...

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΩΝ.

Ίσως βρίσκονται στην δυσκολότερη θέση, απ' όλους. Στο ερώτημα "μα που είναι οι Καραμανλικοί'", η απάντηση είναι ΠΑΝΤΟΥ.
Εάν κάποιος ρωτήσει την πλειοψηφία των νεοδημοκρατών, τι θα έκαναν εάν γυρνούσε ο Καραμανλής, θα σου απαντήσουν "μα το ρωτάς, αλλά που είναι;". Εάν σήμερα διεξήγοντο...

πρωτότυπες εκλογές, μεταξύ νεοδημοκρατών, για το ποιον προτιμούν για αρχηγό, θα έβγαινε σίγουρα ο Καραμανλής και με μεγάλη πλειοψηφία.
Η Νέα Δημοκρατία, δεν πάει καλά στην περπατησιά της.
Αντί να αξιοποιήσει τις βασικές της αρχές, με ουσία αντιπολιτευτική κι όχι στείρα αντιπολίτευση με μίσος στον πολιτικό αντίπαλο.
Αντί να ψάξει να βρει λύσεις και να παίξει τον ρόλο της κυρίαρχης ενωτικής δύναμης, που θα έλθει για να ενώσει κι όχι για να τιμωρήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους-τους οποίους και συσπειρώνει-ψελλίζει κούφια λόγια, πυροτεχνήματα άνευ ουσίας, ανοησίες, κραδαίνει ρόπαλα και τσεκούρια, σε μια κοινωνία κουρασμένη που γνωρίζει ότι δύσκολα κάποια πολιτική δύναμη με τα βάρη των περασμένων συμφωνιών και μνημονίων, θα τα βγάλει πέρα.
Ο Κώστας Καραμανλής, καθημερινά δικαιώνεται.
Μία σύγκριση να γίνει μεταξύ των στοιχείων που αναφέρει ο Γιάννης Παπαθανασίου στο βιβλίο του, με τα δήθεν στοιχεία των ηλίθιων της διαπλοκής, θα κατανοήσει γιατί ο Καραμανλής θα βρίσκεται πάντα παρακαταθήκη πολιτική για το μέλλον.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το ελαχιστότατο που θα μπορούσε να βρεθεί για την Νέα Δημοκρατία. Προϊόν άθλιων συμμαχιών και συγκυρίας, θα οδηγήσει την παράταξη στην πλήρη απαξίωση και θα εκθέσει και τα...ΜΜΕ που τον στηρίζουν.


Είναι λοιπόν δικαιολογημένη η απελπισία των Καραμανλικών...Που όμως...κάτι απαιτείται να κάνουν...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου