...

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚAΘΕ ΠΟΛΙΤΗ Η ΚΡΙΤΙΚH ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓAΝΔΑΣ

Πολύς λόγος τελευταία για την καταδίκη δημοσιογράφων από το πειθαρχικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, γιατί στην ουσία προπαγάνδιζαν. Ξέχωρα από το γεγονός, ότι οι δημοσιογράφοι αυτοί, ήταν πράγματι, όπως έδειξαν αποτελέσματα εκλογών και δημοψηφίσματος, απέναντι στα αισθήματα της πλειοψηφίας, αυτό δεν αποτελεί στοιχείο καταδίκης, από το πειθαρχικό της Eνώσεως Συντακτών. Οι καταδικασθέντες .....και σύμφωνα με την δική μας αντίληψη, έσφαλαν γιατί ξεπέρασαν ορισμένοι απ αυτούς, όλα τα όρια της..."αποδεκτής"προπαγάνδας. 

Το έκαναν απροκάλυπτα, προκλητικά και μάλιστα πέτυχαν το αντίθετο αποτέλεσμα, απ' αυτό που επεδίωκαν, γιατί οι πολίτες οργίστηκαν. Άρα; Τιμωρήθηκαν για τις απόψεις τους, από τον ίδιο τον λαό.

Αντιθέτως όμως η παρέμβαση της Ενώσεως Συντακτών, ακόμα και μετά από παρεμβάσεις πολιτών και εισηγήσεις και καταγγελίες, δεν ήταν ορθές κατά την γνώμη μας. Γενικώς κατά καιρούς το πειθαρχικό της Ενώσεως, μάλλον πράττει με ακραίες προθέσεις τιμωρίας, ακόμα και στην κριτική. Όπως στις περιπτώσεις δημοσιογράφων, που καταδικάσθηκαν γιατί λέει έκαναν διαφήμιση, ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ο δημοσιογράφος ρωτά μόνον τον εργοδότη του, εάν μπορεί να ασχοληθεί με κάτι άλλο...

Ο δρόμος που άνοιξε με καταγγελίες εναντίον δημοσιογράφων, θα είναι οδυνηρός. Κάθε τρεις και λίγο δημοσιογράφοι θα βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορούμενου για την επαγγελματική τους υπόσταση. Ήταν λάθος. Οι κύριοι, είχαν την καταδίκη της πλειοψηφίας του ελληνικου λαού. Δεν χρειαζόταν η παρέμβαση της Ενώσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου