνται στο αυστηρό πλαίσιο της νομιμότητας», υπογράμμισε.

Για τα 1.930 τιμολόγια της «Παγίας» που εξαφανίστηκαν είπε ότι δεν γνωρίζει για την τύχη τους και ούτε έχει άποψη. «Τι να σας πω, ότι τα έβαζε στην τσέπη της η διαχειρίστρια του ταμείου;» διερωτήθηκε, ενώ σε ερώτηση για τις ειδικές εντολές σημείωσε ότι δεν προκλήθηκε καμία ζημιά, σχολιάζοντας ότι επρόκειτο για μια διαδικασία που ακολουθούνταν για 50 χρόνια και «πίστευα ακράδαντα ότι ήταν νόμιμη η διαδικασία».

Κληθείς να κατονομάσει τους υπόλογους για την κακοδιαχείριση της «Παγίας», ο τέως δήμαρχος απάντησε ότι δεν μπορεί να «κρεμάσει» ανθρώπους «έτσι ανεύθυνα» και ανέφερε στο δικαστήριο ότι καταδικάστηκε άδικα σε ισόβια για την υπεξαίρεση διότι οι δικαστές δεν πίστεψαν τον ίδιο αλλά τον συγκατηγορούμενό του σ' εκείνη την υπόθεση, πρώην δημοτικό ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, «που έκλεβε έξι χρόνια πριν αναλάβω εγώ δήμαρχος».

«Μια υπεξαίρεση που -όπως πρόσθεσε- γινόταν με παιδικό και βλακώδη τρόπο και κράτησε για 15 ολόκληρα χρόνια, διότι ούτε η εφορία ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία κατόρθωσαν να ανακαλύψουν τον τρόπο».

Κάνοντας, τέλος, έναν απολογισμό της πολιτικής του σταδιοδρομίας επισήμανε ότι οι Θεσσαλονικείς τον τίμησαν 11 φορές με την ψήφο τους, εκλέγοντάς τον αρχικά ως δημοτικό σύμβουλο και στη συνέχεια ως βουλευτή και δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ενώ αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έγιναν κατά τη δημαρχιακή του θητεία, όπως η ανάπλαση της νέας παραλίας και το νέο δημαρχιακό μέγαρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου