...

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

Είναι χιλιάδες. Και πως να μην είναι, όταν σε δυο φορολογικές επιβαρύνσεις, για τα τελευταία έτη, έρχεται η κυβέρνηση και ζητά και τρίτη για την τρέχουσα φορολογική περίοδο, μέσα στο καλοκαίρι. Βλακείες και ανοησίες επί ηλιθιοτήτων. Πως θα πληρώσουν τα δάνεια οι πολίτες, όταν δεν υπαρχει τίποτα, κάπου να βαστηχτούν. Ακόμη και αυτοί που είναι να πουλήσουν, για να ζήσουν, δεν τους δίνει φορολογική ενημερότητα η εφορία και τους ζητά.... να αποπληρώσουν τα χρέη τους, για να μπορέσουν να πουλήσουν την περιουσία τους. Η βλακεία σε όλο το μεγαλείο της. 

Άστον, ρε κόπανε γραφειοκράτη, να το πουλήσει, δώστου φορολογική ενημερότητα και απ' αυτά που θα βάλει στην τσέπη του, πάρε του το αναλογούν ποσό.. Ας κάνει και η Τράπεζα, που πήρε το δάνειο, τα στραβά μάτια για το ποσό που θα δοθεί στην εφορία κι ας του το προσθέσει ως νέο δάνειο. Ήμαρτον..Τώρα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, εταιρίες θα έρχονται και θα διεκδικούν το σπίτι σου. Οι όροι ακόμα δεν έχουν γίνει ξεκάθαροι. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Δηλαδή στην κατηγορία των υπό κατάσχεση ή πώληση οικημάτων, θα μπαίνουν κι αυτά που έχουν πληρώσει οι ιδιοκτήτες τους, το ένα δεύτερο του δάνειου και αδυνατούν να πληρώσουν το υπόλοιπο; Θα μπαίνουν κι αυτοί που έχουν πληρώσει τα τέσσερα πέμπτα του δάνειου και υπολείπεται το ένα πέμπτο. Και ποιες είναι οι ρυθμίσεις με βάση την ελάφρυνση που προτείνει το δημόσιο; Είναι να τρελαίνεσαι με την βλακεία των ανθρώπων. Σου κάνουν επιμήκυνση και πληρώνεις τα ...διπλάσια σχεδόν, για να σώσεις το σπίτι σου και φυσικά σε λίγο καιρό, πάλι από την αρχή. 

Αντί να γίνει ελάφρυνση των χρεών, με περικοπές τόκων ή και ποσού των δανείων φεσώνουν τον κόσμο, για να τα πάρουν οι τράπεζες... Η βλακεία σε αυτόν τον τόπο είναι ανίκητη....Μια βλακεία, που θα οδηγήσει τον Σύριζα σε αδιέξοδα και κοινωνική επανάσταση, καθώς τα συνεργεία ,θα μπαίνουν στα υπό κατάσχεση ή  πώληση σπίτια και θα γίνεται ένας χαμός στα μέσα ενημέρωσης...Η βλακεία-δις -είναι ανίκητη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου