...

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ενώ πλησιάζουμε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα πρέπει να αισθάνεται καλά... Ένα σωρό από προβλήματα, η νεολαία ήδη διασπασμένη και εκατοντάδες στελέχη ψάχνουν την πραγματική ταυτότητα του "ιδεολογήματος", που ο νέος πρόεδρος επιχειρεί να διαμορφώσει.
Επιλογές άθλιες, άνευ προγράμματος.... και νέων ιδεών, μικρομάγαζο η Νέα Δημοκρατία και με τους βουλευτές της να προβληματίζονται για το μέλλον.
Με βάση τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο κι αν τα έρμα τα ΜΜΕ επιχειρούν να τον πατρονάρουν, δεν μπορεί να ελπίζει και σε πολλά πράγματα.

Κάτι περισσότερο από τέσσερις μονάδες διαφορά, οι αισιόδοξες προβλέψεις, χωρίς ακόμα να έχει προσμετρηθεί η δυναμική των Καρατζαφέρη- Μπαλτάκου και της δυσαρέσκειας που προκάλεσαν τα τερτίπια από τους ανθρώπους του Μητσοτάκη, στην νεολαία του κόμματος.

Και στην γωνία, αμέτοχοι προς το παρόν, οι Καραμανλικοί, ένας στενός πυρήνας που δεν συμμετέχει πουθενά, αλλά που όταν τα πράγματα σφίξουν... σίγουρα θα συμπαρασύρει την πλειοψηφία.
Ο Κυριάκος μέχρι στιγμής, δεν έδειξε τίποτα νέο, καινούργιο, ελπιδοφόρο.

Είναι σίγουρο ότι και οι νεοδημοκράτες, όσοι ακόμα έχουν μείνει στο συνονθύλευμα που έχει δημιουργήσει, είναι προβληματισμένοι και μόνον το βασικό κομματικό ένστικτο, τους βαστά και το μίσος κατά της κυβέρνησης του Σύριζα.

Σε περίπτωση που ο Σύριζα, περάσει τον κάβο και βαδίσουμε στους επόμενους δώδεκα μήνες, έστω και με μια κυβέρνηση να σέρνεται, ο Μητσοτάκης θα οδηγηθεί στην έξοδο.

Η συνεχής επίκληση των εκλογών, ιδιαιτέρως εάν αυτές δεν γίνουν πρόωρα, κουράζει και απογοητεύει. Από την άλλη ήταν η μόνη διέξοδος του Μητσοτάκη, γιατί μόνον έτσι θα μπορούσε 
- έτσι πιστεύει- να συγκρατήσει την απογοήτευση της εκλογικής βάσης του κόμματος.

Έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας, στο χρονικό διάστημα μετά το συνέδριο -πανηγύρι του Κυριάκου. Συνεχείς εκπλήξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου