...

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Το «μυστήριο» με τη 13η σύνταξη του Μπαλαούρα...
Σε κεντρικό θέμα συζήτησης έχει αναδειχθεί τις τελευταίες ώρες η είδηση πως ο Μάκης Μπαλαούρας ήταν ανάμεσα σε...
εκείνους που έλαβαν το έκτακτο βοήθημα που χορηγήθηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους. Επιβεβαιώνει και δίνει εξηγήσεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο κ. Μπαλαούρας επιβεβαίωσε τα σχετικά δημοσιεύματα σημειώνοντας ότι η σύνταξή του περικόπημε κατά 70% μόλις εκλέχθηκε στο βουλευτικό αξίωμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φαίνεται ως χαμηλοσυνταξιούχος στο σύστημα..

«Το ΗΔΙΚΑ θεωρώντας ότι εγώ είμαι χαμηλοσυνταξιούχος αυτόματα που έδωσε αυτό το ποσό. Ζήτησα να μου στείλουν και τη σχετική λίστα και εκεί είδα, με έκπληξη οφείλω να πω, ότι έλαβα κι εγώ τα 300 ευρώ. Στον ασφαλιστικό φορέα που ανήκω έστειλα αμέσως επιστολή και είπα ότι όταν θα μου πιστωθούν τα λεφτά αυτά θα τα δώσω στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας Ελλάδος και το άλλο μισό στο Ταμείο Αλληλεγγύης των Συνταξιούχων» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

«Διαπίστωσα ότι πήρα το ποσό και έδωσα πίσω αυτά τα λεφτά» συμπλήρωσε και πρότεινε στην κυβέρνηση να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα για να αποκλειστούν τέτοιες ανάλογες περιπτώσεις.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε, όμως, και ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΤτΕ, ο οποίος αναφέρει ότι ο Σύλλογος αποκάλυψε το θέμα και δεν το αντελήφθη μόνος του ο Μάκης Μπαλαούρας, προσθέτοντας ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με εννέα ημέρες καθυστέρηση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΤΕ:

Σχετικά με το θέμα της καταβολής βοηθήματος στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Μπαλαούρα το οποίο αναδείχθηκε από πολλά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Ως γνωστόν τον Δεκέμβριο του 2016 η κυβέρνηση ψήφισε τη χορήγηση έκτακτου εφάπαξ βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2017 υπέπεσε στην αντίληψη τόσο του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδος (Σ.Υ.Τ.Ε.) όσο και του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος (Σ.Σ.Τ.Ε.) ότι το μέλος του τελευταίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρας είχε λάβει το εν λόγω βοήθημα ως… χαμηλοσυνταξιούχος!

Η αποκάλυψη του θέματος έγινε με ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος Νο 31/9.1.2017 όπου αναφέρεται ότι «ο γνωστός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που καταβάλει ειδικότερη προσπάθεια κάθε φορά να μας «σώσει», καρπούται το δωράκι των 300 € ως χαμηλοσυνταξιούχος της ΤτΕ…» !!!
Σχετική αναφορά επίσης γίνεται και στην ανακοίνωση Νο 53/11.1.2017 του Σ.Υ.Τ.Ε..

Η παραπάνω αποκάλυψη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αλγεινή εντύπωση τόσο στο εν ενεργεία προσωπικό της ΤτΕ όσο και στους συνταξιούχους της με αποτέλεσμα ο κ. Μπαλαούρας να αποστείλει με 9 ημέρες καθυστέρηση, στις 18/1/2017 επιστολή προς τον ΣΥΤΕ και τον ΣΣΤΕ με την οποία δηλώνει ότι θα καταθέσει το ποσό του βοηθήματος κατά το ήμισυ στο απεργιακό ταμείο του Σ.Υ.Τ.Ε. και στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Σ.Σ.Τ.Ε.

efsyn.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου